Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány előállt a vakcinás köteles beszéddel

Horváth K. József

2021.03.08. 18:30

Ez a nagyszerű Feri már megint konfabulál. Kóros pontatlansággal szövi vakcinameséjét ugyanúgy, mint anno a köteles beszédnél. Ott sem volt semmi alapja annak, hogy a tényeket kiegészítse vagy felcserélje, hogy aztán fantázia szülte elemekkel „megalkossa” a köteles beszédes kampányát.

Debreczeni József könyvében Gyurcsány be is ismerte, hogy Kövér László kijelentését tudatosan rossz szándékúan értelmezve, hatásvadász módon, félelemkeltésre használták fel a kampány során.

Most Ferire a dadus szerepét osztotta a vírusos lett Klára asszony Brüsszelben, hogy gondoskodjon ovis Marci fiáról, amíg ő visszatér – reméljük egészségesen – uniós munkahelyére. Feri persze nem is volna Feri, ha Marci fiát nem használná föl kampányvideójához. Felöltözteti, zoknit, cipőt húz a lábára, aztán virágcsokrot nyom a kezébe, hogy Nőnapon közösen induljanak a lányok köszöntésére. Hogy hova, az Isten tudja, Klárika ugyanis az Apró-villában fejfájósan, lázzal küszködve elég messze van. De hát lányok vannak még rajta kívül Brüsszelben is bőven, majdcsak kikötnek valahol.

Az egész történettel nem is lenne semmi baj, ha… Ha Feri nem Gyurcsány Ferenc lenne, s nem azért akarna minden ezközt latba vetni népszerűsége növelése érdekében, hogy jövőre a csapatával megnyerje a választásokat. A kiskutya, a kisgyerek képre vitele olyan reklámeszköz, amely a legtöbb esetben elérzékenyíti a szemlélőt, rokonszenvet vált ki a kutya gazdája, vagy a gyereket gyámolító személy iránt. Ugyanakkor kevesebb közhelyszerű, nyálas megoldást lehet ennél elképzelni, s ha valaki egy kicsit is ad magára, akkor nem a saját Marci fia hátán szeretne fölmászni Orbán Viktor székébe. Egy igazi politikusnak van tartása, ízlése, tehát még véletlenül sem nyúl ilyen banális eszközökhöz. Kivéve – mint látjuk – Gyurcsány Ferencet, akinek se tartása, se ízlése. Sőt.

Nem véletlen, hogy a járvány harmadik, eddigi legveszedelmesebb időszakában a köteles beszéd jut róla az ember eszébe.

Ha ugyanis valaki az oltás durva, igaztalan és rosszindulatúan félrevezető kritikájával gyalázza napjainkban a kormányt, félelemkeltésre használja föl vakcinaellátásunk Unió szerte párját ritkítóan előkelő helyzetét, az – ahogy mondani szokták – egyéb gazságokra is képes. Arról persze szót sem ejt, hogy már több mint egymillió ember megkapta a vakcinát Magyarországon, ezzel lakosságarányosan a második legátoltottabb ország vagyunk az Európai Unióban. Olyan országokat hagyunk magunk mögött, mint Németország, Franciaország, Ausztria, Olaszország, hogy csak a legnagyobbakat említsem. Amíg nálunk három nap alatt a lakosság 2,01 százaléka jutott vakcinához, addig az EU-ban ez az arány csupán 0,7. A New York Times pedig világstatisztikát tett közzé, amelyen hazánk a 13. helyen áll. Azaz világszinten is megelőzzük a németeket, a franciákat és az osztrákokat, hogy a többi gazdag „nagyágyút” ne is említsem.

Ha Feriben lenne némi jóérzés, akkor saját hitelessége kedvéért legalább ejtene egy-két jó szót ezekről a kiemelkedő eredményekről, hiszen az ő embereik ugyanúgy megvédettnek általuk, még akkor is, ha mások a hátuk közepére kívánják a Gyurcsány-koalíciót. A vakcina előtt egyenlőek vagyunk, bár Feriék nem örülnek annak, hogy nemcsak az EU által engedélyezett vakcinával oltakozik Magyarország. Félnek attól, hogy az emberek belátják, igaza volt Orbán Viktornak amikor vakcinabeszerzés tekintetében Oroszország és Kína felé nyitott. Azóta ugyanis az uniós országok nem győznek sorakozni mögöttünk a keleti vakcináért, mert rájöttek, a lakosság élete, egészsége mégiscsak előrébb való, mint a politikai érdek. Irigykedve nézik hazánk oltási dinamikáját, amivel napokon belül az elsők lehetünk az Unió átoltottsági listáján. A keleti beszerzéseknek köszönhetően Magyarország májusig 3,5 millió emberrel többet tud beoltani, mint azok az országok, amelyek csak az Európai Unió által szállított vakcinákra építik a védekezésüket.

Erről Feri mélyen hallgat, s azzal sózza az agyunkat, hogy a németek, a dánok és a franciák kaphatják meg azokat a Moderna-oltásokat, amelyek nekünk, magyaroknak jártak volna. Arról a Modernáról beszél, amely voltaképpen nincs is. Vagy ha van, akkor legjobb esetben decemberben lesz hozzáférhető. Addigra akkor is marad még oltóanyagunk, ha az önkéntes oltás lehetőségével minden nagykorú magyar ember él.

Képzeljék el, mi lenne a magyarokkal, ha nem lenne ellenszer a Moderna megérkezéséig, amit Gyurcsány annyira hiányol. Az volna az igazi katasztrófa, akkor lenne valódi életveszély Magyarországon, nem most, amikor bár nagy erőkkel támad a vírus, de védekezésünk Európában maholnap a leghatékonyabb és világszinten is elismerik a teljesítményünket.

Gyurcsány Facebook-bejegyzése szerint ez a hazaárulás. „Nem fogjuk következmények nélkül hagyni, ezt megígérem” – írja, ami döbbenet.

Neki ezek szerint az a jó, ha csak EU-s engedéllyel rendelkező vakcinával oltunk. Azaz: ha nem oltunk, hanem várunk a Modernára decemberig. S most kapkodnánk a fejünkhöz és könyörögnénk az oroszoknak és a kínaiaknak vakcináért, mint más, későn ébredő uniós országok, nehogy sírhantokkal legyen tele az ország.

Önök szerint melyik az újabb köteles beszéd? Melyik a valódi hazaárulás?

Csak halkan kérdem, ha most Gyurcsány kezében lenne a kormánykerék, akkor decemberig várnánk malmozva, amíg kegyeskedik szállítani a Moderna. Most pedig azt mondja, hogy aki megszerezte a keleti vakcinákat az hazaáruló.

Önök szerint egy józan magyar mit válaszolna Gyurcsány a vakcinás köteles beszédére?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben egy republikánus fog nyerni az elnökválasztáson – mondta sajtóinformációk szerint Donald Trump volt amerikai elnök szombaton Floridában, a Republikánus Országos Bizottság (RNC) adományozói találkozóján.

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Karácsony Gergely, Déri Tibor és Újpest egyik zöldpárti politikusának transzparensei voltak abban az illegálisan lerakott hulladékkupacban, amelyről pár nappal ezelőtt érkezett bejelentés Kerepesen.

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Aljas húzás Ausztriától, Tordai uszít ellene, de oltakozik vele, a baloldal kérjen bocsánatot. A nap eseményei dióhéjban.

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is nagyobb, a talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor „mindössze” 38 méter magas.

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben szólította föl a baloldalt a kínai és orosz vakcinák felfüggesztését követelő országgyűlési határozattervezetük visszavonására.

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Az alábbi levelet küldtük Tordai Bence országgyűlési képviselő számára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére