Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

És a kakaóval mi lesz?

Pozsonyi Ádám

2022.01.13. 12:00

Szörnyű így élni!

Azt hihetné az ember, hogy eljött az a pont, eljött az a pillanat, amikor tovább már nem lehet sarcolni a népet. Nem lehet tovább sarcolni a lakosságot. De – ahogy azt a facebook posztolók és kommentelők eredeti szellemiségű hada is mondaná: Mindig van lejjebb.

A kormány most bejelentette, hogy csökkenti néhány alapvető lakossági fogyasztási cikk árát. Pontosabban beavatkozott 6 termék fogyasztói árának az alakulásába. Kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó étolaj, sertéscomb, csirkemell, 2, 8 %-os tehéntej. Ezeknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én álltak.

De kérdem én, a kakaóval mi lesz?

Igen, a kakaóval mi lesz, nem beszélve a parizerről és a piros aranyról. Hallatlan! Felháborító! Sőt, a lazac meg a kaviár sem lesz olcsóbb sajnos. Iszonyatos ez a sarcolás már. A népnek szabadság kell. Szabadság és szabad árak. Ahogy azt a haladó ellenzék képviseli. Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje megmondta, hogy visszatérne a 2010 előtti energiapolitikához, így megszüntetné a hatósági árazást az energiahordozók, és minden bizonnyal a tej, a finomliszt meg a sertéscomb esetében is.

Micsoda ostobaság az élelmiszerek árát csökkenteni! Kevesebbet kell fogyasztani, kérem. Márki-Zay szerint a rezsicsökkentés is egy ostobaság, az emberek inkább használjanak kevesebb vizet és áramot. Vagy a kisebb autó a megoldás. Nem kell kakaót inni, jó a víz is, csak takarékosan. Mindig csak az a polgári, flancos délutáni kakaó, kalács. És különben is, miért ezt a hatot és miért most?

Nem jó ez így sehogy se. Akárhogy is nézem, diktatúra szaga van. Elnyomás. Mint az ötéves tervben. Államilag beavatkozni gazdasági folyamatokba? Hol élünk? A nép Koreában?

Egyes szélsőségesek persze azt állítják, hogy ha csökkentették simán az áfát, a kereskedők a különbséget éppúgy „benyelnék„, mint korábban a sertéshús esetében. Meg, hogy muszáj volt meglépni az élelmiszerárak elszabadulása miatt, ami az egész világon tapasztalható. Az utóbbi egy évben Kína az élelmiszertartalékát a szokásos mennyiség duplájára töltötte fel, s az élelmiszer felhalmozása meg az egész világon elszabadította az árakat. Ezt pletykálják itt-ott, de arról bezzeg senki nem beszél, hogy a kakaóval mi lesz?

„Magyarország védi a családokat, sikerült megfékeznünk a benzinár növekedést, bevezettünk egy kamatstopot a jelzáloghitelesek esetében, és van egy rezsicsökkentéses politikánk, vagyis fix áron kapják a családok az energiát, ez megvédi őket.”

Blablablabla. És a kakaómmal mi lesz?

Diktatúra!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére