Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fizessenek a gazdagok!

Pozsonyi Ádám

2020.04.07. 19:27

Válság idején az emberi természetben megbúvó sötét és alja dolgok előbukkannak, felszínre kerülnek, mint költözés idején az ágy alatt felejtett idegen fehérnemű, vagy a gyerek stikában elmajszolt, majd a hűtő mögé hajított csoki papírja.

Az alja lelkiség legpenetránsabb megnyilvánulási közé tartozik a „Kinek mije van?”, illetve a „Kinek mennyije van?”. Ez kiélezett helyzetben óhatatlan előjön, és általában azzal végződik, hogy: „Vegyük el tőle!”

Alacsonyabb szinteken ez a csak a bevásárlóközpontokban, áruházakban kerül elő, amikor ölni kell egymást az élelmiszerekért, vagy a WC-papírért – magának már van húsz csomagja, láttam, hogy az autójába pakolta negyedórája, ne is próbálja tagadni! –, magasabb szinteken meg a politikai uszításban.

Érdekesmód, amikor kiélezett helyzetben valami önjelölt népvezér hokedlire áll, és elrikkantja magát „Neki miért van? Miből van? Mennyije van?”, akkor sosem magára gondol, holott általában nem a mélyszegénységben élők szokták az ilyeneket elrikkantgatni. (A kisembernek lehetősége sincs rá, vagy ha mondja is, ki figyel oda?)

Igaz, olykor megjátsszák, hogy a nép fiai közül valók, kölcsönkérik a sámlit valami ismerősüktől – a kopottat add, drága barátom, azt a lepattogzott festésűt, úgy kell tennem, mintha közéjük tartoznék –, s amikor felállnak rá hőzöngeni, előtte leveszik a drága karórát, hajat borzolnak, az Audit is otthagyják a sarkon, és gyalog mennek kisembert menteni, bérből és fizetésből élőt sajnálni. (Hónuk alatt cipelve a sámlit.)

Hát igen, Marosán elvtárs is mindig felgyűrte az inge ujját, amikor a munkások közé vegyült, Tordai Bence meg most kitűri a kockás ingét, nincs ebben semmi új.

A koronavírus-járvány idején sincs ez másként. Szél Bernadett rögtön jelentkezett a padlások lesöprésére. „Miért nem szolidarít velünk Mészáros Lőrinc? Miért nincs Tiborcz-adó?” Szél Bernadett szerint Orbán Viktor csak a hatalomra játszik, és egyáltalán nem törődik sem a néppel, sem azzal, hogy mi lesz ezzel az országgal. Követelte: a NER-lovagokra kivetett szolidaritási adó bevezetését.

A szocialista Tóth Bertalan szemmel láthatóan úgy vélte nem kell ilyen bonyolultan és kacifántosan fogalmazni. Elég ennyi, hogy a három X-et odakörmölő szavazópolgár is megértse: „Több pénzt az embereknek!”(Nekem ez a szöveg mellesleg kissé déjá vu ízű. Mintha az MSZP hajdanán már kampányolt volna ezzel a briliáns jelmondattal.)

Ha esetleg az ellenzék agyi kapacitása kimerülne, és a jövőben nem jutna eszükbe semmi frappáns, javasolhatom még „A fizetés legyen több, ne pediglen kevesebb!”, illetve a „Kevesebb zsarnokoskodást és gonoszságot, de több szabadságot meg világbékét!” jelszavakat is.

Botka nem piszmogott annyit, és nem Buci Gyuriig, vagyis Marosán elvtársig ment vissza az időben, hanem egyenesen a gyökerekhez, megmutatva ezzel is, hogy honnan is jönnek ők valójában. „A jövő építése azzal kezdődjön, hogy végre fizessenek a gazdagok!” (Érdekelne mellesleg, hogy Botkai elvtárs hozzákezdett-e vajon a fizetéshez?)

Fizessenek a gazdagok! Ez volt Rákosi Mátyás 1947. május 25-én Kaposvárott mondott beszédének címe.

Most ne is feszegessük azt, hogy Mészáros Lőrinc egymilliárdos adománya hogy áll arányban a Soros György által Karácsonynak (neki) odaadott egymillió euróval, inkább idézzük fel a nagy orosz író, Mihail Bulgakov, Kutyaszív c. regényét, melyben a híres orvosprofesszor könyvtárát akarták szétosztani az elvtársak. Mert a professzornak sok könyve van, a szomszéd elvtársnak meg kevés. Hogy az nem tud latinul, meg nem ért hozzá? Ugyan már. Haladó utópiákban a szakértelem, a munka, az elért teljesítmény és hasonlók nem számítanak.

Osszuk el!

A haladók mindent szétosztani akarnak. Latin nyelvű orvosi könyveket, ezüst étkészletet az osztályellenségtől, földet a kuláktól, vagy akár migránst.

„Osszuk el a vírusos betegeket!” Csodálkozom, hogy ez még nem került elő. Nyugat-Európában nagyon sok fertőzött van, itt, nálunk meg a szomszédos országokban elég kevés. Osszuk el!

(Ez már részben meg is valósult, mert olvasni lehetett, hogy Franciaországból szállítottak 250 súlyos beteget német kórházakba, lévén a franciaországi kórházak túlterheltsége miatt nem tudtak mindenkit ellátni. )

Fizessenek az egészségesek!

Akinek kevesebb a betege, attól vegyenek el egészséget és biztonságot. Egyenlőséget mindenben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány Ferenc ismét hazudik naiv rajongóinak, ezúttal az oltásokról

Gyurcsány Ferenc ismét hazudik naiv rajongóinak, ezúttal az oltásokról

Roppant szánalmas dolog, ha a régi miniszterelnök a mostani miniszterelnököt azzal vádolja, hogy nem is azt a vakcinát kapta meg, amelyiket a sajtóban is látni lehetett – írta Kocsis Máté a közösségi oldalán.

Újabb fake news a Soros-blogtól: szó sincs néppárti gesztusról

Újabb fake news a Soros-blogtól: szó sincs néppárti gesztusról

Ismét nem sikerült a valóságot megírnia a 444.hu nevű fake news gyárnak.

Gyurcsány tejfölösdoboza

Gyurcsány tejfölösdoboza

Gyurcsány Ferenc édesanyja gyakran tette tejfölösdobozba a csirkepaprikást, tehát Orbán Viktor valójában nem is a kínai vakcinát kapta meg. Nem érthető? Pedig teljesen logikus.

Karácsony megsarcolja a vendéglátósoknak nyújtott bértámogatásokat

Karácsony megsarcolja a vendéglátósoknak nyújtott bértámogatásokat

Amint megérkezett a novembertől négy hónapra megítélt egyösszegű bértámogatás a budapesti vendéglátósokhoz, a fővárosi önkormányzat több munkaadó cég számlájáról százezres, milliós nagyságrendű összegeket emelt le – írta meg a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére