Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány és Pusztai a tömeges oltás megkezdését gáncsolja

Horváth K. József

2021.01.18. 19:00

Azt a nyilatkozatok irányultsága alapján mindig is lehetett tudni, hogy Pusztai Erzsébet a magát manapság független virológus szerepében előretoló komcsi politikai misszionárius és Gyurcsány Ferenc, a politikai baloldal vezetője ideológiai alapon jegyben járnak.

Ez most a kínai vakcina kapcsán kétséget kizárólag megmutatkozott.

Pusztai a rendszerváltozás után betöltött kriptokommunista szerepéről korábban már írtam. Igaz, nem használtam ezt a kifejezést, de a tényekkel leírt magatartása egyértelműen magán viseli a kriptokomcsi jellemzőket. Ugye, erről Rákosi szalámitaktikája kapcsán szoktunk beszélni. Tudjuk jól, a kriptokomcsik azok, akik önmaguk kommunista nézeteit elrejtve belülről segítettek szétverni a pártot azért, hogy a kommunista hatalomátvételt előmozdítsák.

Nos, Pusztai balos szíve a koronavírus-járvány idején is korábbi politikai meggyőződését szolgálja. Az MDF-be már nem léphetett be, mert másokkal közös és eredményes bomlasztása miatt ez a párt már a politika szemétdombján végezte.

Pusztai ezért most civil, orvosszakmai köpönyeget öltött a bomlasztáshoz. Ő az a „független” virológus, aki mindig kéznél van, ha a járvány megfékezése kapcsán a függetlenség álarca mögé bújva kell szétvernie az emberek vakcinákba vetett hitét. Különösen, ha kínairól van szó, amellyel remélhetőleg a hamarosan rendelkezésre álló hatósági engedélyek alapján tömegesen meg lehet kezdeni a védekezést, s belátható időn belül végére lehet érni ennek a nyomasztó vesztegzárnak, amelyet most sajnos nem a Grand Hotelre, hanem egész Magyarországra reteszelt rá a vírus.

Pusztai azonban ezt – Gyurcsánnyal jegyben járva – nagyon nem szeretné. Nyilván azért, mert politikai főnökéhez hasonlóan ő is vallja a ’minél rosszabb, annál jobb’ elvet. Minél tovább nyúzza a járvány a népet, annál könnyebb lesz majd Orbán megbuktatása, az áhított kommunista hatalomátvétel megélése.

Ezért lett általuk elsőszámú ellenségnek kinevezve a kínai vakcina, amelyről pedig szakmai körökben is jó véleményeket lehet hallani.

Ehhez képest Gyurcsány Varga Zoltán DK-s képviselő szájával arról tartott ma sajtótájékoztatót, hogy a hatóság ne engedélyezze a kínai vakcinát. Kovács ezt mondta: „Felszólítjuk az Országos Gyógyszerészeti Intézetet, hogy ne engedjen a politikai nyomásnak a kínai vakcina engedélyezése kapcsán.”

A ’politikai nyomás’ ugye azt jelenti, hogy amennyiben az intézet jelenleg is Kínában tartózkodó szakembereinek helyszíni tapasztalatai és a szükséges protokoll lefolytatása kedvező eredményt hoz, akkor a kínai vakcina a szükséges mennyiségben napokon belül rendelkezésre áll és felhasználható. Ami a miniszterelnök szerint azt jelent, hogy a hatvan év feletti, krónikus betegségben szenvedő 1,7 millió magyar embert két hétvégén be lehetne oltani vele. Míg a Brüsszel által megrendelt uniós vakcinára sokat kell várni, ezáltal a járvány lezárására így akár szeptemberig is várni kéne, miközben naponta emberéletek forognak kockán.

Nincs tehát itt semmiféle politikai nyomás, a szakma dönt, nem a politika. Orbán Viktor arról beszélt, hogy akkor hozzuk be a kínai vakcinát, ha a magyar hatóság ezt engedélyezi.

Csak közbevetőleg: nemcsak az Országos Gyógyszerészeti Intézet Kínában lévő főosztályvezetője, Lukács Ferenc mondja azt, hogy a vakcinát biztonságos körülmények között, korszerű gyárban állítják elő. A baloldali sajtóban (ATV, Klubrádió) Rusvai Miklós, Kemenesi Gábor virológusok is jókat mondtak az ellenszerről. Sőt Falus Ferenc volt tiszti főorvos is pozitívan nyilatkozott róla. Az MSZP-közeli Hírklikkben leszögezte: „a félreértéseket eloszlatandó: a kínai oltóanyag korszerű, teljesen rendben van a dokumentációja.”

Vagyis a járványról a kormánnyal jellemzően ellentétes álláspontot képviselő Falus a kínai vakcinával kapcsolatban nem merte maradék szakmai tekintélyét feláldozni a hazugság oltárán.

Ezzel persze Gyurcsány sem mer szakmai vitába bocsátkozni, ezért próbálja hátráltatni a tömeges oltás megkezdését a vakcina uniós engedélyhez kötésének követelésével. Pedig ő is jól tudja, hogy a magyar jogszabályok megfelelnek az uniós joganyagnak, ezért a hazai hatósági ellenőrzés pontosan olyan értékű, mint az Unióé. Nincs különbség. Gyurcsány persze azt sejteti, hogy van. „Jól teszed, ha csak olyan vakcinát használsz, amit engedélyeztek az EU-ban” – mondja aljasul közösségi oldalán, megrémisztve a rá figyelőket, hátráltatva a járvány lezárását, kockáztatva az oltásra váró ezrek életét.

Mit mond erre a „civil” szféra képviseletében legutóbb az ATV-ben Gyurcsány független virológus-jegyese, Pusztai? Ugyanazt. „Bármelyik kínai vakcina is, nyújtsák be az Unióba.” Majd megismétli a mai sajtótájékoztató témáját is: „Ne egy miniszterelnök mondja meg, hogy jó-e a vakcina, hanem a szakmai minősítő hatóság.” Majd jön tőle is az aljas sugallat: „És azok után, hogyha utasítják ezt a hatóságot, az embernek komoly kételyei támadnak.”

Nem utasítják, kedves Erzsébet! Ellenben az emberek azért bizalmatlanok, mert ilyen félrevezető nyilatkozatokat hallanak, olvasnak, mint az övé, aminek épp az a célja, hogy akit lehet, elbizonytalanítson. Miközben – álszent módon – oltáspárti jó embernek tüntetik fel magukat.

Egy lószart, mama! – idézhetjük a klasszikust. A magyarok tömegeit ezzel a képmutató magatartással nem lehet megtéveszteni. Erzsébet és jegyese a jó embert még eljátszani sem tudják, nemhogy bármikor is azok lettek volna.

Nyugi, nyugi! Az általuk vágyott komcsi hatalomátvétel még nagyon is odébb van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét

Az EMMI az előkészített szakmai javaslatot az Operatív Törzs részére átküldte, majd a Kormány elé terjeszti.

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Egy leszbikus lelkészpár házasodott össze vasárnap a franciaországi Montpellier-ben. Úgy gondolják, hogy házasságuk egyházuk mentális fejlődésének szimbóluma – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-show hétfőn újabb állomásához érkezett, a baloldali politikusok hivatalosan is jelezhetik igényüket az epizódszerepekre – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.

Késsel támadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőre Londonban

Késsel megtámadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőt Londonban, aki kisebb, nem életveszélyes fejsérüléseket szenvedett – közölte a brit rendőrség hétfőn.

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes” könyv ajánlását.

Csehül áll Katalin

Csehül áll Katalin

Cseh Katalin nyilván már bánja, hogy világmegváltó tervei szövögetése közben nem szentelt kellő figyelmet néhai Kósáné Kovács Magdolna munkásságának. A vétkes hebehurgyaság nyilván poétikusan ifjú korával és persze azzal is magyarázható, hogy az egykori MSZP-s képviselőnő nem cicerói szónoklataival vagy Margaret Thatchert megszégyenítő pragmatizmusával írta be magát a magyar politika történetébe. Inkább egy mára már szállóigévé nemesült mondata miatt – „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – került be a panteonba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére