Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érdekes korban élj!

Pozsonyi Ádám

2022.06.24. 12:30

 

Amikor a plázában barangolok, néha belelapozok az ellenzéki sajtóba. Nem árt, ha az ember képben van. Ezt amúgy ajánlanám mindenkinek, jobb és baloldalon. Az egyhangú táplálkozás megöli az agyat. Döbbenet, hogy az emberek többsége ma már csak a saját Facebook-buborékjából informálódik.

Szóval, most is így tettem, és belelapoztam egy Magyar Narancsba. Van benne egy kétoldalas írás a Huckleberry Finn kapcsán. (Érzékenyített utazás a folyón / A Huckleberry Finn és a politikai korrektség.) Mark Twain klasszikus regényének kijött egy Alan Gribben professzor által nyelvileg gondosan kigyomlált kiadása, és a cikkíró – Cseresnyési László – ezen a jelenségen töpreng, és próbálja kongatni a vészharangot.

Én meg azon töprengek, hogy mekkora lehet már a baj.
Mekkora lehet, ha már a libertáriánus világ egyik zászlóshajója is ilyeneket ír. Gondolom, nem kell magyarázni, hogy a NewSouth Books által megjelentetett változatban szavakat, kifejezéseket írtak át, vagy iktattak ki. Jeleneteket formáltak át. érzéseket változtattak meg. Egyszerűen fogalmazva: rasszistátlanították. (Hú, ez már milyen kifejezés. És a Word alá sem húzza, a főispánnal nem merem megpróbálni.)

 

Szóval, mekkora lehet a szellemi csonkulás, ha már ők is erről írnak.
A Huckleberry Finn mellesleg a maga korában egy progresszív műnek számított, mert az elsők közt volt, aki embernek, esendő embernek ábrázolta a szökött fekete rabszolgát, és egy fehér kölyök – Huckkeberry Finn –, meg annak a kifejezetten középosztálybeli származású haverja – Tom Sawyer – segíti.
Ja, hát úgy mondják a műben, hogy nigger? Igen. Akkor azt úgy mondták. És ez van ma már szóhasználatilag is kikezdve meg átírva, kiadva.

 

Szerintem az is elmebaj, hogy a jelenben nem lehet bizonyos szavakat mondani, és tönkretesznek, ha nem illeszkedsz az ideológiai elvárásokhoz, de hogy visszamenőleg ezt csinálják, az már az orwelli világ. És ez már egy gondolkodó szakembernek nagyon nem megy át, el is hiszem, akinek van esze meg képzettsége is hozzá, az szintén nagyon szenvedhet, és ennek már nincs köze politikai oldalakhoz, ez bruttó ostobaság és idiotizmus.

Mert ugye nincs megállás bizonyos folyamatokban, és a régivágású öregebb libsiket már zavarja a legfrissebb elmebaj. Ahogy az öreg kommunistákat zavarta a '68-as hippi, és a feministák is harcolnak a gender ellen. Ez a világ a végső széttagolódást hozta el, minden további apró részekre szakad, ez már nem is szakadék, hanem széttöredezés, mint a kiszáradt föld.

 

Ahogy ezzel a vármegye dologgal is. A balosoknak sok, ők rettegnek / röhögnek, de a jobboldalon meg egyeseknek ez kevés, mert, hogy „az ispánt csak a szakrális király nevezheti ki, és így ez forradalmi és egalitárius, és előbb a Szent Korona örökös birodalmát kéne visszaállítani örökös királlyal”.

Hogy is szólt a régi kínai mondás? „Érdekes korban élj.”

Nos, azt hiszem, ez megvan.
Atyaég, Mark Twain hogy röhögne, ha ma élne!

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére