Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fiatal lányok és az idősebb hölgyek is egyre inkább félnek és bizonytalannak érzik magukat a német nagyvárosokban

Jog és szabadság

2020.08.19. 10:44

A fiatal lányok és az idősebb hölgyek is egyre inkább félnek és bizonytalannak érzik magukat a német nagyvárosokban.

A lányok és a nők egyre inkább bizonytalannak érzik magukat Berlin, Köln, Hamburg és München városában. Ezt a „Plan International” gyermeksegítő szervezet felmérése mutatta ki egy friss kutatásban. „Felmérésünk egyértelművé tette, hogy a német nagyvárosokban a lányokat és a fiatal nőket szexuálisan zaklatják, üldözik, fenyegetik és sértik meg naponta”, utalt rá Maike Röttger, a kutatás vezetője. A szakértők ennek okait a fiúk és férfiak nevelésében látják. A nagyvárosok ellenintézkedéseket tehetnek. Ez az állapot nem garantálja a nők számára a jogot, hogy biztonságosan és szabadon mozoghassanak városukban – munkába vagy iskolába menet, barátokkal való találkozás alkalmával vagy bármely más szituációban, amikor egyszerűen csak kimennének az utcára.

Összesen 940 16 és 71 év közötti nő vett részt a felmérésben, akiknek egy interaktív térképen kellett bejelölniük azokat a helyeket, ahol biztonságosnak találták a tartózkodást.

A felmérés alapján minden ötödik résztvevő volt már erőszak, üldöztetés vagy fenyegetés áldozata. A nem biztonságos érzés leggyakrabban említett okai az alkohol- vagy kábítószer-fogyasztókkal történt találkozások, a rosszul megvilágított utak és parkok, valamint az elhagyatott területek voltak, ahol vészhelyzet esetén hiányozna a segítség.

Az 1267 megjelölt hely 80%-át nem biztonságosnak, és csupán 20%-át minősítették biztonságosnak. A 940 résztvevő mindegyike megjelölt átlagosan legalább egy olyan helyet a városában, ahol nem érezte magát biztonságban. Csak minden harmadik nő jelölt meg a számára biztonságos helyet.

„A felmérés kimutatta, hogy nagy szükség van cselekvésre!” – jegyezte meg Röttger. A városfejlesztési intézkedések mellett ugyanolyan fontos a viselkedési modellek megváltoztatása, ugyanis sok fiú és férfi szerint még mindig rendben van a nők ilyen vagy ehhez hasonló formában történő zaklatása.

A nőkkel szembeni erőszak vonatkozásában egy másik kutatás arra mutatott rá, hogy az Európát egyre súlyosabban érintő iszlám (de bizonyos mértékig kínai) migrációnak van egy olyan aspektusa is, hogy a keleti vallások és az iszlám a nők alárendelt szerepét veszik természetesnek, így a Korán a két nemmel kapcsolatban törvényesíti a korai poligámiát (több feleség is lehetséges), továbbá kimondja: „a férfiak fölötte állnak a nőknek” (ez a 4:34-es Korán-versben olvasható). Az iszlám törvénykezésben – tanúskodás esetén – két nő szava lehet egyenértékű egy férfiéval, és örökléskor két nőnek járhat annyi, mint egy férfinek (4:11-es vers). Házasságtörés esetén a nő büntetése halál, míg a megbánó férfit „bántatlanul kell hagyni” (4:16).

A molesztálás járványként képes elterjedni az iszlám többségű nagyvárosokban, amelynek akár teljesen fátyolozott asszonyok, akár külföldi újságírók is áldozatai lehetnek, mint azt például az egyiptomi események is megmutatták 2011-12 környékén. A férfibűnözés hatására, bár Egyiptom-szerte szerveződni kezdtek nővédő egyesületek és mozgalmak, az elmúlt években nyilvánvalóvá vált az iszlámra építő nőmozgalmak azon jellemzője, hogy visszautasítják az Európában közkeletű felfogásokat, a nyugati minták alapján történő fellépést. Ők ugyanis a nők társadalmi elnyomását – részben jogosan – az iszlámból próbálják eredeztetni, azonban mégiscsak annak keretein belül maradnak, s valamiképpen a vallási intézményeken keresztül kívánják megváltoztatni az iszlám többségű országokra jellemző patriarchális berendezkedést, s olyan kérdésekre koncentrálnak, hogy ugyanolyan létjogosultsága van-e pl. a női imámoknak is, mint férfi társaiknak.

Az érintett kutatás végkövetkeztetése, hogy az iszlám vallási, jogi és erkölcsi felfogás a példák alapján szinte egyáltalán nem egyeztethető össze az Európai Unió alapszerződéseinek szellemével, valamint a másodlagos jogforrásokban testet öltő EU-s jogalkotás normáival. A szerződésekben lefektetett elvek és célkitűzések megvalósulására és az ezeken alapuló modern közösségi jogrendszer vívmányaira jelent kihívást az a folyamat, amely a nemi és egyéb diszkrimináció különböző formáit elfogadó és alkalmazó civilizáció és jogrend térnyerését segíti elő az európai kontinens nyugati felében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szijjártó alaposan beolvasott a magyarokat sértegető belga EU-biztosnak

Szijjártó alaposan beolvasott a magyarokat sértegető belga EU-biztosnak

A magyarok és a lengyelek sértegetésének befejezését kérte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Didier Reynders-től, az Európai Bizottság igazságügyi biztosától szombaton.

Varga Judit bivalyerős, mégis békés bivalyokkal fotózkodott

A barátságos képet a Facebookra töltötte fel az igazságügyminiszter.

Szlávik: ingyenes és önkéntes lesz a koronavírus elleni oltás

A koronavírus elleni oltás ingyenes és önkéntes lesz, és ha a megfelelő mennyiség áll majd rendelkezésre, akkor mindenki megkaphatja – közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére