Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaország gondjai csak most kezdõdnek

888.hu

2015.12.15. 15:00

A baloldalon ünnepelnek. Franciaországban Le Pen végül nem nyert a regionális választások második fordulójában. Mintha ezzel a gondok is véget értek volna. Épp ellenkezõleg, Franciaország gondjai csak most kezdõdnek igazán.
Le Pen csak tünet

Két hétig ment a para a nemzetközi sajtóban, hogy mi lesz, ha Le Pen pártja nyer a francia regionális választásokon. Két hétig paráztak, most ujjonganak, hogy mégsem történt meg. Mintha a gondok az eredménytől egy csapásra elmúltak volna.

Az igazi probléma nem az, hogy Marine Le Pen kizárólag egyetlen programponttal: a muszlim bevándorlás ellenességgel szerzett közel 30%-ot, mert ez csak tünet. A problémát a muszlim bevándorlók okozta kezelhetetlen helyzet jelenti. Ez pedig nem múlik el attól, hogy egy szélsőséges párt nem jut hatalmi pozícióhoz a francia régiókban.

 

A muszlim kérdés a francia politika fókuszában

A francia baloldal úgy próbálja beállítani mintha győzelem lenne, pedig mindez nem jelent mást, mint hogy Franciaország beismerte: az ország életét és politikáját ettől a pillanattól kezdve a muszlim kérdés és annak kezelése határozza meg.

Amikor egy országban hagyományosan egymás ellenfelének számító baloldali és jobboldali pártok szavazói kénytelenek átszavazni, hogy megakadályozzák a szélsőségesek előretörését, az nem győzelem, hanem vereség. Azt jelenti, hogy a megszokott, stabil politikai rendnek vége, mert egy olyan probléma van az ország életében, amit nem lehet a hagyományos politikai keretek között kezelni. Ha nem fognak össze a vezető pártok, akkor külön-külön vereséget szenvednek. Ezzel a politikai választóvonal a szélsőségek és a hagyományos pártok, nem pedig a jobb és a baloldal közé került.

 

A baloldal veresége

Nincs okunk feltételezni, hogy mindez a jövőben megváltozna. Az új politikai szituáció valójában Hollande veresége és az ő történelmi öröksége lesz. A francia politika jövőjét, ahogy arról már régóta szó van, a muszlim bevándorlók problémája determinálja. Egy ország ahol nem a nemzet fejlesztésével, jobbításával kapcsolatos kérdések határozzák meg a választások kimenetelét, hanem egy ilyen probléma, az óriási gondokkal néz szembe.

Le Pen-nek nincs gazdasági programja, vagy ami van, az biztosan tragédiába dönti Franciaországot. Nincs rendes szociális, oktatási stb. programja sem, csak hőzöngés és hablatyolás. A francia lakosok ennek ellenére, jóval 20% fölött rá szavaztak. Mivel 10%-nál több muszlim van az országban, ezért a nem muszlim lakosság közel 30%-a még a második fordulóban is rá szavazott, az elsőben pedig még ennél is jóval nagyobb arányban.

Ezt győzelemként ünnepelni önbecsapás. A francia baloldalt önfeláldozó politikai mártírként ünnepelni ugyancsak ebbe a kategóriába tartozik. Egyszerűen egy kétségbeesett politikai stratégiát hirdettek, hazardíroztak, mert nem volt más lehetőségük.

 

Franciaország a szélsőjobbra tolódik

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az egész Marine Le Pen jelenséget az európai baloldal, élükön Hollande-val, hozta ki az árnyékból a fényre. Az ő tragikus viszonyuk a népvándorláshoz. Rövid idő leforgása alatt két-háromszoros arányban növelték a szélsőjobb potenciális szavazóit. Ezért ünnepelni őket nem érdemes.

A francia regionális választással az ország gondjai előkerültek a hátsó szobákból, az eddig suttogva kimondott szavak helyett, a jövőben egyre hangosabban fognak beszélni róluk. Franciaországot nem ünnepelni kell, mert most képes volt a szélsőségesek előretörését megakadályozni, hanem azon országok közé sorolni, ahol a szélsőjobb meghatározó szerephez jutott. Ki kell mondani: Franciaország rekordsebességgel radikalizálódik és válik szélsőségessé. Így egyre komolyabb veszélyt jelent Európa jövőjére.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szlovénia határrendészek toborzásába kezdett

Szlovénia pályázati kiírással mintegy száz új határrendészt keres a határőrség állományának feltöltésére a növekvő számú illegális határátlépések miatt – közölte a szlovén sajtó pénteken.

Brit iskolai kezdőszett 2019-ben: vadászkés, machete, szamurájkard

Nagy-Britanniában ebben az évben több mint 1000 olyan diákot fogtak el, akik valamilyen szúróeszközzel fenyegették meg iskolatársaikat.

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Tavaly novemberben két szélsőbaloldali randalírozó felgyújtott egy mozdonyt, mellyel több mint egymillió eurós kárt okoztak.

A bevándorlók partra szállítása után az Ocean Viking folytatja a migránstaxizást

A migránsok befogadását Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália, illetve Románia vállalta – jelentette be pénteken az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja.

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Az utóbbi időben megháromszorozódott az érkező migránsok száma az így is kapacitásán felül teljesítő Görögországban.

„Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet”

Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet, aki nem erre alapoz, az homokra épít – hangoztatta Szájer József Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő pénteken Balatonszárszón.

Publik Ligája: Jobbágyi vs. Gajdics

Publik Ligája: Jobbágyi vs. Gajdics

Publik Ligája második forduló: Jobbágyi Zsófia vs. Gajdics Ottó versenyez az „irigység” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére