Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Független/objektívék bedurrantották a ’22-es kampányt

Bohár Dániel

2020.11.11. 19:00

„Aki ezt kormányzásnak nevezi, az vagy hülye, vagy hazudik” – írják az újságírószakma minden etikai szabályát betartva, teljesen mértéktartó módon. Nemcsak a kormányzatot nevezik hülyének, hanem az ország jelentős részét is.

Létezik (sajnos) egy internetes portálnak nevezett valami, ami arról lehet ismerős, hogy Uj Péter és a haverjai írogatják, csinálgatják. A szórakozásuk mellett valódi funkciója, hogy egy ismert magyar származású amerikai milliárdos hazai üzenőfüzeteként szuperáljon. Bevallom őszintén, ezt a szerepét tökéletesen be is tölti.

A probléma akkor jelentkezik, amikor ez a magát szerkesztőségnek nevező liberális kommuna arról papol naphosszat, hogy ők az igazi (!), független (!), objektív (!), mértéktartó (!) és -adó (!), szakmailag kifogástalan (!), szuper csapat, akiket aztán senki és semmi nem befolyásol. Ők azok, akik mindent minden oldalról szemügyre vesznek, majd ezt követően leírják a valódi tényeket, ezzel tiszta képet adva az olvasóknak. A független/objektivitás egyébként már ott megkérdőjelezhető, hogy ennek a portálnak nevezett propagandaképződménynek a főszerkesztője a már említett Uj Péter, aki szakmai karrierjét a Népszabadságnál kezdte, de írt a Hócipőbe is. Két ugyancsak teljesen objektív és független kiadvány. Szerencsére a Népszabadság már megszűnt, igaz, 26 évvel később, mint kellett volna.

A független/objektívek összeültek, és a koronavírus-járvány második hullámának egyik legnehezebb időszakában úgy érezték, hogy itt az ideje a politikai hergelés potméterét tökig felcsavarni. Így születetett meg az az írás, amely az „Aki ezt kormányzásnak nevezi, az vagy hülye, vagy hazudik” címet viseli.

Elemezném az irományt egy kicsit amolyan független/objektív szemüvegen keresztül.

Természetesen a libsi fájdalmak egyik központi eleme, hogy az Alaptörvényben módosítanák, hogy innentől kezdve egy férfi csak apa, egy nő pedig csak anya lehet. Szomorú, de sajnos 2020-ban ott tartunk, hogy ezt törvénybe kell foglalni, ugyanis a másik oldalon a természettel és a biológiával dacolva ennek az ellenkezőjét akarják. Egy közbevetés: a koronavírus elleni védekezés nem azt jelenti, hogy a parlament más ügyekben nem hozhat törvényeket, döntéseket!

„Azt régóta tudjuk, hogy a magyar jogalkotás helyzete elképesztően siralmas” – fogalmaz a teljesen objektív szerző. Ugyanazon a felületen, ahol egyébként ő és kollégái már napok óta azon örvendeznek, hogy Joe Biden „nyerte” az amerikai elnökválasztást, nyilvánvaló csalásokkal, amelyekről természetesen ők egy szót sem ejtettek. Tehát a magyar jogalkotás siralmas, bezzeg Amerika a demokrácia fellegvára, ahol 5 napig kell várni egy választás eredményét, és azt egyébként nem egy hivatalos szerv, hanem egy hasonlóan független/objektív médium hirdeti ki.

A drámaiságot fenntartva a szerző írásának közepén is leírja a címben szereplő állítását, nehogy valaki elfelejtse, mennyire szakmai és független.

Majd jön ez:

„Az meg már csak hab a tortán, hogy Magyarország kormánya éppen úgy akarja módosítani a minden magyar ember életét alapvetően befolyásoló alkotmányt, hogy a koronavírus miatt épp minden gyülekezés betiltására is készül. Ez egyszerű gerinctelenség azokkal szemben, akik esetleg tiltakoznának, de végül is mi mást lehet várni egy olyan kormánytól, ami a felelős kormányzásra is képtelen.”

Az inkriminált részhez aligha kellene hozzáfűznöm bármit is. Szakmai, független és objektív.

Majd az írás legvége, ha bárkinek is akadt volna még kérdése, hogy milyen a valódi újságírás, minden szakmai szabály betartása mellett.

„Mindenki tartsa észben: pont ennyire törődnek Orbánék a magyarok életével, és még csak most jönnek a koronavírus-járvány igazán kemény hetei.”

A független/objektivitás bajnokai még egy kicsit fenyegetőznek is. Kemény srácok ezek.

Azt biztosan állíthatom, hogy ennyire független, objektív, szakmai és mértéktartó én magam is vagyok bármikor. Hatalmas különbség ugyanakkor, hogy ezt nem hangoztatom az év minden napjának minden órájában. Ezért gyomorforgató, amit ezek a kártékony bomlasztók művelnek.

Ugyanez a gittegylet közölt egy írást 2015-ben azzal a címmel, hogy „Az a baj, hogy továbbmennek”. A cikk arról szólt, hogy a migrációs válság közepén mennyire nagy baj, hogy az illegális bevándorlók nem maradnak Magyarországon, hiszen rengeteg agysebész, fizikus, tudós ember van köztük. Öt év elteltével láthatjuk, hogy mennyire igaza volt a pártatlan firkásznak (Párizs, Nizza, Bécs – csak az elmúlt néhány hét).

Ezt a mostani darabot is erre a polcra helyezném. Tökéletesen megmutatja, hogy a tíz év alatt építgetett független/objektív álarc mekkora büdös nagy hazugság.

Pontosan annyira vagytok ti szakmaiak, függetlenek és objektívek, mint Van Jones, aki „független” politikai kommentátorként elsírta magát a CNN-en, miután a televízió bejelentette Joe Biden győzelmét.

Legyetek f*sza gyerekek, és vállaljátok fel magatokat. Elég a sumákolásból!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére