Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Félkegyelműek ne indulhassanak a választáson!

K. Gaál István

2022.03.17. 12:20

 

Márki-Zay Péter nagyon elfoglalt lehet, mert saját elmondása szerint a fél ország megváltást vár tőle. Ezt mondta szó szerint ez a szegény ember március 15-én azon a rendezvényen, amelyen kis túlzással több volt a felszólaló és a díszvendég, mint a kormányváltás után szűkölő érdeklődő.

Nem vagyok pszichológus, de azért szívesen venném, ha egy szakértő elemezné ennek a szegény embernek a mondatait és most már nem az ostobázásról, részeg vidékizésről, vagy éppen az aberráltozásról van itt nagyban szó, hanem erről a messiás-ügyről. Mert ugye azt még az is tudja, hogy kitől várhatunk megváltást, akinek csak nyolc osztálya van – mondjuk négy első és négy második leosztásban is jó ebben az esetben. Kivételt képez ez alól Márki-Zay Péter, aki egyre veszélyesebbnek tűnik a közre.

 

Kicsit olyan, mintha egy diliházból szabadult volna, mert ugye ott vannak olyan figurák, akik egy szimpla kedden Napóleonnak, vagy valami hasonló kaliberű embernek érzik és állítják magukat. Viszont úgy tűnik, hogy az elmegyógyintézetből, egy fatális véletlen miatt szabadult Márki-Zay messiás-tudata egy valós probléma. A politikai műkedvelő korábban is mondott már ehhez hasonlót, amikor Londonban azt mondta, hogy ő a mester, akit követnek a tanítványok. Most azonban hazai pályán beszélt arról, hogy ő lenne a megváltó, ami új megvilágításba helyezi az ügyet.

Szóval megvizsgálhatná egy szakember ezt a jó Pétert – aki nemhogy nem Messiás, de még csak nem is kőszikla, ilyen formán nem is lehet rá építeni semmit – és kimondhatnák róla, hogy elmeháborodott. Mert az egy dolog, hogy április 3.-án a többség egy laza kézmozdulattal ítéletet mond majd róla, de ez talán kevés lesz neki. Itt marad, mint az a bizonyos púp a háton. Kellene egy szakvélemény, ami szépen összefoglalja mindazt, amit sejtünk, ám kellő tudás hiányában csak azt tudjuk állítani, hogy félkegyelmű szegény. Lehet, hogy értő kezekbe kerülve az is kiderülne róla, hogy közveszélyes – ezt is vélelmezhetjük, de állítani hiba lenne, hiszen nincs róla papír – és akkor aztán szép ügyesen el lehetne tiltani a politikától.

 

Amúgy az is benne van a pakliban, hogy a másik félkegyelmű, bizonyos Gyurcsány Ferenc állítja majd ki róla a diliflepnit, valamikor április 4. környékén. Mondjuk ő legalább szakértő az ügyben, hiszen magát naponta vizsgálja a tükörben.

Mindenesetre azt is kijelenthetjük, hogy Márki-Zay Péter egy kicsit sem megváltó. Sőt, inkább megszállta az ördög és ezért beszél ennyi badarságot. Ha egyszer megszabadulunk tőle, akkor lehet, hogy bele kellene venni az Alaptörvénybe egy kitételt, amely szerint félkegyelműek nem indulhatnak a választáson. Április után erre is lesz lehetősége a munkáját tovább folytató kormánynak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére