Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány félti az előválasztási átverő show-t

Horváth K. József

2021.04.22. 19:00

Komolyan mondom, cuki ez az ellenzéki előválasztási készülődés. Azt kell mondjam, Gyurcsányéknak már kormányra sincs szüksége, hogy hergeljék magukat. Hogy ingyenreklámért cserébe felhívják a figyelmet magukra az örökös konfliktuskeresésükkel.

Ismert, hogy a baloldal ősszel látszólagos előválasztási show-t akar rendezni, amit – szerintük – a kormány a koronavírustörvény meghosszabbításával akar így vagy úgy akadályozni. Azt vélelmezik, hogy a baloldalon kívül az embereket komolyan érdekli ez az előválasztás. Pedig egy frászt! Mindenesetre Gyurcsány erről csináltatott Facebook-plakátot is. Szöveg: „Orbán megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzéki előválasztást.” És visongott az ATV-ben Dobrev is: „Polgári engedetlenséggel mutassuk meg, hogy nem engedünk a demokratikus jogainkból.”

A járvány kellős közepén ezeknek az a cuki gondolata támadt, hogy a kormány el akarja lehetetleníteni az előválasztásukat – valamikor szeptember, október táján. Normááális? – kérdezné Besenyő Pista bácsi. Szerintük azért akarja a kormány meghosszabbítani a koronavírustörvényt, hogy korlátozza az ellenzék gyülekezési, véleménynyilvánítási-, tüntetési jogait, egyáltalán politikai aktivitását.

Gyurcsány annyira elvesztette a házszámot, a fene se tudja, hogy minek – whiskynek? vodkának? – a hatására, hogy Orbánékat nevezte Pásztor testvéreknek, akik einstandolták Nemecsek játékgolyóit. Mert hogy – Feri szerint – Orbánék einstandolni akarhatják majd a szabadságjogokat is. Hergeléshez ez a duma is jó, miközben tudjuk, bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. A történelemben mindig Feri és politikai elődei voltak a vörösingesek, a Pásztorok s Orbánék, azaz a nép fiai a Pál utcai fiúk. Feri csak szeretne Pál utcai fiú lenni, a grundok gyerekeit ugyanis szeretik az emberek. Ebben a csapatban Ferencnek legjobb esetben is csak Geréb szerepe jutna, mert a Gerébek, a Gyurcsányok úgy gondolkodnak, mint szellemi örökhagyóik, a komcsi árulók.

Ha képzeletben belehallgatunk például Rákosi Mátyás előadásába, amit anno a kádervezetők tanfolyamán tartott 1946-ban, akkor az éppen aktuális pártérdekek egyengetése céljából a következő lenini idézettel tágította a hallgatóság fejét. „Nekünk fiatal erőkre van szükségünk és egyszerűen azt javasolnám, hogy a helyszínen lőjék agyon mindazokat, akik megengedik maguknak azt a kijelentést, hogy nincs elég emberük.” Ez ugye, még viccnek is rossz. A történelem azonban nem felejt, még akkor sem, ha a múltat megpróbálják eltörölni. De nem lehet. A „vörösingesek” a jakobinusok óta így gondolkodnak. S úgy cselekednek, ahogy a történelmi helyzet éppen lehetővé teszi. Gyurcsány eddig a gyilkosozásig, a földönfutózásig, a börtönbe záratásig jutott el, ami jogállamban egy hatalomba vágyó politikai vezetőtől egyszerűen értelmezhetetlen. De tudjuk, a baloldal jogászi körei nem riadnak vissza akár a jogállam időleges felfüggesztésétől sem. A Gyurcsányhoz közel álló Fleck Zoltán fogalmazta meg: „Nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről.” Kijelentését Gyurcsány soha nem utasította vissza és nem is határolódott el tőle.

Orbánék persze nem akarnak semmiféle korlátozást bevezetni, hacsak a járványhelyzet nem kényszeríti ki a további szigorításokat, amihez szükséges a koronavírustörvény hatályának meghosszabbítása. Dobrev Klára azonban már egyből polgári engedetlenségről visítozik, ha véletlenül ilyesmi előfordulna. Nem fog előfordulni, ahogy eddig sem történt meg, de a sötét vélelmezés miatt jókat lehet lázítani vele.

Vajh miért? Csak nem azért, hogy legalább valaki figyeljen már erre a nyomorúságos előválasztási átverő showra, amelynek sérthetetlenségét a baloldal oly féltékenyen őrzi, mintha a paraván mögött lenne valami a szagos nagy nihil helyén. S nemcsak az előre lezsírozott indulási helyeket hivatott a demokrácia szószával leönteni ez az ingyencirkusz, megtévesztendő a jóhiszemű baloldali választókat.

A hivatalos menetrend szerint ugyanis július 26-tól jelentkezhetnek be a jelöltek, augusztus 23-tól vehetik fel az aláírásokhoz szükséges gyűjtőíveket. Ezeket szeptember 6-ig adhatják le, a voksolás első fordulója pedig szeptember 18. és 26., a második október 4. és 10. között lesz.

Gyönyörű ez a precíz menetrend, de ami mögüle felsejlik, az kész röhej. Alkuk sorozata. A szocik, a Jobbik és a Momentum ugyanis csak a választókerületek egyharmadában akar saját jelöltet állítani. A Párbeszéd és az LMP pedig csak a választókerületek töredékében.

A Gyurcsány és Dobrev által is nagyon féltett előválasztás ugyan érdemi beleszólást ígér a szavazók számára a politikai folyamatok alakítására, ám a fentiekből az látszik, hogy a baloldal Gyurcsány irányításával szépen leosztotta maguk között a választókörzeteket.

Az lesz tehát a választáson, amit Gyurcsányék akarnak, s nem az, amit a választók. Nem a helyi közösségek által leginkább támogatott jelöltek állnak csatasorba, ahogy ígérik, hanem a párt emberei. Komcsi tempó a javából.

Lám, még a baloldali emberek véleménye sem számít nekik, azt is felülírja a bolsevik virtus, hogy aztán az esetleges siker esetén akadálytalanul országolhassanak a lenini elvek szerint.

Hát nem cuki emberek ezek, tessék mondani?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tucker Carlson a magyar határvédelmet méltatta

Tucker Carlson a magyar határvédelmet méltatta

Az amerikai sztárriporter ma látogatást tett a szerb-magyar határon húzódó kerítésnél melyről riportot is készített a Fox News nézőinek.

Tokió 2020 – Újabb magyar arany: Tótka Sándor volt a leggyorsabb

Tokió 2020 – Újabb magyar arany: Tótka Sándor volt a leggyorsabb

Tótka Sándor hajnali háromnegyed öt tájékán szerzett olimpiai bajnoki címe verte ki a korán kelők szeméből az álmot, aki a kajakozók 200 méteres távján győzött. Igaz, az olimpiától álmatlanságban szenvedők két-három órával korábban a nyíltvízi úszó, Rasovszky Kristóf 10 kilométeres távon szerzett ezüstjének is örülhettek. Csakúgy, mint Csipes Tamara pedig ezüstérmet nyert, a nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóf pedig ugyancsak második lett a tokiói olimpia csütörtöki versenynapján.

Szánthó Miklós: Mondjunk igent a gyermekvédelemre!

Mondjunk igent a gyermekvédelemre! Szavazzanak nemmel a genderideológiára! – kezdte csütörtöki Facebook bejegyzését Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója.

A baloldal továbbra is hallgat és falaz Cseh Katalinnak

A baloldal továbbra is hallgat és falaz Cseh Katalinnak

A baloldal még mindig hallgat Cseh Katalin és családja pénzügyeiről, amelyben ugye az a legvisszataszítóbb, hogy miközben a hölgy momentumosként azon dolgozott, hogy megfúrja a Budapesten rendezendő olimpiát, aközben éppen az olimpia megrendezéséhez pályázott uniós forrásra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére