Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány félti az előválasztási átverő show-t

Horváth K. József

2021.04.22. 19:00

Komolyan mondom, cuki ez az ellenzéki előválasztási készülődés. Azt kell mondjam, Gyurcsányéknak már kormányra sincs szüksége, hogy hergeljék magukat. Hogy ingyenreklámért cserébe felhívják a figyelmet magukra az örökös konfliktuskeresésükkel.

Ismert, hogy a baloldal ősszel látszólagos előválasztási show-t akar rendezni, amit – szerintük – a kormány a koronavírustörvény meghosszabbításával akar így vagy úgy akadályozni. Azt vélelmezik, hogy a baloldalon kívül az embereket komolyan érdekli ez az előválasztás. Pedig egy frászt! Mindenesetre Gyurcsány erről csináltatott Facebook-plakátot is. Szöveg: „Orbán megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzéki előválasztást.” És visongott az ATV-ben Dobrev is: „Polgári engedetlenséggel mutassuk meg, hogy nem engedünk a demokratikus jogainkból.”

A járvány kellős közepén ezeknek az a cuki gondolata támadt, hogy a kormány el akarja lehetetleníteni az előválasztásukat – valamikor szeptember, október táján. Normááális? – kérdezné Besenyő Pista bácsi. Szerintük azért akarja a kormány meghosszabbítani a koronavírustörvényt, hogy korlátozza az ellenzék gyülekezési, véleménynyilvánítási-, tüntetési jogait, egyáltalán politikai aktivitását.

Gyurcsány annyira elvesztette a házszámot, a fene se tudja, hogy minek – whiskynek? vodkának? – a hatására, hogy Orbánékat nevezte Pásztor testvéreknek, akik einstandolták Nemecsek játékgolyóit. Mert hogy – Feri szerint – Orbánék einstandolni akarhatják majd a szabadságjogokat is. Hergeléshez ez a duma is jó, miközben tudjuk, bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. A történelemben mindig Feri és politikai elődei voltak a vörösingesek, a Pásztorok s Orbánék, azaz a nép fiai a Pál utcai fiúk. Feri csak szeretne Pál utcai fiú lenni, a grundok gyerekeit ugyanis szeretik az emberek. Ebben a csapatban Ferencnek legjobb esetben is csak Geréb szerepe jutna, mert a Gerébek, a Gyurcsányok úgy gondolkodnak, mint szellemi örökhagyóik, a komcsi árulók.

Ha képzeletben belehallgatunk például Rákosi Mátyás előadásába, amit anno a kádervezetők tanfolyamán tartott 1946-ban, akkor az éppen aktuális pártérdekek egyengetése céljából a következő lenini idézettel tágította a hallgatóság fejét. „Nekünk fiatal erőkre van szükségünk és egyszerűen azt javasolnám, hogy a helyszínen lőjék agyon mindazokat, akik megengedik maguknak azt a kijelentést, hogy nincs elég emberük.” Ez ugye, még viccnek is rossz. A történelem azonban nem felejt, még akkor sem, ha a múltat megpróbálják eltörölni. De nem lehet. A „vörösingesek” a jakobinusok óta így gondolkodnak. S úgy cselekednek, ahogy a történelmi helyzet éppen lehetővé teszi. Gyurcsány eddig a gyilkosozásig, a földönfutózásig, a börtönbe záratásig jutott el, ami jogállamban egy hatalomba vágyó politikai vezetőtől egyszerűen értelmezhetetlen. De tudjuk, a baloldal jogászi körei nem riadnak vissza akár a jogállam időleges felfüggesztésétől sem. A Gyurcsányhoz közel álló Fleck Zoltán fogalmazta meg: „Nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről.” Kijelentését Gyurcsány soha nem utasította vissza és nem is határolódott el tőle.

Orbánék persze nem akarnak semmiféle korlátozást bevezetni, hacsak a járványhelyzet nem kényszeríti ki a további szigorításokat, amihez szükséges a koronavírustörvény hatályának meghosszabbítása. Dobrev Klára azonban már egyből polgári engedetlenségről visítozik, ha véletlenül ilyesmi előfordulna. Nem fog előfordulni, ahogy eddig sem történt meg, de a sötét vélelmezés miatt jókat lehet lázítani vele.

Vajh miért? Csak nem azért, hogy legalább valaki figyeljen már erre a nyomorúságos előválasztási átverő showra, amelynek sérthetetlenségét a baloldal oly féltékenyen őrzi, mintha a paraván mögött lenne valami a szagos nagy nihil helyén. S nemcsak az előre lezsírozott indulási helyeket hivatott a demokrácia szószával leönteni ez az ingyencirkusz, megtévesztendő a jóhiszemű baloldali választókat.

A hivatalos menetrend szerint ugyanis július 26-tól jelentkezhetnek be a jelöltek, augusztus 23-tól vehetik fel az aláírásokhoz szükséges gyűjtőíveket. Ezeket szeptember 6-ig adhatják le, a voksolás első fordulója pedig szeptember 18. és 26., a második október 4. és 10. között lesz.

Gyönyörű ez a precíz menetrend, de ami mögüle felsejlik, az kész röhej. Alkuk sorozata. A szocik, a Jobbik és a Momentum ugyanis csak a választókerületek egyharmadában akar saját jelöltet állítani. A Párbeszéd és az LMP pedig csak a választókerületek töredékében.

A Gyurcsány és Dobrev által is nagyon féltett előválasztás ugyan érdemi beleszólást ígér a szavazók számára a politikai folyamatok alakítására, ám a fentiekből az látszik, hogy a baloldal Gyurcsány irányításával szépen leosztotta maguk között a választókörzeteket.

Az lesz tehát a választáson, amit Gyurcsányék akarnak, s nem az, amit a választók. Nem a helyi közösségek által leginkább támogatott jelöltek állnak csatasorba, ahogy ígérik, hanem a párt emberei. Komcsi tempó a javából.

Lám, még a baloldali emberek véleménye sem számít nekik, azt is felülírja a bolsevik virtus, hogy aztán az esetleges siker esetén akadálytalanul országolhassanak a lenini elvek szerint.

Hát nem cuki emberek ezek, tessék mondani?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

És még Macronon is jó sokan felháborodtak...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Vasárnapi felvonás a balra tolódott ex-jobboldaliak szappanoperájához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére