Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez durvább lesz, mint 2015-ben

Bohár Dániel

2021.08.18. 10:00

Néhány hetet, maximum egy hónapot adok és afgánok vagy magukat afgánnak mondó bevándorlók fognak dörömbölni országunk déli határánál. Miközben borzasztó felvételeket nézegetünk a tálibok ámokfutásáról Afganisztánban. Amerika elcseszte, Európa megfizet érte.

2015 nyár vége, ősz eleje volt, Röszke és Keleti Pályaudvar. Idegen emberek tízezrei lepték el a magyar vidéket és a főváros bizonyos helyszíneit. Ott voltam, emlékszem, hogy mindenki szírnek mondta magát. Mindenki, de tényleg mindenki. Szíriában ugyanis polgárháború zajlott ebben az időszakban és zajlik most is. Az országban tíz éve háború dúl, amelynek hatására a lakosság jelentős része (6 millió ember) elhagyta a lakhelyét és elindult Európa irányába vagy a szomszédos országokba. Részben a szír polgárháborúnak “köszönhető” az Iszlám Állam létrejötte is, amely terrorszervezet Európában is több támadást hajtott végre. Az Iszlám Államot azóta felszámolták, de szétszórt egységei hamarosan új otthonra találhatnak.

Borzasztó események zajlanak ezekben a pillanatokban is Afganisztánban. 2001. szeptember 11-ét követően az amerikai haderő hatalmas erőkkel szállta meg a közel-keleti országot, ugyanis az menedéket adott a World Trade Center elleni támadásokat elkövető terroristáknak. Az Al-Kaida vezetőjét 10 éves keresés után végül 2011-ben sikerült elkapni és kivégezni.

Az amerikaiak afganisztáni tevékenysége azonban nemcsak Oszama bin Laden utáni kutatásból állt, hanem ahogy mondani szokták exportálták a demokráciájukat. Az elmúlt 20 évben Afganisztánban új politikai, törvényi, társadalmi keretet akartak kialakítani, mint most kiderült teljesen sikertelenül. Az amerikaiak több nagy hibát is elkövettek, amelyek közül az egyik, hogy Afganisztánt egy homogén államként kezelték, miközben kevés heterogénabb ország van a Közel-Keleten. Tehát az alapkoncepció is hibás volt.

Amerika úgy érezte, hogy eljött az ideje kiszállni a “játékból”. A 20 éves misszió irdatlan mennyiségű pénzt és sajnos emberéletet követelt. És az elmúlt napok bebizonyították, hogy teljesen felesleges volt az egész.

A tálibok a kilencvenes években már egyszer irányították Afganisztánt, amely nem volt elég régen ahhoz, hogy ne éljen élénken az emberek fejében a fanatikus rémuralma. A tálibok rendkívül szigorú szabályok szerint élik és rendezik az életüket, amely értelmében a nőknek szinte semmilyen joguk nincs, de még azt a férfit is megkínozzák, akinek nem elég hosszú a szakálla.

A tálibok kegyetlenségeit elnézve egyáltalán nem csoda, hogy a hatalomátvételük közben afgánok millió akarják elhagyni az országot, amelyet valószínűleg meg is fognak tenni. Afganisztánnak 38 milliós lakossága van. Az előbb már említett Szíriának 17 millió, amelyből 6 millió ember lelépett. Ha ezt az arányt nézzük, akkor túl sok jóra nem számíthatunk.

A menekülő afgánok hetek vagy maximum egy hónap múlva meg fognak jelenni a magyar határnál és mindent megpróbálnak, hogy átjussanak a kerítésen. Abban már most biztosak lehetünk, hogy eddig nem látott nyugati támadás éri majd Magyarországot, amiért nem enged a migrációs nyomásnak. Kvóta, kötelezettségszegési eljárás, jogállamiság és hasonlók.

Természetesen megértem a menekülő afgánokat (mondjuk az érdekelne, hogy a felvételeken miért csak férfiakat látni?), de sajnos az a rossz hírem, hogy az Amerika által elrontott döntéssorozatokért nem nekünk, magyaroknak kell megfizetnünk.

Ha eddig valakinek kérdés volt, hogy miért van szüksége a hazánknak egy erős vezetőre, akkor remélem, hogy ebből kiderül a válasz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére