Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy simlis magyar az orránál fogva vezette az amerikaikat :D

888.hu

2015.12.19. 12:46

Kitiltási-ügy. ÁFA-csalás. André Goodfriend. Vida Ildikó. Századvég. Korrupció, korrupció, korrupció. Tüntetések. Nyomásgyakorlás. Az egész sztori mögött egy piti csaló áll.

Miért remek dolog magyarnak lenni?

Mert felemelő egy olyan közösséghez tartozni, ahol kreatív elmék élnek.

Neumann János, prezi.com, ustream, start-upok, borászok, balatoni és budapesti gasztronómia, kocsmanegyed, slamerek, digitális művészek - ők a mi arccal ismert hőseink.

De hőseink között is vannak olyanok, akik a teljes ismeretlenségből mint valami állócsillag bukkannak elő. Nincs arcuk, nincsen nevük. Csak onnan ismerjük meg a nevüket, hogy egy bűnügy megismerteti őket az országgal.

Ezek az emberek azért különösek, mert nem az eszük, vagy a szorgalmuk emeli őket hirhedté. Az ő erejük a zsiványság. Beléjük annyi simlisség szorult, hogy abból a Wall Streeten évtizedekig elélne a teljes amerikai bankrendszer. Ha van a magyarokban igazán mélyen kódolt magatartás ami átjárja a hétköznapok kultúráját, akkor az az intézés. Az okosba'. A megoldjuk. Az elintézzük. A fusiba'.

A suttogó bizalmaskodásnak, az intézékedésnek, az összekacsintással fűszerezett el lesz intézve Pistikémnek idehaza évtizedes hagyományai vannak, és mint teljesen általános viselkedésformának, vannak nagypályásai és küsznél is apróbb kishalai.

Ki ne ismerné a karcagi Marcsikát, vagy a XII. kerületi álbrókert, a ceglédi befektetőket, vagy a Quaestor nagypályásait? Az megvan, hogy tavaly tízmilliárdokra rántotta le valaki a magyar bankokat trombitarézzel, amit aranyfedezetként papíroztak le? Azt olvastátok, hogy Lagzi Lajcsi saját üzemanyagot okosított a hatalmas birtokán? Azt tudtátok, hogy egy nagykanizsai ikerpár százmilliókat cibált ki a budapesti közepesen híres köcsögök celebek zsebéből, hogy ők majd jól megforgatják a celebvilág könnyű zsozsóját?

:D

Magyarország egy ilyen hely. Ha nem ügyeskedsz, olyan, mintha nem is élnél: a fentebbi példák csak az utóbbi évek nagyobb csalásai. Picit is óvatos ember nem is nagyon hiszi el ezeket a befektetői dajkameséket, ki tudja, hogy a szemben álló ismeretlen nem egy tőrőlmetszett szélhámos-e?

Sosem lehet tudni és sosem lehet biztosra menni. A '90-es évek közepén baráti elbeszélések szerint volt, aki találkozott olyan névjeggyel, amire hatalmas aranyozott betűkkel ez volt felvésve:

INTERNATIONAL MULTINATIONAL HOLDING

Itt a boldog XXI. század hajnalán azt gondolhatnánk, ennek a vicces, kicsit balkáni, kicsit eredeti tőkefelhalmozós világnak éppúgy vége lett, ahogyan a '90-es éveknek. De egy frászt. Ahol mindenki okoskít, ott az okosságot ki lehet szagolni a levegőből.

Hogy a lehúzás, a simlis ügyeskedés örök, arra az amerikai kitiltási sztori adja a legújabb, egyben a legjobb példát a közelmúltból: lám-lám, még a nagyhatalmú, és sok információval rendelkező amerikaikat is hogy szétszívatta egy kókler.

Történ ugyanis, hogy az eddig ismeretlen V.T. körbeturnézta az amerikai cégeket, azt állította magáról, gazemberebb a legnagyobb gazembereknél, el tud intézni ezt-azt, elcsepegtetett itt-ott álinformációkat, és ezzel teljesen megvezette az ameriakaiakat nagy cégestül, nagykövetestül, és a hazai sajtón keresztül a teljes hazai közvéleményt.

A nyalka André ugyanis szügyig beleállt az ügybe. Õ kimondhatja, amit mások nem mernek, ő nagy ember, tud ezt-azt, megalapozottan állítja azt, amit állít, nincs mitől félnie, diplomata - suttogták André háta mögött.Andréval a kitiltási üggyel hirtelenjében új idolja lett a vezetetlen baloldalnak, és a Gyurcsány kidőlését követően árva gyerekként kóválygó hazai sajtónak: íme az ember, aki kimondja. Íme az ember, aki rámutat, hogy ezek bizony ott a kormányközelben, na ezek mind gazemberek egy szálig.

Egymást érték a sajtótájékoztatók és a tüntetések, a nagy publicisztikákba oltott homályos találgatások és utalgatások. Felháborodott magyarok tüntettek a korrupció ellen, és követelték, hogy most azonnal legyen nyilvános a kitiltottak neve, lakcíme, vagyoni helyzete és édesanyjának neve.

Erre ma az egész dili úgy, ahogy van, beborult: semmi sem igaz a kitiltásos sztoriból. Illetve az biztosan nem, hogy kormányközeli emberek az éj leple alatt összesöpörték a magyarok ÁFA-forintjait, és diplomatatáskába szuszakolva kicibálták a hónuk alatt a sok-sok Marinéni pénzét.

Mára kiderült, hogy a kitiltási dajkamese, és az amerikaik egészen nyílt beleállása a magyar belpolitikába nem máson alapul, mint egy kókler simlis meséjén.

T.V. egy napsütötte délelőtt fogta magát, megborotválkozott, befújta magát pacsulival, felsőtestére pattintotta apukája legszebb VOR-zakóját, és elballagott a Bungéhoz. Ott előadta a legmenőbb benfenntest, a tűz közelében edzett harcost, és elmondta az amerikai élemiszeripari cégnek: két milliárdot kér - na nem magának - hanem a Századvégnek, és el lesz intézve az ÁFA-törvény.

A Bunge annak rendje és módja szerint leadta a drótot az amerikai nagykövetségnek, mire André éktelen patáliát csapott, korrupciótól zengett a ház, és kitiltottak magyar állampolgárokat Amerikából. A sejtetés miatt a következő hetekben azon ment az okoskodás, kik vannak rajta a 6-os listán, kik az elitklub tagjai, akiket az Egyesült Államok Külügyminisztériuma nem szívesen lát az USA területén. A vezető ballib lapok újságírói - ahogy megszoktuk - úgy loholtak a téma után, hogy észre sem vették, nagykövetségi területen szaladgálnak.

S most a nyomozás mostanra felfedte a tényeket.

Eszerint a Századvég, és a kormányzat csak azért került látókörbe, mert V.T., a hétpróbás VOR-zakós csaló befolyást hazudott magáról a Bungénél. Azt állította, tud valakit, aki el tudja intézni a tudjukmit. A többit pedig ismerjük: az álinfó után a nagykövetség egészen példátlan módon vált a magyar belpolitika résztvevőjévé, a hazai ballib újságok pedig egy nagyhatalom harsonájává.

De most fordult a történet, ez itt a csavar: az egész csak egy piti csaló trükkje volt. Egy ügyeskedőé aki a helyzetet felismerve a konjunktúrahullámokon akart szörfös trükkökel menőzni.

V.T. a simlis Magyarország egyik legnagyobb ismeretlen hőse: a hazug okosítása teljesen megvezette az amerikai nagykövetséget, az egész hazai sajtót és a magyar közvéleményt, plusz jelentős fejfájást okozott a kormányzat összes rendű és rangó szereplőjének.

IGAZSÁGOT!

OSCAR-T V.T.-NEK!

:D

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére