Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erzsihiány

Pozsonyi Ádám

2020.05.31. 12:50

Épp egy beszélgetést olvastam az újságban egy gazdával, aki arról panaszkodott, hogy azt hitte, a kertjéből már eltüntette az akácot, több éve nem jelentkezett, s lám, az egyik tavasszal kidugta a fejét a földből, amikor éreztem, hogy megkocogtatják a vállam.

Felemeltem a fejem, s a Géza állt ott. Géza, akit több hónapja nem láttam, s már azt hittem, örökre megszabadultam tőle.

- Képzeld – foglalt helyet asztalomnál a barátom, noha erre nem kapott felszólítást. – Találkoztam egy Marival.

Letettem kezemből az újságot, s az arcába néztem. Zaklatottságról árulkodott a pillantása. Vártam, hátha bővebben is kifejti mondandóját, de ő csak hallgatott.

- Parancsolsz? – kérdeztem végül.

– Nem érted? – túrt a hajába. – Egy élő, eleven, hús vér Marival. Mari. Mária. Esetleg Marcsi. Ragozzam még? – Hadonászott türelmetlenül. – Mit nem értesz ezen?

Felkeltem az íróasztalom mellől, s járkálni kezdtem a szobában. Előre, hátra. A falon függő Széchenyi kép hűvös nyugalommal figyelte lépteimet. Barátom úgyszintén.

– Nem lehet, hogy valamit félrehallottál? – álltam meg hirtelen előtte. – Nem fordulhat esetleg elő, hogy az illető hölgy a bemutatkozásnál kissé hadarva ejtette ki a szavakat, s te ezért hallottad félre? És voltaképp nem is Mari az a szóban forgó személy, hanem mondjuk egy Niki?

Barátom megrázta a fejét, s csak ennyi mondott:

- Nem.

Tovább róttam a köröket, majd kisvártatva ismét megállapodtam előtte.

– És az sem lehetséges, hogy az illető hölgy neve voltaképp Ivett? (Nem.) Vivien? (Nem.) Jennifer? (Nem.) Tekla? (Nem.) Pálma? Zsejke? Bianka? Szófia? Bella? Szonja? Bíborka? Vanda?

Összes felvetésemre egy tömör fejrázás volt a válasz mindössze.

Egyszerűen nem értettem a dolgot. Tettem még pár kört a nappaliban, majd az utolsó kapaszkodó felé nyújtottam a kezem.

- És mondd – hajoltam felé óvatosan. – Nem lehetséges, hogy többet ittál a kelleténél, vagy a félhomály volt erős, s az a feltételezett Mari – fogadjuk most el –, nem fiatal hölgy, hanem éltes matróna? Nem lehet másként, mert én az elmúlt két évtizedben nem találkoztam egyetlen eleven, létező Marival sem. S nem hinném, hogy pont Te – igyekeztem szavaimban elfojtani a megvetést – lennél annyira ügyes, és annyira szerencsés, hogy kifogjál egy ilyet.

- Pedig de! – Állt fel barátom a székből, s kihúzta magát.

– Tegnap ott állt előttem egy eleven, valódi, hús-vér Mari. Ráadásul csinos. Sehol nem vagy hozzám képest! – tette még hozzá, s az ajtóhoz lépett.

Néztem távozó hátába, s hirtelen a tudatomba villant a kérdés:

- Atyaég! S vajon hol lehetnek az Erzsik?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jönnek a Leopárdok!

Jönnek a Leopárdok!

A Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program keretében beszerzett német Leopard harckocsikat mutatták be Münchenben a Magyar Honvédség katonáinak.

„Meg kell akadályoznunk az újabb migrációs hullámokat”

Meg kell akadályoznunk az újabb migrációs hullámokat, le kell zárni a migrációs útvonalakat – hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, miután hivatalában fogadta Evarist Bartolo máltai külügy- és Európa-ügyi minisztert.

Ez történt ma

Ez történt ma

A mai nap legfontosabb hírei.

Felrobbant egy törökországi tűzijátékgyár

Felrobbant egy törökországi tűzijátékgyár

Legkevesebb négy ember meghalt, 97 pedig megsérült pénteken Törökországban, azután, hogy egyelőre ismeretlen okból robbanássorozat indult be egy tűzijátékgyárban az északnyugati Sakarya tartományban, Hendek város közelében – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Szlovénia levett három országot a biztonságos országok listájáról

A szlovén kormány pénteki döntése alapján szombattól Horvátország, Csehország és Franciaország lekerül a biztonságos országok listájáról, miután ezen országokban nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma az elmúlt két hétben – írta a helyi sajtó.

Vörös bárók: Amihez Leisztinger Tamás hozzáért, abból arany lett

Vörös bárók: Amihez Leisztinger Tamás hozzáért, abból arany lett

A baloldal milliárdos oligarchái a mai napig meghatározó szerepet töltenek be a gazdaságban és a politikában is. A vörös bárók egyik prominens alakja Leisztinger Tamás, aki már az 1990-es években is ezer szállal kötődött az MSZP-hez, kapcsolatai révén állítólag még a zsarolástól sem riadt vissza, és odafigyel, hogy az elvtársak nehogy munka nélkül maradjanak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére