Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezek a mai fiatalok?

Fodor-Horváth Zsófia

2019.09.22. 18:08

Egy ideje foglalkoztat a generációm egyre könnyebben kategorizálható viselkedése, de főleg az eredete. Hogyan lehetséges, hogy egyre több szép öltönyre, szereplésre, minél több ingyenpénzre vágyó Cseh Katkák vesznek körül minket, akiknek semmi sem szent? Nevelési hibák sorozata vagy egyszerűen csak az egót éltető korszellem a hibás? Annyi biztos, hogy egyre több helyen találkozni a típussal.

Biztosan mindenki ismer a szűkebb-tágabb környezetében olyan embert, aki teljesen odavan magától, azt gondolja ő a világ közepe, nála tökéletesebbet anya nem szült még a világra. Az ilyen emberek könnyen átgázolnak másokon, istenkomplexusuk miatt azt gondolják mindenhez értenek, ezért persze pótolhatatlanok, és természetesen sokkal okosabbak mindenkinél. A pszichológia iskoláit követők azt mondanák ez a nárcizmus maga, amiért a korai anya-gyermek kapcsolat kisiklása okolható. Ha nem akarunk vesződni a tárgykapcsolat elméletek, az érzelmek tartalmazása és a tükrözés hiánya miatt kialakult folyamatok megértésével, egyszerűbb, ha megnézünk egy Szex és NewYork-részt és világossá válhat minden: Magukat a világ közepének gondoló, kötődési zavaros, ezért a lecserélhetőség kultúráját éltető grandiózus egók világában élünk.

Szokás mondani, hogy minden kornak megvan a maga betegsége, még ha az erősen megfoghatatlan néplélekről beszélünk, akkor is. Háborúk után poszttraumában szenved a társadalom, hogy aztán elnyújtott depresszióban nyalogassa a saját sebeit. A békeidő és jólét pedig elhozta a nárcizmus korát: felgyorsult világhoz igazodott gyors kapcsolatok, az elköteleződés felejtésbe borulása, a szavak és gondolatok hiányából következő kommunikációvesztés, miközben óriási ferde tükrök hirdetik, hogy mindenki úgy tökéletes, ahogy van, nincs szükség a fejlődésre. Ennek az új világnak a közepén állnak a mai fiatalok, az én generációm, akiknek egyre büdösebb a munka, de elvárják, hogy megfizessék őket, hiszen már készen vannak, van egy diplomájuk, eleget tanultak, most tőlük kellene tanulni. Az elköteleződés nem megy nekik, mert nem tudják mi az a lojalitás, pedig szeretik a szót hangoztatni, de hát szabadságba születni könnyű, az kiöli az emberből a küzdést.

Vajon ezeket a mai fiatalokat a kor betegsége fertőzte meg vagy ők fertőzték meg a kort?

Egyáltalán generációs problémáról van szó? Hiszen nem csak a fiatalok ilyenek, sok a megbolondult ötvenes, aki a húszasokat megszégyenítő méretű egóval bír.

A helyzetet nehezíti és elnyújtja, hogy most ennek az ambícióktól dús egónak áll zászló, de lesz még holnap. Rövid távon persze működhet és a siker felé vezethet az én-én-én előretörése, de vajon milyen áron?

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump: „Hillary megőrült!”

Trump: „Hillary megőrült!”

Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst.

Tévhitek a klímaváltozásról: Az új világ = sivatag és csótányok?

Tévhitek a klímaváltozásról: Az új világ = sivatag és csótányok?

Rengeteg közhely és tévhit kering a klímaváltozással kapcsolatban mindkét oldalról. Új cikksorozatunkban megvizsgáljuk, hogy ezek vajon mennyire igazak, mit gondol ezekről a tudomány.

„A Jobbik méltatlanná vált a magyarság képviseletére”

Nincs többé keresnivalója a Corvin közben sem a Jobbiknak, sem Jakab Péter frakcióvezetőnek, aki a parlament lépcsőjén Gyurcsány Ferenccel esküdözött, és Dobrev Klárával állt egy színpadra – jelentette ki Pongrátz András Corvin-közi 56-os szabadságharcos, akinek a közleményét Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke juttatta el vasárnap az MTI-hez.

Ő nyerte a 12. Nemzeti Vágtát

Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly.

Nyolc király hely Szegeden

Nyolc király hely Szegeden

Szeged a Dél ékszerdoboza, ehhez nem fér kétség. Az Alföld leggyönyörűbb és legharmonikusabb városa. Lokálpatrióta sorozatunk következő részében Szegedet vettük górcső alá, mégpedig gasztro szempontból.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

A gazdasági lassulás egyre inkább eléri Kelet-Közép-Európát, a magyar gazdaság már megtette a lépéseket a várható gazdasági lassulás ellen.

Trócsányi: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

Trócsányi: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést és amennyiben késleltetik az integrációt, más hatalmi centrumok szereznek befolyást a térségben – írta Trócsányi László, európai parlamenti képviselő vasárnap a magyarnemzet.hu oldalon, annak kapcsán, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére