Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fiatalság bolondság, vagy mégsem

Georg Spöttle

2021.09.29. 13:00

 

FeGyőr Bandi megdöbbent. Az ígéret sátraiban nem álltak tömött sorokban az elégedetlen fiatalok. Nem voltak dühös lányok és fiúk, akik már most megvették a legújabb mobilt, hogy majd 8 K-ban videózzanak a felcsúti peren. Kevés fiatal egyenlő nagy bukta a borostakirálynak, mivel az idősebb generáció fanatikus DK-hívő, és nyilvánvalóan Dobrev Klárára adta le a voksát.

Pedig a Momentum 80 oldalban foglalta össze „programját”, hogy ifjú forradalmárokat toborozzon az „új rendszerváltáshoz”. Na oké, a program az túlzás, a dokumentum inkább egy kommunista kiáltvány és egy vérrel írt sátánista biblia egészségtelen kombója. Szavak kavalkádja, amelyeket előre és visszafelé is lehet olvasni, mint a nyolcvanas évek tinihorrorjaiban, hogy a tó menti házban megjelenjen valami gonosz. „Mészáros Lőrinc, Tiborc, leváltani, elkobozni, új Magyarország, lecsukni, Orbán, visszavenni, finn típusú oktatás...”

Ha elolvasod a programot, és a tükör előtt háromszor elmondod, hogy Fekete-Győr, Fekete-Győr, Fekete-Győr, akkor megjelenik, átránt téged az ő lila valóságába, és az idők végezetéig momentumos maradsz. Na de miért is nem tombol a tizen- és huszonéves korosztály, hogy előválasszon? Talán mert nem tudnak mit ígérni nekik? Vagy mert hiteltelenné váltak? Emlékezzünk csak FeGyőr Bandi első tv-interjújára: „Nem fogjuk összegyurcsányozni magunkat” – ígérte. Hát, ehhez képest már úgy „összedékázta” magát, hogy ha be is ugrana a zuhany alá az e-rollerrel, az sem segítene (a rollernek sem).

Plusz nincs víziója, amit fel tudna kínálni, amit a kormány már ne teljesített volna. Ingyenes a tankönyv minden diáknak, ergo már a gimisek is vágják, hogy nem annyira rossz a helyzet, mint ahogy a libsik azt szeretnék. Ingyenes az első nyelvvizsga és a KRESZ-vizsga, külföldön lehet nyelvet tanulni, amit az állam áll. Jó tanuló fiatalok pályázhatnak egyetemi oktatásra a világ elit egyetemein, mint a Yale, a Sorbonne vagy a Harvard. A kormány kifizeti az akár több tíz milliós tandíjat és a koleszt. 2022-től a huszonöt év alattiaknak nem kell szja-t fizetni, így havi szinten néhány tízezer forinttal több marad a fiatal unkavállalók zsebében.

Fiatal pároknak ott van a csok, a gyes, a gyed, a nagyszülői gyed, a babaváró program támogatása, amely 10 millió forintot jelent a fiatal, családot tervező pároknak. Három gyermek esetén a kormány 2,5 millió forinttal támogatja a családi autó vásárlását. Hát, ezt bizony nehéz lenne überelni egy kis finn típusú oktatással, ahol már kézírást sem tanítanak, mert szerintük a Kalevalát be lehet pötyögni a telefonba is. Nagyszerű dolog. Szóval Bandi, ez nem lesz egy sikersztori nektek. Ezt az előválasztást most eldöntik a nyugdíjasok, akik szeretnének megint vizitdíjat, kevesebb nyugdíjat, magasabb gáz- és villanyszámlát, adóemelést és rákosista rendőri módszereket. Bandi, ez most az ő bulijuk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére