Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy modern feminista siráma

Pozsonyi Ádám

2021.02.09. 15:00

Azt hiszik, egy mai feminista olyan, mint száz éve? Azt hiszik, hogy a szüfrazsettek kora elmúlt? Nem! A szüfrazsettek még köztünk élnek, csak kissé átalakultak.

De hát a világ is változik. Miért pont a feminizmus ne változna?

Elmondom, hogy milyen egy igazi feminista. Aki nem ilyen, az nem halad a korral. Aki nem ilyen, az egy álfeminista. Az csak egy konvenciókat követő, szervilis és irányított nyárspolgár.

Csinos hölgyismerősömmel találkoztam a minap. Míg beszélgettünk, néha durcásan a sarkára állt. Panaszkodott. Hangjából csak úgy sütött a sértett önérzet meg a méltatlankodás:

– Elegem van ebből az örökös megkülönböztetésből. Ebből a másodrendű szerepből. Ebből a kirekesztésből. A szegregációból. A címkézésből. Abból, hogy folyton csak kiküldenek a konyhába! Azt hiszi, hogy leszámoltunk a régi és bigott skatulyákkal? A merev korlátokkal? A társadalom ezeréves elvárásaival? Fenéket! Még mindig él korunkban az előítélet. Megmondom, tisztelt uram, hogy mire gondolok. Figyeljen, és jegyezze fel. Akár még meg is írhatja.

Bólintottam, hogy figyelek.

– Korunkban egy nő csakis védheti a migránsokat. Csakis megértő lehet velük. Mert ha valami rondát mond róluk, akkor húszan esnek neki, hogy „nő létedre hogy lehetsz ilyen érzéketlen?”

– Ugye, hogy igazam van? – néz a szemem közé.

Szégyenkezve lesütöm a szemem, s csak hallgatok.

Ő meg folytatja a háborgást.

– Ha egy férfi mond valamit, csak annyit kap, hogy rasszista. És ezzel le is van tudva. De egy nőnek a női mivoltát is megkérdőjelezik. Hol itt az egyenjogúság, tisztelt uram? Követelem a jogot, hogy lehessek xenofób, utálhassam a migránsokat, s ezért ne vonják kétségbe a nőiességemet.

– Ha azt írom egy netes fórumon, hogy én elrendelném a határon a tűzparancsot, már feltételezik, hogy nem festem ki a körmöm. Ha kijelentem egy társaságban, hogy az olaszok helyében a bűnözőkkel és illegális beáramlókkal teli hajókat simán elsüllyeszteném, hát úgy néznek rám, mintha ezer éve nem szőrtelenítettem volna, tízéves divat szerint öltözködnék, és nem tudnám a legfinomabb sütik receptjét. Azért, mert betiltanám az LMBTQ-propagandát, és a terjesztőire jó huszonötöt veretnék, már feltételezik, hogy nem vagyok igazi nő, nem szeretek plázázni és fél napot turkálni az akciós áruk közt.

– Pedig én igazi nő vagyok! – sikkant fel csinos hölgyismerősöm, s a szeme szikrázik.

Kis, formás kezében megzörrennek a rúzsokkal, harisnyákkal és H&M-kuponokkal teli szatyrai.

– Egy munkatársammal jöttem hazafelé a minap – folytatja beszámolóját felhevülten –, s megakadt a szemem egy plakáton, mely valami nemi elferdülés elfogadását reklámozta. „Fúj!”, horkantam fel, amint megpillantottam. „Ez a cipő ott a plakáton borzalmas!” Munkatársam döbbenten nézett rám. „Magácska nem szereti a piros magas sarkú cipőt? Pedig azt hittem, híve a csinos ruháknak”, kérdezte. „Szeretem!”, fakadtam ki ingerülten. „De nem egy férfin. Olyan cipőből van nekem három is, de visszataszító, ha egy szőrös lábú férfi veszi fel. A feminizmus valaha arról szólt, tisztelt uram, hogy nekünk is lehetnek jogaink. Mi azt akartuk, azért harcoltunk, hogy ami a férfiaké, az lehessen a miénk is. Nem azt, hogy ami eddig a miénk volt, azt most odaadjuk!” Kollégámon láttam, hogy megdöbben, mintha bármi durvát, bármi nőietlent mondtam volna. „Ebből elegem van! Kikérem magamnak ezt a megkülönböztető bánásmódot!”, háborgott.

– Követelem a jogot, hogy lehessek idegengyűlölő, és közben megoszthassak rózsaszín plüssmackókról készült képeket a Facebookon – folytatta. – A férjemnek bezzeg nem vonják kétségbe, hogy ért a focihoz, vagy hogy meg tudja szerelni a konnektort. Lenácizzák, azt annyi. Na, bumm! És akkor mi van? De ettől még a férfiassága csorbítatlan marad! Legfeljebb nem kap a munkatársaitól Telex- meg 444-linkeket, de ugyanúgy elhívják sörözni, meg tanácsot kérnek tőle valami hülye autóval kapcsolatban. Ezen kéne változtatni! Mi nők, mi mai feministák tiltakozunk a megkülönböztetés ellen. Ezt írja meg, ha meri!

Megígértem neki, hogy megírom.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány hallgatásával elismerte Orbán Viktor igazát

Gyurcsány hallgatásával elismerte Orbán Viktor igazát

Csodálkozva olvasom Gyurcsány bejegyzéseit a közösségi oldalán, amelyekben nem válaszol Orbán Viktornak, így hallgatásával elismeri a kormányfő igazát.

Milák Kristóf az Európa-bajnokságon az egész világot elkápráztatja

Milák Kristóf az Európa-bajnokságon az egész világot elkápráztatja

Most jön még csak a java: hétfőn megkezdődnek az egy hete tartó budapesti vizes Eb-n a medencés úszószámok. Ráadásul, Milák Kristóf lehet az esemény egyik sztárja. Aki már azért is megérdemli a kiemelt figyelmet, mert hét számban áll rajthoz. Abszolút esélyesként.

1 százalékos Karácsony

1 százalékos Karácsony

1 százalék Karácsony Gergelyék pártjának a Párbeszédnek a támogatottsága. 1 százalékos az angol nyelvtudása is és 1 százaléknyi beleszólása van a baloldalon zajló folyamatokba. 1 százalék nem sok, ezzel szemben 99 rengeteg.

„Nem ringathatjuk magunkat továbbra is abba a tévhitbe, hogy a pedofília jelentéktelen dolog”

„Nem ringathatjuk magunkat továbbra is abba a tévhitbe, hogy a pedofília jelentéktelen dolog”

A Magyar Nemzet interjút készített Don Fortunato di Noto szicíliai plébánossal, aki elsőként vette fel sikeresen a küzdelmet a gyermekpornográfia ellen.

Megérkezett az újabb 1,2 millió adag kínai védőoltás

A vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére