Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eltörlési és Haladásügyi Minisztérium

Pozsonyi Ádám

2022.05.14. 12:00

Mit szabad mondani? Ez foglalkoztat engem egy ideje. És nem mindig értem, nem mindig fogom fel a narratívát. Szeretnék jó haladó szellemű európai állampolgár lenni, ezért megkérném az Eltörlési és Haladásügyi Minisztériumot, hogy nyisson egy fogadóirodát, és a bizonytalankodóknak magyarázza el, hogy mit lehet mondani és mit nem. Ne csak Telex-444 cikkekben jelezze, írja le fekete-fehéren.

 

Jaj, bocsánat. Ez az, amit nem lehet. Mármint a feketét. Olyan nincs. nem is volt. (A fehéret is csak abban az esetben, ha negatív társul hozzá. fehér büszkeség nincs, fehér felsőbbrendűség van.) Fekete Péter, fekete ember, ez nem mondható, tehát nincs. Ne a szemednek higgy, maradi csökevény, hanem az Eltörlési és Haladásügyi Minisztériumnak.

 

Szóval ne a haladó sajtón át tessék üzengetni, kérem!

 

„Szexuális zaklatásnak minősül, ha egy férfit kopasznak neveznek, állapította meg egy brit munkaügyi bíróság.” Ezt az utasítást olvasom a Telexen. Bár a történet szerint, melyben a villanyszerelőt „kopasz picsának” nevezték, a fickót nem a picsa, hanem a kopasz zavarta, és azt élte meg szexuális zaklatásként. Fura. Mindegy. Ne feszegessük. A szavakkal csak baj van.

 

A szavak valahogy mindig csak galibát okoznak. Mindenféle gondolatokat ébresztenek az emberben. Ezért igyekeznek kizárni őket a közéletből. Mivel azonban a keletkezett űrt be kell tölteni, kreálnak helyettük más szavakat. Mert az mégsem lehetséges, hogy a beszélgetésben, ha a szóban forgó főnév jön sorra, akkor ott két másodpercnyi csend következzék.

 

Van például az a kifejezés, ami emberemlékezet óta azt a jelenséget fejezi ki tömören, hogy valaki a saját neméhez vonzódik. A jelenség nem új, amióta írott történelem létezik, tudunk ilyen esetekről. Szóval volt rá egy kifejezés, amelyet még Kármán József, Gyulai Pál vagy Jósika Miklós korában is így használtak, ismerte Ady és Herczeg Ferenc, részegen vihogott rajta Cholnoky Viktor – nem gyűlöletből, csak hát vicces dolog, ha valaki mustárral eszi a lekváros gombócot.

Aztán a szabadság korában megértük, hogy nem szabad úgy mondani, ahogy addig. Mert ha a nagy szabadság eljön, hát rögtön megtilt valamit.

 

Bár nem tudom, a kopaszt hogyan lehetne mondani a jövőben. Hajmentes fej? Fényes fejbúb? Minél messzebb vagyunk fogalmainkban a valóságtól annál jobb.

 

Ha belegondolok, az egész gyerekkorom azzal telt, hogy bűnözésközpontú közegben sorra aláztak mindenkit az oviban, és a kövért kövérnek, a soványt soványnak, a szemüvegest szemüvegesnek, a pattanásos meg pattanásosnak hívták.

A fiút fiúnak, a lányt lánynak. A meleget nem mondtuk sehogy, mert nem is tudtuk, hogy ilyen van, soha senki nem látott élő példányt, azóta tudjuk, hogy sok van, mióta tilos kimondani.

 

Szörnyű hely ez. Egy brit felmérés szerint Magyarországon utálják legjobban Lewis Hamiltont. Ezt is nemrég olvastam. Hogy mérték meg? El nem tudom képzelni. Ezek a britek. Brit tudósok, brit felmérés, brit munkaügyi bíróság. Ott kéne felállítani az Eltörlési és Haladásügyi Minisztériumot.

 

2032: szexuális zaklatásnak minősül, ha egy embert férfinek neveznek, állapította meg egy brit munkaügyi bíróság.

2042: szexuális zaklatásnak minősül, ha egy személyt embernek neveznek, állapította meg egy brit munkaügyi bíróság.

2052: szexuális zaklatásnak minősül, ha a neveden szólítanak, állapította meg egy brit munkaügyi bíróság.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

Választásokat rendeznek vasárnap Olaszországban. Este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz, akik eldönthetik, hogy a két nagy koalíció közül, a Giorgia Meloni vezette jobbközépnek vagy az Enrico Letta vezette balközépnek szavaznak bizalmat. Az olaszországi sorsdöntő választásról a 888.hu Rosonczy-Kovács Mihály Lengyelország és Olaszország szakértőt, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatóját kérdezte.

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

A szombati kampánycsend után vasárnap reggel héttől este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz a második világháborútól számított tizenkilencedik törvényhozás és a hatvannyolcadik kormány megválasztására, amelyen két nagy koalíció, a Giorgia Meloni vezette jobbközép és az Enrico Letta vezette balközép versenyezik egymással.

Rossi kapitány: Hatalmas eredmény a csapatnak, a magyar futballnak és persze nekem is

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére