Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy felelőtlen momentum

Bohár Dániel

2020.03.21. 10:50

Életekbe kerülhet. 

A Momentum holtversenyben van a Demokratikus Koalícióval a „ki gyalázza jobban a kormányt veszélyhelyzet idején” című versenyben. Ez az a párt, amelynek egyik EP-képviselője azon siránkozott, hogy iráni, és nem magyar volt ez első hazai koronavírus-fertőzött.

Amikor az első koronavírusos esetet regisztrálták Magyarországon és iráni diákok az elsők, az első reakciónk az volt, hogy ilyen nincs, ilyen nincs, hogy ekkora szerencséje legyen Orbán Viktornak. Nem egy olasz diák, nem egy magyar állampolgár, hanem egy iráni vendég diák.

Jól értjük! Donáth Annának és az egész Momentumnak rossz volt látnia, hogy nem magyarok, hanem irániak betegedtek meg először itthon. A történet szépsége, hogy a momentumos erről teljesen természetesen beszélt egy televíziós stúdióban. Kíváncsi lennék arra, hogy miket dumálhatnak, amikor egymás között vannak. Donáth Anna egyébként elvileg a magyar embereket képviseli Brüsszelben, azokat a magyar embereket, akiket szívesebben látott volna betegként.

A Momentumban úgy tűnik, a felelőtlenség az alapvető identitás része és következményei sincsenek.

Barnabás István a párt paksi önkormányzati képviselője. A politikus és élettársa úgy döntött március elején, hogy jó ötlet lenne elmenni kirándulni egyet Olaszországba (mit nekik a korona), egészen pontosan Nápolyba. A kiruccanás március 5. és 7. között volt. Itáliában ekkor már több mint kétszázan meghaltak a vírus miatt, leállt a teljes oktatás és számos térségre szigorú karantént rendeltek el. Ez idő tájt már Magyarországon az operatív törzs is hozott korlátozó intézkedéseket, illetve azt javasolta, hogy aki veszélyeztetett országból (például Olaszország) tér haza, vonuljon önkéntes karanténba. Ennek ellenére Barnabás István március 11-én beült a paksi közgyűlés ülésére. Az olasz tripről (természetesen) nem szólt senkinek. A momentumos képviselő nem tudott leállni, egy nappal később sajtótájékoztatót is tartott, ezzel már csak nemcsak képviselőtársait, hanem az újságírókat is veszélyeztetve.

Miután a település polgármestere megtudta, hogy Barnabás István és felesége hol járt, megkérte a képviselőket, hogy vonuljanak önkéntes karanténba, hogy egy esetleges fertőzés esetén legalább ők ne adják tovább a vírust.

Barnabás István amellett, hogy momentumos önkormányzati képviselő, a Paksi Atomerőmű Radioaktív Hulladékot Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. mérnökeként dolgozik. Lehetséges vírushordozóként bement Magyarország egyik legjelentősebb nemzetstratégiai intézményébe. Az olaszországi holidayről itt sem szólt a cég vezetőinek. Néhány napos munkavégzés után jutott a vállalt igazgatójának fülébe, hogy Barnabás István hol járt, ezt követően haza is küldte.
A sztori már így is durva, de lehet fokozni. Ugyanis nemcsak Barnabás István, hanem a felesége is az atomerőműnek dolgozik és ő is bement a munkahelyére.

A momentumos önkormányzati képviselőnek eszébe sem jut a lemondás, sőt igazából kikéri magának, hogy a nápolyi városnézés közben miért is kellett volna neki az operatív törzs felhívásait figyelnie. Barnabás István tagad mindent. Azt is, hogy lenne párja, és azt is az atomerőműnek dolgozik.

A momentumos felelőtlensége itt megtekinthető:

Veszélyhelyzet idején a felelősségteljes magatartás a legfontosabb. Most fokozottan igaz, hogy nemcsak magunkért, hanem embertársainkért is felelünk. Itt lenne az ideje ezt megtanulni a Momentumnak is.

OLVASTAD MÁR?

A járványnak kevesen örülnek, de azért vannak, akik nagyon

Azt írja a Számok, a baloldali álhírek ellenszere címet viselő Facebook-oldal, hogy örül a járvány terjedésének Czeglédy Csaba szennylapja, a Nyugat.hu, miközben az olvasóiktól pénzt tarhálnak, ezzel is kihasználva a járvány okozta helyzetet.

A járvány idején is a migránskvótával van elfoglalva a bíróság, Varga Judit válaszolt

A járvány idején is a migránskvótával van elfoglalva a bíróság, Varga Judit válaszolt

Nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit Lengyelország, Magyarország és Csehország, amikor megtagadta a nemzetközi védelmet kérelmezők áthelyezésére szolgáló ideiglenes mechanizmusnak való megfelelést – közölte ítéletét az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön.

Keményen odaszólt a szlovén kormányfő Tusknak, aki a magyar helyzet miatt hisztizett

Keményen odaszólt a szlovén kormányfő Tusknak, aki a magyar helyzet miatt hisztizett

A Twitteren reagált Janez Jansa jobboldali szlovén kormányfő Donald Tusk üzenetére, amelyben az Európai Néppárt (EPP) elnöke politikailag veszélyesnek és erkölcsileg elfogadhatatlannak nevezte, ha valaki az új koronavírus-járványt arra használja, hogy folyamatos rendkívüli állapotot vezessen be országában.

EP: újabb támadást sürgetnek Magyarország ellen

Nemrég összeült az Európai Parlament egyik politikai intézménye, az Elnökök Értekezlete (a frakcióvezetők és az EP elnöke), az ülésen pedig felhatalmazták David Sassoli EP-elnököt, hogy levélben kérje az Európai Bizottságot: vizsgálja meg a magyar koronavírus-törvény összeférhetőségét az Európai Unióról szóló szerződés 2. cikkével. Utóbbi rögzíti, hogy a jogállamiság is az unió alapját képező értékek közé tartozik.

Tízezer maszk érkezik Azerbajdzsánból

Tízezer maszk érkezik Azerbajdzsánból

A jó hírt Szijjártó Péter közölte.

Orbán védelmében leckéztette meg a LIBE-bizottság elnökét Nadine Morano

Orbán védelmében leckéztette meg a LIBE-bizottság elnökét Nadine Morano

Nem egyeztetett a bizottság tagjaival, úgy adott ki felhívást a LIBE-bizottság elnöke, derül ki mindez abból a levélből, melyet Nadine Morano EP-képviselő írt a testület vezetőjének. A képviselő a LIBE által kiadott közleményre reagál, melyben az elnök a magyarországi veszélyhelyzettel kapcsolatos törvény vizsgálatára hívja fel a bizottságot. Morano levelében, melyben elhatárolódik az elnök véleményétől, leszögezi: „Az Ön elnökségi posztja nem jogosítja fel arra, hogy leckéket adjon demokráciából bármelyik tagállamnak, miközben Ön nincs tisztában az alapokkal”.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére