Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány fenyegetés a társadalomra nézve

Horváth K. József

2021.04.08. 17:00

Gyurcsány nagyon készülhetett szerdai parlamenti gyűlöletbeszédére. Az elmúlt időszak oltásellenes kampányának csúfos bukása bebizonyította, hogy teljesen alkalmatlan a baloldal munkájának irányítására. Pánikrohamában ezért – mint a sarokba szorított rágcsáló – őrületes fegyegetőzésbe kezdett, hogy próbálja bizonyítani a kormány alkalmatlanságát. Naná, hogy sikertelenül!

 

Pedig – ahogy Kocsis Máté fogalmazott – nem is volt olyan rossz állapotban, hogy ne hozhassák fel balatoni nyaralójából a parlamenti felszólalásra. Hogy mire utalt a frakcióvezető, az nem lehet kérdés.

Gyurcsány minden mondatán érződött, hogy fogy körülötte a levegő, hogy gyenge az általa vezetett ellenzék vakcinaügyi pozíciója is, ezért aztán olyan éles szavakat használt, amelyek önmagukban is megbotránkozást váltanak ki. Azt a vágyát vetítette előre, hogy 2022-ben ők nyernek, s miután szerinte a kormány a felelős százak haláláért, ezt a felelősséget számon fogják kérni. „Önök ölték meg őket!” – harsogta. „S maguknak nem lesz kegyelem” – tette hozzá elszántan, kárörvendő mosollyal.

Gyurcsány felszólalását egy eleve hamis kiindulópontra építette: „Sikerült-e az életnek győznie a halál felett ennek a kormánynak a segítségével akkor, amikor Magyarország a világ legbotrányosabb haláladatait szolgáltatja?” – tette fel a kérdést.

A baj csak az, hogy a haláladataink nem botrányosak. Jobbak az uniós átlagnál, sőt a környező országok adatainál is. A különbség abban van, hogy Magyarország tisztességesen beleszámol mindenkit a Covidban elhunytak közé. Azt is, aki mondjuk súlyos cukorbeteg volt, de közben megkapta a koronavírus-fertőzést. Haláluk okának tekintetében nem teszünk különbséget a cukorbetegek és a covidosok között, hanem a fertőzöttek között tartjuk nyilván őket. Mint ahogy azt a 24 éves fiatalt is, aki fertőzött volt ugyan, de motorbalesetben halt meg.

Más országokban letisztított adatokkal dolgoznak. A covidos halálozási statisztikába csak olyan haláleseteket számolnak bele, amelyek ok-okozati összefüggésben vannak a fertőzéssel.

Kollár Lajos miniszteri főtanácsadó adatai Lengyelország és Csehország esetében például így néznek ki: Magyarországon 2019 és 2020 viszonylatának halálozási többlete 10 276 fő volt, ez +7,94 százalék, a magyar statisztika szerint az elhunytak 88 százaléka Covidban halt meg (9047 fő). Csehországban a teljes halálozási többlet 2019 és 2020 viszonylatában 17 255 fő (+15,6%). Ebből az ő statisztikájuk szerint Covidban „csak” 65,5 százalék halt meg (11 290 fő). Lengyelországban ugyanezen időszakban 71 695 fő a többlethalálozás (+17,8%), miközben a statisztikájuk szerint Covidban „csak” 27 118 fő halt meg (37,8%). Azaz hiába nagyobb az elhalálozások száma, az ő számítási módszerük szerint a Covid miatt elhunytaké mégis nagyságrenddel kisebb, mint a miénk. A különböző nemzeti statisztikák tehát nem összehasonlíthatók, összefésülésükre most tesznek szakmai kísérleteket.

Ezt Gyurcsánynak kellene tudnia leginkább, ha már ezekre az adatokra hivatkozik. Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy Magyarország rosszul védekezik, mert halálozási adatai a legbotrányosabbak, arról azt kell feltételezni, hogy prekoncepcióval rendelekezik, hogy aztán a leginkább lesújtó véleményt fogalmazhassa meg a kormányról, a hatás fokozása érdekében a legdurvább, legszélsőségesebb stílusban.

Aki ilyen kiindulópontot választ, annak érvelése az első pillanatban összeomlik, mint a kártyavár, s nem marad belőle más, mint az öncélú düh, a megszokott gyűlölködés, az üres fenyegetőzés. Ez mind egy irányba mutat, a felszólaló szorult helyzetét mutatja meg. Azt, hogy még a baloldal vezetésére is alkalmatlan, nemhogy az általa hőn áhított kormányzásra. Attól még, hogy Vadai Ágnes jót nevet Gyurcsány háta mögötti parlamenti helyén azon a megnyilatkozáson, hogy „Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká”, az kettejük kapcsolatában lehet egy mulatságos bonmot „na, jól megadta nekik” jeligére, de a lényegen nem sokat változtat. Hiába vádolta a kormány tagjait „foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel”, az emberek tudják, hogy Orbán időben és jó döntéseket hozott a védekezéssel, a vakcinákkal kapcsolatban, míg a többi ország csak most ébredezik.

Vele ellentétben Gyurcsány csúfos kudarcot vallott oltásellenes kampányával, s most hiába mond tébolyító szörnyűségeket, attól még nem lehet a múltat végképp eltörölni. Még akkor sem, ha Gyurcsány ezt szeretné. De a választók nem. Egyáltalán nem szeretnék, és emlékezni fognak rá.

Sőt, a választók arra is emlékeznek, hogy Gyurcsányék kormányon még egy augusztus 20-ai tűzijátékot sem voltak képesek megszervezni tragédia nélkül. Magam is részese voltam 2006-ban annak a szélvihar okozta szerencsétlenségnek és az azt követő pánikhullámnak, amelyben öten vesztették életüket, ötszázan pedig megsebesültek. Volt, akinek a gerince tört el a szörnyű estén, és ma is kerekesszékben él. Gyurcsány mit csinált? A természetet okolta a történtekért, és úgy döntött, nincs politikai felelőse a tragédiának.

Ahhoz persze van esze, hogy a hamis adatok alapján vádaskodjon és szélsőséges szankciókat helyezzen kilátásba a járvány ellen Európa szinte legjobban védekező kormányával szemben!

Theodore Roosevelt amerikai elnök mondta: „Ha egy embernek csak tudást adunk, de erkölcsöt nem, az fenyegetés a társadalomra nézve.”

Nem hinném, hogy 2022-ben kitehetjük magunkat egy folyamatosan változó állapotban lévő ember fenyegetésének. A magyarok jövője a tét!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Erős volt a hétfő, mint Bangónénak a vizsgaidőszak

Erős volt a hétfő, mint Bangónénak a vizsgaidőszak

Szóval csak a szokásos: balos bukták és sanyargatások.

Kósa Ádám szégyenteljesnek tartja Márki-Zay Péter megnyilvánulását

Kósa Ádám szégyenteljesnek tartja Márki-Zay Péter megnyilvánulását

A Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérdezte a 888.hu arról, hogy mi a véleménye a baloldal miniszterelnök-jelöltjének botrányos kijelentéséről.

Elhunyt Csollány Szilveszter

Elhunyt Csollány Szilveszter

Ötvenegy esztendős korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.

Kampányüzem a baloldalon: szerintük Európa szegényháza vagyunk

Kampányüzem a baloldalon: szerintük Európa szegényháza vagyunk

Az embernek az az érzése, hogy az ATV meghívott vendégei is kampányüzemmódba kapcsoltak, s ott igyekeznek hergelni a kormány ellen, ahol csak tudnak. Szombaton például a szegénységgel tették ezt. Közel tíz percen keresztül ugyanis – amíg a témáról beszéltek – az volt kiírva a képernyőre a témát kiemelő feliratként, hogy „Európa szegényháza.” Értsd: Magyarország Európa szegényháza.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére