Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyermek őfelsége és migránsáradat őfőméltósága

Pozsonyi Ádám

2019.09.17. 19:08

A gyermek lassacskán csak egy kegytárgy, egy dísz, amit megfogni sem szabad, a port se lehet róla letörölni. Ritka, pótolhatatlan. Bezzeg a sok „menekült.” Náluk öreg nincs, a gyerek meg ágyútöltelék.

Ülök a buszon. Szemben velem egy üres szék. Nagymama és unoka száll fel a következő megállónál. „Ülj csak le gyorsan!” – így a nagyi a hatéves gyereknek. Hatéves le is ül. Pöffeszkedik. Neki ez természetes. Neki ez jár. Nagyi körbenéz, pillantása rajtam állapodik meg. Sóhajt. Hangosan. Mutatja, hogy fáradt.

Én meg nézek rá egy darabig, hümmögök magamban, majd lassan elfordítom a fejem, és bámulok kifelé az ablakon. Házak, fák suhannak, kerítések, autók és villamosok, majd néha-néha visszafordítom a fejem. Nagyi még mindig néz elgyötört arccal, mióta kifelé bámultam próbált keresni más célszemélyt is, de nem nagyon talált, így most – mivel észrevette, hogy visszafordultam – ismét felém fordította az arcát, és megint sóhajtott.

Nekem.

Töprengek. Átadjam? Hisz az előbb adta át ő maga önként egy hatéves kölyöknek! Ha felállok, az olyan, mintha a gyereknek adtam volna át.

Nem állok. Nagyi szenved. Gyerek pöffeszkedik. Nagyi még jobban szenved, s megpróbálja, hogy a gyerek táskáját – amit ő maga fog! – rápasszolja a gyerekre.

„Ne már!” – így a kölyök, s bambul tovább, én meg nem bírom és leszállok.

Ebben a két megállóban benne van korunk lényege, a lefelé való megfelelés.

A sorozatok, melyben igaza mindig a gyereknek van, ki simán hülyézheti szüleit, jól betesznek alá gépi röhögést. A migráns, ki ingyen kapja az ételt, majd a sínek közé rúgja. Akinek már Germany se jó, sőt, már Dánia se, maga se tudja, hol akar lenni, csak ingyen legyen minden, és ne kelljen kimondani ezt a két szót: „köszönöm”, „kérem”.

Megjegyzem, a hatéves kölyök hármunk közt a legerősebb. Ha ő elesik, felpattan, azt annyi. Énnekem már zúzódásom van, és napokig sántikálok, a nagyi meg megy a kórházba combnyaktöréssel. Lehet, túl se éli. De ma egy gyerek bírálhatatlan.

(Igazság szerint minden bírálhatatlan, ami a működőképes, szabályozott élettel ellentétes, és minden bírálható, ami a fennmaradásról szól, vagy azt képviseli. Már nem csak a nemi identitást nem lehet bírálni, de a betegre sem lehet mondani, hogy beteg. Ha a nyomorékra azt mondom nyomorék, ezernyi szervezet lép porondra, hogy tiltakozzon. Ha egy celeb azt nyilatkozza, elhúzok ebből a nyomorék országból, az senkit nem zavar.)

Gyermek őfelsége és migránsáradat őfőméltósága.

A gyermek lassacskán csak egy kegytárgy, egy dísz, amit megfogni sem szabad, a port se lehet róla letörölni. Ritka, pótolhatatlan.

Bezzeg a sok „menekült.” Náluk öreg nincs, a gyerek meg ágyútöltelék.

„Gyermek.” Így ejtik, pátosszal. Mert a kegytárggyal így kell bánni. Pofont adni nem lehet neki, de abortusszal éves szinten százezreket ölünk meg.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újra választanak Izraelben

Újra választanak Izraelben

Az izraeli parlament szerda éjszaka megszavazta saját feloszlatását, majd csütörtök hajnalban jóváhagyta azt az indítványt, amely új parlamenti választás kiírását írja elő jövő év március másodikára.

Sorsdöntő választás zajlik ma Nagy-Britanniában – a tét a népakarat

Sorsdöntő választás zajlik ma Nagy-Britanniában – a tét a népakarat

Nagyon régen nem volt ilyen horderejű választásra példa a briteknél: a tét nemcsak a népakarat, hanem átfogó értelemben a demokráciába vetett hit megóvása is, s pontosan ezért küzd a Boris Johnson kormányfő vezette, Brexit-párti Konzervatív Párt.

Tizenöt éve nem látott siker kapujában az FTC

Tizenöt éve nem látott siker kapujában az FTC

Csütörtökön az Európa-liga csoportköréből való továbbjutásért játszik a Ferencváros Bulgáriában.

Trump az egyetemi antiszemitizmus visszafogását célzó rendeletet írt alá

Trump az egyetemi antiszemitizmus visszafogását célzó rendeletet írt alá

Donald Trump amerikai elnök az egyetemi Izrael-ellenes jelenségek és az antiszemitizmus visszafogását célzó rendeletet írt alá szerdán.

Weinstein 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött az őt vádló nőkkel

Weinstein 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött az őt vádló nőkkel

Harvey Weinstein volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött szerdán azokkal a nőkkel, akik szexuális zaklatással vádolták őt – jelentette este több amerikai lap.

Iszlamista merényletet akadályozott meg a dán rendőrség

A dán rendőrség szerdán húsz embert vett őrizetbe egy készülő iszlamista merénylet megakadályozása céljából az országszerte végrehajtott razziákban.

Újabb támadást intézhet a kárpátaljai magyarság ellen az ukrán törvényhozás

Újabb támadást intézhet a kárpátaljai magyarság ellen az ukrán törvényhozás

Ha az ukrán parlament jelen formájában fogadja el a közigazgatási törvény módosítását, az egy újabb támadás lehet a kárpátaljai magyar közösség ellen – mutatott rá Zsigmond Barna Pál (Fidesz) a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) regionális önkormányzati munkacsoportjának társelnöke a testület ülése után szerdán újságíróknak.

Salvini: a jobboldal megmenteni akarja Olaszországot Európában és nem kivezetni onnan

Salvini: a jobboldal megmenteni akarja Olaszországot Európában és nem kivezetni onnan

A „nehéz felfogásúak” Európa igazi ellenségei, akik „mindent elfogadnak, amit Brüsszel diktál” – jelentette ki Matteo Salvini, az ellenzéki Liga és az olasz jobboldali koalíció vezetője szerda esti parlamenti felszólalásában. A képviselőház után a szenátus is megszavazta Róma tervezett csatlakozását az Európai Stabilitási Mechanizmus (EMS) reformjához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére