Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eretneküldözés

Pozsonyi Ádám

2020.12.09. 15:30

„Politikailag független, méltányos és kritikus.”

Ez olvasható ló betűkkel a lap „fejlécén”, melyet most nézegetek. Szépen kiemelve, vastagon, mint számháborúban a fejre gumizott kódjel.

Hogy messziről lássa az, aki rápillant az illetőre, hogy ő független, sehová nem tartozik, és szó sincs harcról vagy holmi háborúról.

No, igen.

Szóval ez a cikk olvasható a Pesti Hírlap 2020. december 7-én megjelent számában.

„Az EU általános szankciórendszert fogadott el az emberi jogi jogsértésekkel szemben. Beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással is sújthatják az emberi jogokat megsértő állami és nem-állami szereplőket.”

Marha jó. Tehát aki nem tetszik nekik, annak lefoglalhatják a vagyonát – mondhatná az, aki nem elég felvilágosult, és nincs tisztában a számháború szabályaival.

Holott erről szó sincs. Itt nem arról van szó, hogy azt szankcionálják, aki nem tetszik, hanem pusztán csak azt, aki megsérti az emberi jogokat.

Mert hát miféle ember – állami és nem állami szereplő – az, aki megsérti az emberi jogokat? Az emberi jogok szentek. Az olyan, aki ilyet tesz, az ellene van mindennek, ami szép és jó, tehát eretnek.

Az eretnekekkel pedig nem viccelünk, hanem általános érvényű szankciórendszer létrehozásáról fogadunk el határozatot az emberi jogok megsértésének esetére.

Ahogy III. Pál pápa is tette, amikor legfőbb hatóságként felállította a hat bíborosból álló Sanctum Officium nevű hivatalt. A Sanctum Officium (hivatalos elnevezése: Congregatio Romanae et universalis inquisitionis) felállításával egy időben létrehozták a római inkvizíciót, és fokozták az eretnekség elleni küzdelmet.
Spanyolországban a nagy inkvizíció 1478-as bevezetésével az eretneküldözés nyilvános intézménnyé vált. A kisebb vétségekért nem járt halálos ítélet, de egyházi büntetés vagy vagyonelkobzás igen.

Ilyen a számháború – akarom mondani a politikailag független és emberi jogokra érzékeny jogrendszer.

Ahogy Révész Béla is írja a Proletárdiktatúra ideológiai funkciójának kriminalizálása

(Ideológia – politika – jog Magyarországon az ötvenes években) c. könyvében.

„A proletárdiktatúra alkalmazta még ideológiai bűncselekmények esetén a vagyonelkobzást, bár leggyakrabban nem is kellett tettlegesen elkövetni, elég volt, ha osztályalapon nem illettél a rendszerbe. Kulák, pap, polgár, arisztokrata stb.”

A számháborúhoz nem értő tájékozatlan persze esetleg hőböröghet:

Mi a különbség a között, hogy valaki a béke ellensége, a nép ellensége, Tito láncos kutyája, tehát elvesszük a földjét, lakását leválasztjuk, és beköltöztetünk munkáscsaládokat a két szobájába, és a között, hogy „a rendelet lehetővé teszi, hogy az Európai Unió beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással sújtson az emberi jogok súlyos megsértéséért felelős állami és nem-állami szereplőket és szervezeteket”?

Az ilyen hőbörgőnek az tanácsolnám, hogy fogja be a száját, ne hőbörögjön, nem holmi hős és igazságosztó ő. De még ha hős lenne, aki gépfegyverekkel meg lézerpisztolyokkal rohangál, akkor is inkább hallgasson, mert majd úgy jár, mint a The Mandalorian hősnőjét alakító Gina Carano, akit szélsőséges nézetei – akarom mondani Trump-pártisága – miatt akartak eltávolíttatni a népszerű sorozatból, vagy mint Rosario Dawson, akit eretnek transzfóbiája miatt akartak kiebrudalni ugyaninnen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére