Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Piszkostizenkettő
 
 
 
 

Félhetnek-e az õcsényiek?

Nagy Gábor

2017.10.04. 20:18

Õcsény nem akar migránsokat. Ezen alaposan meglepõdött a magyar baloldal. A meglepetést az okozta, hogy nem élnek a mai európai valóságban. Európa fél a migránsoktól, és ehhez sehol nem szükséges, hogy legyen róluk személyes tapasztalatuk, bõven elég, amit hallanak róluk a világban. A kérdés inkább az: egy ilyen kiélezett helyzetben miért provokál valaki egy kisközösséget?

Az őcsényiek alaposan beijedtek. Ez a 2400 lakossal rendelkező kistelepülés felrobbant, amikor megtudták, hogy az általános iskolával szembeni panzióban muszlim migránsokat szándékoznak üdültetni. Az ötlet meglehetősen abszurdnak tűnt a turisztikailag jelentéktelen település lakói számára.

Mindenki azonnal feltette a kérdést: miért pont ide? Majd meg is adta a választ, hogy – ide ne.

Az indulatok elszabadultak, amin erősen meglepődött a baloldal, „nem normálisnak, szélsőségesnek” kiáltva ki az esetet, amit nem a valóságnak, hanem kizárólag a kormány propagandája következményének próbáltak beállítani. Bárcsak ilyen egyszerű lenne az eset, bárcsak ne lenne alapja a félelemnek és bárcsak ne lenne ez általános Európában! Sajnos nincs így. Nem magyar és nem alaptalan jelenséggel állunk szemben. A félelem a hétköznapok része lett és az követ el bűnt, aki ezzel játszik, visszaél vele és provokál.

Akik az őcsényieken kérik számon a toleranciát, bizonyosan elfelejtkeztek már a migránsok betelepítésére adott európai reakciókról, hogy miként reagáltak Európa „fejlett, nyugati” felén a kisközösségek a migránsok betelepítésének tervére.

Nézzük a németországi statisztikákat! 2016 végére, tehát a migráns válság kezdete után 1,5 évvel több mint 700 migránsszállást gyújtottak fel a fejlett német lakosok. Kb. napi kettőt átlagosan. Ezek a gyújtogatások leginkább olyan településeken történtek, ahol még nem volt személyes tapasztalatuk a migránsokról, csak kijelöltek egy épületet szállásként. A lakosok úgy fejezték ki nemtetszésüket, hogy gyújtogattak. A fejlett németek azonban ezzel nem elégedtek meg. Közel 3500 alkalommal intéztek támadást migránsok ellen. Ezek természetesen nem minden alkalommal jelentettek fizikai erőszakot, de a hatóságok támadásként tartották nyilván őket.

Ez alatt az idő alatt Magyarországon átment 400 ezer körüli migráns, és az atrocitások száma meglehetősen közel állt a nullához. Gyújtogatásról maximum az NGO-k álmodoztak, hogy végre szégyenpadra lehessen Magyarországot ültetni. Sajnos a békés magyar lakosság nem adott erre alkalmat, mert semmilyen atrocitás nem történt.

A német valóság azonban nem érdekel senkit, mert Merkel mama szépen beszél, és azzal el lehet fedni a valóságot. Valóban meglepő, hogy senki nem veti a német politika szemére a szélsőséges indulatokat. Ha Németországban hétszázszor gyújtogatnak, az egy szűk szélsőséges csoport bűne, amelynek tagjai nem is igazi németek. Ha Magyarországon két év alatt egy gumit kiszúrnak, az a magyarság mély nácizmusára utal, amit kizárólag a kormány gonosz propagandájának tudhatunk be. A dolog külön szépsége, hogy mindkét állítás magyar állampolgárok véleménye.

Térjünk azonban vissza az őcsényiek félelmére, ami valójában teljesen megalapozatlan hisztériának látszik, hiszen ők még az életben nem láttak muszlim migránst. A 2015-ös nagy hullám idején a falujukon egyetlen migráns sem gyalogolt át. Honnan tudnák, hogy milyenek? A félelmük csak előítéletre és kormányzati propagandára épülhet, vagy esetleg mégsem? Tételezzük fel, hogy 1998-ban az első Fidesz-kormány idején az akkori Orbán-kormány minden eszközzel a muszlim migráció veszélyéből próbál kommunikációs kérdést kreálni. Négy évig nyomják, hogy a migránsok gonoszak, terroristák, nőket erőszakolnak és egyéb finomságok. Vajon sikeresek lettek volna, a lakosság elhitte volna nekik? Vagy teljesen hülyének nézi őket és nem érti miről beszélnek? A helyzet az, hogy amennyiben valaki arról beszél, aminek nincs köze a valósághoz az emberek nem fogékonyak rá. Ha a migránsok nem robbantanának, erőszakolnának, gyilkolnának és akarnák minden eszközzel a többségre erőltetni értékrendjüket, akkor hiába beszélne erről bármilyen politikus.

Az emberek azért félnek, mert láthatólag van mitől. A világsajtóban, a közösségi oldalakon, az interneten naponta látják és hallják a migránsok által elkövetett rémségeket, és elszörnyednek rajta. Ez a kormány nélkül is megtörténik. A kormány ereje nem ebben van, hanem abban, hogy biztosítja az embereket, mindent megtesz, hogy ezektől megvédje őket.

Olyan dolgok ezek, amikről az embereknek nincsenek hétköznapi tapasztalataik, de a félelemhez nincs szükség hétköznapi tapasztalatokra. Az ember absztrakciós képességének egyik fontos része, hogy képes olyan dolgoktól is rettegni, amiket soha nem tapasztalt meg, sőt olyanoktól, amik nem is léteznek. Sem oroszlánnal nem találkozunk, sem kígyóval, sem szellemekkel, mégis sokan rettegünk ezektől. Migránsokkal sem kell találkoznunk, hogy féljünk tőlük, és ezt a félelmet csak azok nevezik irreálisnak és megalapozatlannak, akiknek ez politikai érdekük. Ezen emberek szerint, ha egy faluban megjelenik egy fajvédő motoros csoport, akkor attól szégyen nem félni, ha megjelenik egy bizonytalan hátterű migráns csapat, attól viszont tilos félni, sőt aki fél, az bűnt követ el.

A helyzet ma úgy áll, hogy azok fejtenek ki a valóságtól elrugaszkodott propagandát, akik azt mondják, nincs miért félni a migránsoktól. Õk próbálják minden eszközzel meggyőzni az embereket egy irreális állításról, és nem mellesleg bűntudatot kelteni bennük félelmük miatt. Ezért nem hisznek nekik. Az erkölcsi kötelességgel szeretnék felülírni a valóságot. Erkölcsileg kötelességünk segíteni a rászorulókon, ezért a rászorulók nem lehetnek rossz emberek. Sajnos azonban ez nem igaz. A migránsok egy része visszaélt Európa jóindulatával, és ezzel eljátszotta bizalmunk nagy részét, felülírva erkölcsi kötelességünket. A migrációtól jogosan félnek az emberek, mert ez nem kiszámítható következményekkel bíró, veszélytelen folyamat. Épp ellenkezőleg. Rengeteg veszélyt hordoz, amit még a titkosszolgálatok sem képesek teljesen felfogni, kiszámítani, megelőzni és elhárítani. Ezt mutatta az elmúlt két év tapasztalata. Miért várjuk el az egyszerű falusiaktól, hogy ezt megtegyék, hogy jó szándékkal, erkölcsi kötelességből fogadjanak be olyan embereket, akik veszélyt jelenthetnek rájuk? Természetesen annak esélye, hogy az ott nyaraló migránsok között veszélyes alakok lesznek, minimális. De nem nulla! Száz százalékos garanciát senki nem adhat arra, hogy nem lesz baj. Ha pedig így van, akkor nincs miről beszélni, senki, de senki nem kötelezheti őket, hogy vállalják a legminimálisabb veszélyt.

A helyzet sokkal inkább olyannak tűnik, mintha valaki egy jól előkészített provokációt rendezett volna Õcsényben, amivel aztán revolverezheti a magyar embereket és a kormányt. Egy apró falut választottak akciójukhoz, ahol a pihenni vágyó migránsok az ég adta világon semmit nem tudtak volna csinálni. Amennyiben pedig az egy órányira lévő Pécset szerették volna megmutatni nekik, miért nem azt választották, ahol senkinek sem tűnt volna fel néhány migráns. Gyanítom, hogy éppen ezért. Abból semmilyen botrány nem lett volna. Ráadásul egy olyan panziót választottak, ami az általános iskolával éppen szemben van, hogy a családos szülők indulatait még könnyebb legyen felkorbácsolni. Ködösítettek a migránsok számát illetően. A végén nagylelkűen kivonultak, mondván nem szeretnék a migránsgyerekeket veszélynek kitenni. Aztán kiderült, nem is volt igazán egyetlen család sem, nem is tudták pontosan, kit vinnének oda, csak blöfföltek és ködösítettek.

Ezek fényében inkább azt kell mondanunk, hogy az őcsényiek meglehetősen jól reagáltak a provokációra. Nem hagyták magukat, de nem léptek fel túlzott agresszióval, ahogy a németek tették volna, de tanúságot tettek realitásérzékükről. Amennyiben az ország elutasítja a migránsokat, miért kellene éppen Õcsénynek elfogadni őket? Kezdjük inkább azok szomszédainál a migránsok nyaraltatását, akik teljes mellszélességgel kiállnak a migránssimogatás mellett!

A 888.hu véleményrovatának szerzőiApáti Bence, Bertha LászlóFalusi Vajk, Fűrész Gábor, GFGH.I., Ifj. Lomnici ZoltánKetipisz SztavroszMegadja GáborKovács TiborSzentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

OLVASTAD MÁR?

Piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Vidi nyerte a Magyar Kupát

A piros-kékek másodszor hódították el a trófeát.

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Amerika, London, Párizs

A helyzet kezelésére külön biztonsági szervet hoztak létre a nyugat-európai államban.

Kövér: holnap szavazatainkkal segíthetünk, hogy Európa ne veszítse el önmagát

Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

Amerika, London, Párizs

Csak két hajón több mint 200 illegális bevándorló utazott, ők hamarosan megérkeznek Máltára.

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Szabad vasárnap

Szinte végigsöpört a neten a Csernobil nevezetű új, ötrészes minisorozat, nem véletlenül. Testközelből mutatja meg az atomkatasztrófa valódi volumenét, teszi mindezt úgy, hogy az ember a látottak után egyszerűen nem tud nem beleborzongani, ha a Csernobilban történtekre gondol.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére