Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Főpróba

Pozsonyi Ádám

2020.02.13. 10:20

2020. február 8. napján, szombaton, a budai Városmajorban fontos eseménynek lehettünk szemtanúi. Egy főpróbának.

Nem, dehogy. Nem a nácik. Ugyanabba a vízbe ugyanúgy nem lehet még egyszer belelépni. A történelem ugyan ismétli magát, de mindig más díszletek közt. Mindig más ruhában, mondhatni más uniformisban jelentkezik.

Ugyanaz ugyanúgy többet nem lesz.

Szóval nem a kitörés főpróbájáról beszélünk most, hanem az Antifa terrorszervezet első komolyabb bevetéséről.

(Amúgy ezzel a kitöréssel kapcsolatban mindig zavartan vakargatom a fejem. Nem értem, hogy miért kell megemlékezni egy mészárlásról? A történészek szerint mintegy 15-20 000 ember próbálta meg a lehetetlent, és 6-700 ember jutott át végül élve. Aki ott, akkor nekiindult, az hős volt. Mert a kétségbeesés és az emberfeletti helytállás együttese hősiesség.

De mégis.

1071-ben a Vid ispán vezette magyar seregek – kihasználva, hogy IV. Rómanosz Diogenész bizánci (helyesebben római) császár minden erejével a szeldzsuk törökök ellen harcol keleten, elfoglalta ezt a létfontosságú erősséget, s onnantól félezer éven át a Magyar Királyság déli kapuja, s egyik legfontosabb végvára volt. 907-ben a magyar hadak megsemmisítik a támadó frank hadsereget, biztosítva ezzel európai megmaradásunkat, s ezt követően több mint 120 évig nem lépett ellenséges katona a magyarok földjére. 1757-ben Hadik András megsarcolja Berlint, III. Béla 1188-ban elfoglalja Halicsot, Nagy Lajos 1366-ban megveri az első komolyabb Európába törő oszmán haderőt, és a sor hosszan folytatható. Miért kell mindig a vesztett csatáinkat ünnepelnünk?)

Sokan azt hiszik, ez az Antifa csak röhejes szélbalos idiótákból, genderkóros lúzerekből, álmodozó anarchistákból áll, akiken röhögni kell. Annak is indult.

1989-ben a budapesti Eötvös-klubban, az Autonómia Csoport gyűlésein kb. harmincan voltak. Az Autonómia Csoport felbomlását követően, 1990 nyarán alakul meg a NAP csoport. Ez a társulat jelentős forradalmi tevékenységet fejtett ki az 1990-1993 közötti időszakban. Ez általában abból ált, hogy kiáltványukat – mely teljesen természetes dolgok elleni tiltakozásból, illetve néhány szépen hangzó, de eleve lehetetlen vágyálom (ne legyen több háború, elnyomás, erőszak stb.) felsorolásából állt – leközöltették az összes akkortájt megjelenő alternatív magazinban, azután elégedetten hátradőltek és lesték a társadalmi hatást, mely legnagyobb ámulatukra mindig elmaradt.

A korszak forradalmár csoportocskái közül a legismertebb – és leghosszabb életű – a Budapesti Anarchista Csoport, a BACS. Saját lapot is megjelentettek Anarchista Újság néven. E kiadvány hasábjain, közismert szlogenjükhöz híven („Semmi hatalmat senkinek!”), sorra vették az összes jelentős politikai pártot, és mindről jól lehúzták a keresztvizet. MDF, Fidesz, FKgP, KDNP: egytől egyig aljas, gonosz, csúf, haszonleső politikusok! Érdekesmód csak az SZDSZ-ről nem volt soha egyetlen bíráló szavuk sem. Persze ez bizonyára véletlen.

Az is minden bizonnyal a véletlenek közé sorolandó, hogy megmozdulásaikon együtt meneteltek a Demokratikus Charta, az ifjú szocialisták, az IDE (az SZDSZ ifjúsági szervezete) aktivistáival, előadásaiknak a Narancs klub adott otthont, s hogy pl. az 1992 augusztusában, Jászberényben megrendezett alternatív fesztivál fényét olyan, a politikát, mint olyat mélyen megvető, pártsemlegességükről elhíresült illusztris szimpatizánsok emelték, mint Fodor Gábor, Vitányi Iván és Solt Otília.

De ma más a helyzet. Ma már nem poshadt szagú pincékben álmodozó bölcsészekről, Bakunyint kézben tartó, lompos kabátú, sálas csődtömegekről és nőhiányos világmegváltókról van szó. Már nem két-három embert érintő mozgalomról beszélünk, amin csak röhögni lehet. Megjelent Magyarországon a nemzetközi szinten létező Antifa.

A február 8-án doboló, skandáló, embereket rugdosó, transzparensekkel bántalmazó, ütlegelő csőcselék jelentős része külföldről importált idegen volt.

„Ez egy pártokon kívüli radikális ellenkultúra”. Nyilatkozza az egyik „antifasiszta”.

Nos, egy videófelvételen jól látható a kabátjukon hordott CEU-kitűző és a sapkájukra tűzött sarló és kalapács. Ezek éppúgy függetlenek, mint a honi független sajtó – sehogy –, csak ők megteszik, amit Jakab Péter vagy Tordai Bence csak mímel, sejtet, megjátszik vagy épp nem mond ki.

„Antifasiszti! Mocskos nácik! Rohadt fasiszták!” – üvöltik, miközben torzulnak az arcok, lendülnek a kezek, rúgnak a bakancsok.

S persze azt, hogy ki a náci, ők döntik el.

Most még csak azért ütnek, mert megemlékeztél a kitörés halottairól.
Holnap azért fognak, mert szereted a szüleid, és fontosabbak számodra, mint idegen emberek szülei. Holnapután azért, mert köszönsz a lépcsőházban, vagy bármit úgy cselekszel, ahogy normális, utána meg már azért fognak, hogy egyáltalán ez a fogalom, hogy „normális”, még létezik számodra.

OLVASTAD MÁR?

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Mivel Európában Olaszországot érinti legjobban a járvány, így komoly hatása is lehet a koronavírusnak a nyári Európa-bajnokságra.

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

A mai nap is mozgalmas volt: tovább terjedt a koronavírus Európában, sőt egy magyar kamionsofőr karanténba került Budapesten. A Országgyűlés pedig leállította a börtönbizniszt, ami vélhetően Magyar Györgyöt kellemetlenül érinti. Továbbá újabb politikus lépett ki a Jobbikból.

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője.

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Megint nem szavaztak az ellenzékiek egy olyan törvényjavaslat ügyében, amely megakadályozta, hogy az adófizetők milliárdjai elítélt bűnözők zsebeibe vándoroljanak. Ugyanígy nem vagy nemmel szavaztak, amikor migránstömegeket kellett távol tartani a határainktól. De mégis mit csinálnak több százezres fizetésért? Vonulgatnak? Tüntetgetnek? Tévézni mennek? Nem erős ez egy kicsit?! Hé, károgók, nem kéne megdolgozni a pénzetekért?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére