Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fiatalos párt

Pozsonyi Ádám

2021.08.19. 11:00

„A Jobbik színeiben folytatja Demeter Márta, ha 2022-ben megválasztják.”
Most olvasom. Ez meg mi a fene?

„A Jobbik frakciójához csatlakozhat Demeter Márta, ha mandátumot szerez a jövő évi választásokon. A hírt először közlő Telex információját azaz LMP is megerősítette, ahol jelenleg politizál a korábban MSZP-s politikus. A párt sajtóosztálya jelezte, visszavonják Demeter képviselő-jelölti támogatását „Az LMP számára a Jobbik Magyarországért mozgalom fontos és megbízható szövetséges. Az LMP Demeter Márta döntését a kormányváltás érdekében nem fogja semmilyen módon kommentálni” – írták.” (HVG.)

Ebből a pártból már bármi lehet? Megihletett a saját kérdésem, igen, bármi lehet.
Az okostelefon, a coca-cola meg a mindenféle plasztikai és szépség reklámszövegek jutottak eszembe erről. Mert azokban szerepelnek rettentő jól hangzó és teljesen üres lózungok, amik a végtelen lehetőségek illúzióját tolják az ember arcába, s mindezt egyfajta agitálós frissességgel.
Nosza! Hajrá! Hopp! Tedd! Pattanj! Ugorj rá! Kicsit olyan hangulatú minden ilyen jellegű reklám, mintha Gyurcsány Ferenc írná a szövegeket. Kezdem érteni, miért jár ilyen sűrűn a fiatalok közé. (Bár hozzátenném, aki ezt a kitételt a kelleténél sűrűbben alkalmazza – mármint azt, hogy fiatal, vagy „a fiatalok” – az egyenlő azzal, mintha felmutatná a bácsivá vagy nénivé válási igazolványát.)

Valósítsd meg álmaid!
Tedd jobbá a holnapot!
Ne félj megmutatni önmagad!
Merj kilépni a keretek közül!
Te hozod a szabályokat!
(Meg az ehhez hasonlók…)

„Én ma úgy látom, hogy személyesen a legtöbbet akkor tudom tenni a kormányváltásért és az Orbán-rezsim lebontásáért, ha jövőre az ellenzék legharcosabb politikusa, Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában folytathatom a munkámat, ha a választóktól újabb mandátumra kapok bizalmat.”

Nekem erről meg az ilyesmi jut eszembe:

„Kezdd el használni, majd ha ezt követően 1 hónapon belül legalább 3 barátnőd nem vádol meg azzal, hogy plasztikai sebésznél voltál, küldd vissza akár az üres tégelyt és visszafizetjük a pénzedet.”

A jobbik egy fiatalos párt!
Nem egy boomer, akinek elvei vannak. Meg izé, ígértünk valamit. És hát, hogy néz az már ki, hogy valamikor mondtunk, hangoztattunk, és felvállaltunk dolgokat, aztán két nappal később meg egy másikat mondunk, hangoztatunk és felvállalunk, aminek semmi köze a korábbihoz, sőt, szöges ellentétben áll vele.
Jó, persze, kijött az új modell, a régit meg már senki nem keresi, ebben sokkal több a memória, és az előfizetés is olcsóbb, vedd meg hitelre.

Bár, ha már boomer ügy, ezt is az imént olvastam:

„Pálinkás József a Jobbik parlamenti frakciójába ülhet be. Ha Pálinkás pártja nem tud önálló parlamenti csoportot alakítani, úgy Jakab Péteréknél folytatná a munkát.” (Mandiner.)

Tudom, már írtam, de ebből a pártból tényleg minden lehet? Demeter, Pálinkás, meg Jakab. Mondjuk, érdekes lehet egy csapatépítő tréning.

Vannak különös életutak. Pálinkás az első Orbán kormány oktatási minisztere volt. Atomfizikus, egyetemi tanár. Volt kormánybiztos. Az MTA volt elnöke.
Lássuk be, azért ez komoly pályafutás. Az Akadémia elnökéből a parizeres-krumplis proli Jakab mellé. De egy biztos, ami itt van a Jobbik háza táján, az formabontó, friss és fiatalos!

Valósítsd meg álmaid!
Tedd jobbá a holnapot!
Ne félj megmutatni önmagad!
Merj kilépni a keretek közül!
Te hozod a szabályokat!

Alig várom már, hogy Jakab felhagyjon a parizerrel, meg a lecsóval, felvegyen egy Nirvana pólót, és elő azzal a jó kis Sziget-fesztiválos kannás borral.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére