Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

És a lélegeztetőgépekkel mi lesz?

Pozsonyi Ádám

2021.03.31. 11:30

 

A történelem nem nélkülözheti a szenteket, ikonokat és prófétákat. Ez már csak így van. A haladók folyton a vallás, a hit meg a spiritualitás és a transzcendencia ellen mozgósítanak, és az ember még el is hinné, hogy komolyan gondolják, de ez éppen olyan, mint a lázadó libsi tinik alternatív zenei csoportjai, ahol a „semmi hatalmat senkinek!” meg a „minden politikus rossz!” jelszavakat harsogják és posztolgatják, de ha megjelenik egy Biden-ellenes vagy a szerencsétlen makogásán gúnyolódó poszt, akkor azonnal felsorakoznak. És az ember csak néz, hogy ó, mennyire bájos, ahogy a „minden politikus rossz”-hívők lelkesen jönnek védeni kedvenc elnöküket.

Ugyanez a jelenség látható a vallás és hit területén.

A szeplőtelen fogantatás helyett betolták azt, hogy minden ember egyenlő, és a „majd a mennyben boldog világ lesz” gondolatát felváltotta a „majd ha minden kirekesztést és egyenlőtlenséget felszámolunk, akkor eljön a paradicsom” eszméje.

A szenteket, prófétákat is pusztán azért söpörnék el, hogy a helyükre ültessék a sajátjukat. Ahogy minden forradalmár azért bujtogat a hatalom ellen, hogy a helyébe csücsüljön. Csak amíg Árpádházi Szent Margithoz közünk van, addig Greta Thunberghez nincs. Amíg Assisi Szent Ferenc vagy Szent László király tisztelete egy tisztább, élhetőbb és jobb élet felé vezető úton kísér, addig George Floyd – egy kegyetlen, drogos fekete bűnöző, aki véletlenül meghalt egy előállítás során – tisztelete egy romlottabb és aljasabb világ felé nyit kaput. Persze kérdés, kinek ki a szentje, és kinek ki a példaképe. Akinek szobrot állítasz, akit piedesztálra emelsz, az vagy te.

Hogy miért is hozom elő a szenteket?

Mert ma vannak olyanok, akiknek már életükben szobrot emelnek.

A katolikus egyházban az ilyesmi azért nem megy olyan könnyen.

Szentté avatható (canonisatio) az, akit már boldoggá avattak, és a boldoggá avató szertartás után két csoda történt (a csodát bizonyítani kell, ha két csoda történt, elég a szemtanú, ha nincs szemtanú, akkor négy csoda igazolható).

Csoda például a gyógyítás, gyógyulás (híresebb orvosnak kell bizonyítani).

A szertartás a vatikáni bazilikában történhet (de ez nem szükségszerű), nagy ünnepséggel összekötve. A régi szertartási leírások szerint a szentté avatásnál jelen lévő bíborosok szimbolikus ajándékot tettek az oltárra. (Ma már nem.)

Greta Thunberg szobrát felállították a Winchesteri Egyetem előtt. 24 000 fontba került a dolog, igen, huszonnégyezer fontba, és jó eséllyel ezzel a pénzzel lehetett volna finanszírozni egy-két rászoruló fiatal tanulmányait, nem pedig egy médiacirkusz középpontjába került kislány látványos akcióit.

Nézzük meg jól a képet. Látható, hogy idealizált ábrázolásról van szó. Greta olyan itt, mint valami középkori szent.

És hogy közben mi történik az Egyesült Királyságban?

„Boris Johnson brit miniszterelnök hétfőn konferenciahívásos értekezletre hívja a jelentősebb angliai iparvállalatok vezetőit, akiket arra kér, hogy gyorsítsák a kórházi lélegeztetőgépek és a járvány leküzdéséhez szükséges egyéb orvosi berendezések gyártását – értesült a BBC.

A brit kormányfő a koronavírus terjedése, illetve az életmentő felszerelések hiánya miatt háborús megoldással állt elő, arra biztatván a gépgyártókat, hogy ideiglenesen álljanak át a lélegeztetőgépek előállítására.”

24 000 font. Ennyibe került a Greta-szobor. Igen, huszonnégyezer fontba.

És ha már gyógyítás. Ebből vajon hány lélegeztetőgépet lehetett volna előállítani?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Újabb felvételen „hiperpasszív” Gregory Christmas

Újabb felvételen „hiperpasszív” Gregory Christmas

A nem túl határozottan, utolsóként bejelentkező miniszterelnökjelölt-jelölt Karácsony Gergely azt ígérte egy interjúban, ha megválasztják tart egy nemzetközi sajtótájékoztatót.

Kenderesi Tamás és Milák Kristóf az elődöntőben, Németh egyéni csúccsal finalista

Kenderesi Tamás a világcsúcstartó, címvédő és világbajnok Milák Kristófot megelőzve a legjobb idővel jutott 200 méter pillangón a fináléba kedden a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon, melyen Németh Nándor a negyedik legjobb eredménnyel került be a 100 méter gyors döntőjébe.

Ficsúrkérdés, rendkívüli jogrend őszig, sógorok buktatták a Soros-blogot

Ficsúrkérdés, rendkívüli jogrend őszig, sógorok buktatták a Soros-blogot

Meghosszabbította a rendkívüli jogrendet az országgyűlés, a baloldal megint nemmel szavazott, lyukra futott a 444 a keleti vakcinákkal kapcsolatban, Pozsonyi Ádám a „paprikás krumpli” újabb ámokfutásáról írt.

A nemrég luxusingatlant vásárolt BLM-társalapító szerint még a lakáspiac is túl „fehér”

A nemrég luxusingatlant vásárolt BLM-társalapító szerint még a lakáspiac is túl „fehér”

Krokodilkönnyeket hullat a Black Lives Matter társalapítója, Patrisse Cullors az amerikai lakáspiac „fehér felsőbbrendűsége” miatt.

Mentegeti a pedofilokat a balliberális sajtó

A 444.hu nehezményezi, hogy a Fidesz szigorítana a pedofilokra vonatkozó büntetéseken, szerintük a gyermekpornográfiát néző – és ezáltal azt támogató – embereket felesleges listázni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére