Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány, a hasbeszélő

Horváth K. József

2021.01.17. 18:30

Kérem tisztelettel, nagyon nem értem a Gyurcsány-híveket. Nem annyira a választókat, mert ők kevesebbet tudnak róla, személyiségének csak kis szeletét ismerik. De akik közel vannak hozzá, akik a baloldalon politikai szövetséget kötöttek vele, akik közös kormányzásra készülnek, ők miért nem tudják, hogy Gyurcsány Ferenc szava nem ér egy hajítófát se. Ő egy igazi hasbeszélő.

Honnan jön a hasbeszélő hangja? A kezében tartott bábuból? Vagy inkább a hasából? Sokáig valóban ez utóbbit gondolták. De ha eltekintünk attól az ókori magyarázattól, hogy az illetőnek egy démon ül a hasában, mégis hogyan jöhetnének beszédhangok valakinek a köldöke mögül? Ez persze naiv feltételezés. A hasbeszélők hasonlóan képzik a hangokat, mint mindenki más, csak éppen nem mozog a szájuk közben. El tudják érni, hogy a figyelőknek olyan érzésük legyen, mintha máshonnan jönne a hang. Ezt az illúziót a kezükben tartott bábuval többnyire meg is erősítik.

Nos Gyurcsány nem a kezében tartja a bábúkat, hanem hús vér emberekből szervezi maga köré. Itt nem egyszerűen a hazudozásról beszélek, ami annyira mindennapos elfoglaltság nála, hogy külön szóra sem érdemes. Ezért nem kéne vele üzletelni. Arra úgyis csak ráfarag az ember, bármennyire is óvatos próbál lenni.

A legundorítóbb módja a hasbeszélésének azonban az, amikor arcodba mosolyogva mondja azt a kenetteljes dumáját, amely olyan kézenfekvőnek tűnik, hogy normális ember egy pillanatig sem kérdőjelezné meg az valóságtartalmát. Mégis aljas hazugág.

Itt van most ez a kínai vakcinával kapcsolatot DK-s petíció. Ehhez a szöveghez gyűjt a párt támogatókat: „Tiltakozom az ellen, hogy Magyarország olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség”. Majd kreált Gyurcsány egy mémet, amelynek az a szövege, hogy „az Európai Unió által engedélyezett vakcinával beoltatom magam.” Ez látszólag teljesen rendben van, hiszen minden élet számít, tehát az övé is. Első a biztonság.

Mégis a hasbeszélés magasiskolájával állunk szemben. A szövegből úgy fest ugyanis, mintha ebben az országban kizárólag Gyurcsány törekedne a biztonságra, s az Európai Unió lassúságának kényszerűségből más, például az elérhető közelségben lévő kínai vakcinák uták kutató Orbán Viktor meg a bizonytalanságot részesítené előnyben. Mondjuk ki: veszélyeztetni akarná az magyarok életét azzal, hogy olyan vakcinát tud tömegesen Magyarországra hozni, amelyet még nem engedélyezett az Európai Unió.

Hogy énekel ehhez a mi hasbeszélőnk: „Jogod van megválasztani a vakcinát. Jól teszed, ha csak olyan vakcinát használsz, amit engedélyeztek az EU-ban. Ez itt most nem politika. Ez több annál. Ez élet. Vigyázz magadra és vigyázz ránk. Kérlek.” Ugye, szem nem marad szárazon? De hiszen ez a hasbeszélő egy aranyember, gondolhatnánk naivan. Már az LMP-t, a Párbeszédet is megbabonázta. Már ezek is az ő nótáját fújják a saját köldökük mögül.

Miközben tudják jól, hogy az Európai Unió nemhogy nem ér oda, hogy a kínai vakcinát, vakcinákat engedélyezze, de arra is képtelen, hogy a meglévő vakcinákból ellássa a tagállamokat, köztük hazánkat. Aki 500 millió embert sorsára hagy, annak mit számít 10 millió magyar lélek? Nyilván semmit, miközben a saját lábán álló Izrael és Nagy-Britannia toronymagas vezet a világon az oltottságban, az állampolgárai élete védelmében. 20 százalék vs 1 százalék. Szép, mi?

Eközben Gyurcsány arra bíztat, hogy várjunk olyan vakcinára, amit az Európai Unió engedélyezett. Ami egyet jelent azzal, hogy várjunk a bizonytalanra, rosszabb esetben várjunk a halálra, mert a brüsszeli engedély még jó ideig a Holdban lesz. Arról nem szólva, hogy a hasbeszőlénél egyáltalán nem biztos, hogy ő vár, hisz azért hasbeszélő, mert nem tudni, hogy már más forrásból nem oltatta-e már be magát, ahogy DK-s polgármestere, László Imre megtette. A polgármesterek ugyanis még nem kerültek sorra, de lehet, hogy orvosként – bár nem gyakorolja praxisát – talált kiskaput a Pfizer vakcinához. Ezt ő maga vallotta be a tévében. Ahol neki jutott, ott juthatott a főnökének is.

A magát tehát nagy hangon oltáspártiként feltüntető Gyurcsány olyan vakcinára váratja követőit, amely belátható időn belül nem lesz itt Magyarországon. Közben a betegség súlyosbodhat, a vég közeledhet. Sokezrek számára.

Orbán Viktor épp ezért várja türelmetlenül a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyét a kínai vakcinára. Ez az engedély ugyanis teljesen egyenrangú az Európai Unió engedélyével. Az EU-ban a gyógyszerjelöltekkel szemben támasztott jogi és szakmai követelmények egységesek, ezek vannak érvényben Magyarországon is. Annyi a különbség, hogy a nemzeti eljárással engedélyezett szer csak Magyarország területére ad forgalmazási jogot. És? Eladni úgysem akarjuk. Az a fontos, hogy nekünk, magyaroknak jusson minél előbb. Tudjuk, az 1,7 millió hatvan év fölötti vakcinára váró legfeljebb négy nap alatt beoltható lenne. S ez a vakcina ilyen mennyiségben rendelkezésünkre áll. Csak az engedély kell hozzá.

Tessék mondani, ki akar jót a magyaroknak? Aki azért aggódik, hogy minél hamarabb beoltathassa a lakosságot vagy az a hasbeszélő, aki hamis okkal arra biztatja őket, hogy várjanak az Európai Unió engedélyére?

Azt azért ne zárjuk ki a hasbeszélők ókori magyarázatából, hogy ezen embereknek démon ül a köldöke mögött. Gyurcsánynak ugyanis eddigi megszólalásai ezt más ügyekben is pregnánsan visszaigazolják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Németországban pedig újabb migrációs válság elé nézhet.

Kártérítést követelnek a Gazpromtól német földgázimportőrök

Kártérítést követelnek a Gazpromtól német földgázimportőrök

Kártérítést követel a Gazprom orosz állami energiavállalattól a nem teljesített földgázszállítások miatt két német földgázimportőr – jelentette hétfőn a Handelsblatt című német napilap.

Matthäus szerint a német szövetség cserben hagyta a szivárványos válogatottat

Lothar Matthäus bírálta a Német labdarúgó Szövetséget, mert „cserbenhagyta a csapatot” a szivárványos OneLove karszalag viselése körüli huzavonában. Az egykori világbajnok labdarúgó a Sky Sports Germany műsorában elmondta, a vezérkar nem tudta kezelni a nyomást. A német sajtó szerint a játékosok többsége nem akart politikai állásfoglalásokat tenni Katarban, csak két játékos, Manuel Neuer és Leon Goretzka erőltette.

Orbán Viktor Albániába utazik az EU-Nyugat-Balkán csúcsra

Orbán Viktor Albániába utazik az EU-Nyugat-Balkán csúcsra

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután Albánia fővárosába, Tiranába utazik az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére