Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány és neje: önelégült vesztesek, akik valójában győztek

Szűcs Gábor

2021.10.20. 21:00

Márki-Zay Péter után behívták az ATV stúdiójába a DK legyőzött, mégis győztes miniszterelnökjelölt-jelöltjét. A hódmezővásárhelyi polgármester 57 százalékot kapott, míg Dobrev Klára 43 százalékot. Ennek ellenére mégis azt mondhatjuk, hogy Gyurcsány Ferenc pártja – bár látszólag kikapott – nyert az előválasztáson. Apró Antal unokájának bicskanyitogató stílusban tett kijelentéseit az alábbiakban szemlézzük.

 

Rónai Egon megkérdezte, hogy Gyurcsány Ferenc fenyegetőzött-e, amikor elmondta, hogy először meg kell nyerni a választást, és utána választják meg a miniszterelnököt, utalva arra, hogy ez az előválasztási győzelem még semmit sem jelent de jure Márki-Zay számára. Dobrev Klára erre magas C-ben elmondta, hogy „Jaaaj, dehogyis!” Hát persze, Gyurcsány Ferenc nem olyan, aki földönfutóvá tesz másokat, börtönnel fenyegetőzik, és – ha „kell” – szemeket lövet ki.

Dobrev arra a kérdésre, hogy melyek azok a kampányígéretek, amelyeket bármi is történik, be akar tartani a választás után, úgy reagált, hogy le kell bontani az Orbán-rendszert, és igazságot kell szolgáltatni. Mit is jelent ez? Koncepciós perek, saját embereik pozícióba helyezése, munkanélküliek tömege, végül pedig gazdasági összeomlás, ahogy azt láthattuk 1956-ban, 2009-ben és 2019 óta.

A magyarországi kommunista elit üdvöskéje megosztotta a nézőkkel: „Mindig is hazai politikát folytattam, mindig azt mondtam, hogy nekem két munkahelyem van, és a legfontosabb célom az Orbán-kormány leváltása, Brüsszelben is azért küzdök, és Budapesten is azért küzdök. [...] Ez mindent visz. [...] Én azt látom, hogy az a munka, amit eddig az Európai Parlamentben végeztem, annak volt eredménye; a jogállamisági kritérium, az, hogy nem írták alá Orbánnal a szerződést, hogy nem kap Orbán korrupt kormánya pénzt, az európai minimálbér bevezetése, amiről nemsokára már el fogja fogadni a parlament a kötelező direktívát.”

Tehát mit takar Gyurcsány Ferenc nejének teljesítménye?
• A demokrácia immanens kritériumának számító jogállamiságot mint egyetemesen elfogadott definíció nélküli fogalmat politikai furkósbottá degradálták, amivel a még normálisan gondolkodó tagállamokat vegzálják a Soros-kottából játszó brüsszeli bürokraták.
• A „nem kap Orbán korrupt kormánya pénzt” rész úgy fordítható le, hogy Magyarország adott esetben nem kapja meg a neki jogosan járó forrásokat vagy azok egy részét. Micsoda közhasznú munkát végez a baloldal first ladyje, ezúton is köszönjük!
• Egyelőre semmilyen európai minimálbért nem vezettek be, és mint azt az ellenzéki viták második fordulójában elmondta, ez valójában csak annyit jelent, hogy minden évben emelni kell a minimálbért, de köze nincs más európai országok fizetéseihez.
• Mindezek ellenére Dobrev úgy véli: „amit csinálunk, az jó ennek az országnak”.

Dobrev Klára úgy gondolja, hogy ő és a DK ennek a versenynek inkább a győztese, és megerősödve kerültek ki az ellenzéki előválasztásból. Nos, ebben valóban van valami. Az MSZMP (vagy talán helyesebb azt állítani, hogy az MDP) szellemi örökösének mondható Demokratikus Koalíció egymaga megszerezte a szavazatok 43 százalékát, míg öt másik pártnak és az általuk támogatott Márki-Zay Péternek együtt sikerült 57 százalékot, tehát egyértelművé vált, melyik párt toronymagasan a legerősebb a baloldalon. Mindemellett sikerült kiválóan felfrissíteniük az adatbázisukat, ezáltal pedig magabiztosabban vághatnak neki a ’22-es választásoknak. Márki-Zay előválasztási győzelme is kapóra jöhet, hiszen kevésbé elutasított, mint a Gyurcsány házaspár, ráadásul ha bukik, a DK továbbra is elmondhatja, hogy nem az ő jelöltjük veszített. Ha ne adj’ Isten a baloldal kerülne hatalomra, az irányítás Gyurcsány kezében összpontosulna, hiszen ő lenne – a pártja mérete, vagyona és támogatottsága révén – az ellenzék vezére, az ő hozzájárulása nélkül pedig meg sem tudnák választani Hódmezővásárhely jelenlegi polgármesterét kormányfőnek az Országgyűlésben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyar segítség Afrikában

Magyar segítség Afrikában

A gyarmatosító nyugat-európai országok a mai napig nem nőtték ki birodalmi felsőbbrendűségüket. Egyszerűen nem értik, hogyan tudnának valódi segítséget nyújtani Afrikában. Elutaztam Kenyába, hogy magam győződjek meg a magyar példa sikeréről.

Megszületett a döntés: jön a gyermekvédelmi népszavazás

Megszületett a döntés: jön a gyermekvédelmi népszavazás

Döntött az Országgyűlés a kormány által kezdeményezett, gyermekvédelmi tárgyú népszavazás elrendeléséről.

Megválasztották az első transznemű képviselőt

Emilia Schneider 2022 márciusában teszi le a képviselői esküt – a politikai korrektség jegyében –, és reméli, hogy határozottan tudja majd képviselni a nők és az LMBTQ-közösség jogait.

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

Egyre gyakoribbá válnak az iskolákban a genderideológiáról szóló előadások és ezzel a gyerekek érzékenyítése. A téma már a brit parlamentben is terítékre került, ahol egy képviselőnő számolt be az ideológia radikális terjedéséről, azt követően pedig számos szülő is megkereste, hogy aggodalmának adjon hangot.

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

Újabb videóval jelentkezett Anonymus, aki ígéretéhez híven további részleteket közölt a korrupciógyanús fővárosi ingatlanügyletekről. Az álarcos alak egy tucat olyan ingatlant sorolt fel – köztük a Városházát, a Mocsáros dűlőt, illetve a Tétényi út 63.-at – , amellyel manapság a főváros házal – írja az Origo.

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját Petr Fialának a Cseh Köztársaság miniszterelnökévé történt kinevezése alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére