Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Falus Ferenc, az aktivista doki

Szentesi Zöldi László

2020.12.29. 10:00

Miután az ember életét nem csak jogszabályok, hanem erkölcsi értékek is irányítják, komolyan meg kell fontolnunk, melyik a nagyobb erejű az életünkben. Én a magam részéről nem tudok dönteni. Jogkövető ember vagyok, de a különféle íratlan szabályok legalább ugyanannyira irányítják mindennapjaimat, alakítják cselekvésemet. A lényeg mégis csak az, hogy – például – nemcsak jogi, de erkölcsi értelmű rémhírkeltés vagy hazaárulás is létezik. A helytelen magatartás megítélése pedig nem attól súlyos vagy enyhe, hogy a büntetőjog eszközeivel ítéletet alkothatunk róla, vagy sem. Létezik szimpla erkölcsi alászállás is. Olyan helyzet, amikor az ember úgy árulja el önmagát és másokat, úgy árt a saját nemzeti közösségének, hogy pontosan tudja: őt a jog eszközeivel nem érik utol.

Kire gondolunk pontosan?

Például arra, aki rossz hangulatot kelt, amikor vigaszra és példamutatásra volna szükség. Aki hazudozva idomítja előfeltevéséhez a tényeket. Aki válsághelyzet idején nem áll be a sorba, hanem a kívülálló pózába merevedve üzenget.

Falus Ferenc volt országos tisztifőorvost maximum részmegvetés sújthatja, ha valaki elolvassa és magáévá teszi az alábbiakat. Lesz ugyanis, akinek nem a szikár tények alakítják a véleményét, hanem a politikai szimpátia. Az ilyen elvakult hívőnek pedig mondhatsz, írhatsz bármit, számára Falus mindenféleképpen ugyanazon a polcon marad más kedvencekkel, Gyurcsány Ferenccel és Jakab Péterrel például. Mondhatja persze, az olvasó, hogy valamelyik jobboldali közszereplővel is játsszuk el ugyanezt a játékot – persze, játsszuk, ez a válaszom. Majd ha mutatnak nekem valakitől úgy egy tucat sajtómegjelenést, amelyek kivétel nélkül aláásni igyekeznek a magyar emberek biztonságérzését, szakmai állásfoglalás helyett politikai megfontolással uszítanak, a szükséges nemzeti összefogás helyett pedig olcsó áskálódásba merülnek, akkor igen, azt a jobboldali közszereplőt is el fogom ítélni.

Amíg erre várunk, tekintsük meg Falus Ferenc elmúlt két hónapjának sajtómegjelenéseit. A teljesség igénye nélkül idézzük a címeket, nem mindegyiket persze, hiszen egy-egy sajtótermék másra helyezte a hangsúlyt az adott hírrel kapcsolatban, de nyugalom, reprezentatív a válogatás, lényeges dolog nem maradt ki. Nagyjából így fest a lista:

Falus Ferenc: Az egészségügy átszervezése járványidőszakban katasztrófával fenyeget (november 9.)

Falus: Nem a védőoltás a fény az alagút végén (november 9.)

Falus Ferenc: Nem tudjuk biztosan, meddig védenek a vakcinák (november 17.)

Falus Ferenc: Érdektelen politikai kommunikáció, hogy Magyarország kaphat elsőként az orosz vakcinából (november 19.)

Falus Ferenc: Számos gyógyszert érdemes volna klinikailag megvizsgálni (november 26.)

Falus baljós jóslata: „A koronavírus nem fog eltűnni!” (december 2.)

A járványadatközlés összeomlott, baj lehet a karácsonnyal – megszólalt Falus Ferenc. (december 3.)

Falus Ferenc rémtörténeteket hall a covidosok ellátásáról (december 17.)

Falus Ferenc szerint „vicc kategória”, hogy egy hétvége alatt be lehet oltani mindenkit (december 22.)

Falus Ferenc: A beoltottak is megfertőződhetnek, de tünetmentesen (december 28.)

Eddig a pontig, majdnem az év utolsó napjáig követtük az elmúlt két hónap megszólalásait.

Falus Ferenc orvos. Falus Ferenc felesküdött az emberi élet védelmére. Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos már csak múltjából és egykori felelős pozíciójából fakadóan is szakmai tekintély.

De Falus Ferenc nem politikai tényező. Falus Ferenc egy papucsos-zoknis kretén, aki sártengerben szokott álldogálni, mellette síró kisgyerek, mögötte ló, okos buksiján pedig éppen lecsorog egy vödörnyi víz. Falus Ferenc ráadásul bukott közéleti ember, a prolipiknikkel annyira nevetségessé tette magát, hogy főpolgármester-jelöltként végül elindítani sem merték Tarlós ellen.

Mindezt csak azért érdemes leszögezni, mert ha Falus doktor már nem létezik, Falus aktivista véleménye teljesen érdektelen a koronavírusról. Felesleges megkérdezni őt bármiről, már csak azért is, mert borítékolom a következő szalagcímeket: Tizenegyessel győzött a Ferencváros, de Falus Ferenc szerint összedőlhet a rosszul épített Groupama Aréna. Vagy: Kettős késelés egy pakisztáni buszmegállóban: Falus Ferenc szerint ide vezetett Orbán Viktor gyűlöletpolitikája. Esetleg: Falus Ferenc szerint mindaddig nincs magyar egészségügy, amíg egyetlen ember is meghal az országban.

És így tovább, a hírszekció tetszés szerint bővíthető.

Tisztelt újságíró kollégáim, tegyük mentálhigiénés alappá, hogy a koronavírus elleni országos védekezéssel kapcsolatban soha nem keressük Falus Ferencet. Ha létezik szakmai minimum, ez mindenképpen ilyesmi lehet ebben a végtelenül egyszerű erkölcsi kérdésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére