Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy demokrata politikus lemondott, miután a waukeshai mészárlást „karmának” nevezte

Jog és Szabadság

2021.11.24. 08:00

A forradalom elkezdődött: a BLM aktivistái bizonyítékok hiányában állítják, hogy a wisconsini támadás megtorlás lehet a Rittenhouse-ítélet miatt.

 

A Black Lives Matter aktivistája, Vaun L. Mayes felvetette, hogy a waukeshai incidens, amelyben öt ember halt meg vasárnap este, a Kyle Rittenhouse ügyében hozott ítéletre adott reakció lehetett.

A rendőrség hétfő hajnalban letartóztatta Darrell E. Brooks gyanúsítottat, miután egy piros terepjáróval áthajtott a tömegen a waukeshai karácsonyi felvonuláson, aminek következtében öt ember meghalt, és több mint 40 megsérült.

Mayes hétfőn kora reggel a helyszínre érkezett, és beszámolt arról, amit a Facebook élő közvetítésében látott az eset után. Elmondta, hogy egy névtelen forrás szerint Brooks megtorlásul Rittenhouse felmentéséért hajtott bele a tömegbe.

„Lehetségesnek tűnik, hogy a forradalom ezzel a karácsonyi felvonulással elkezdődött Wisconsinban. Azt mondtam, hogy nem fogok pletykákról beszélni, de néhány felmerült kérdést megismételve elmondhatom, hogy az első ember, aki hozzám fordult, megjegyezte: szerinte ennek köze van az ítélethez” – mondta Mayes.

Hangsúlyozta, hogy az állítások még nem bizonyultak igaznak, és nem erősít meg semmit, amíg további információkat nem közölnek. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a Rittenhouse-ítéletnek bármi köze lenne a waukeshai incidenshez. A waukeshai rendőrség szerint Brookst ötrendbeli szándékos emberöléssel vádolják. „Nincs bizonyíték arra, hogy ez terroristaincidens lenne. Nincs információnk arról, hogy Brooks ismert volna bárkit is a felvonulásról” – mondta Daniel Thompson rendőrfőkapitány hétfői sajtótájékoztatóján.

Brookst jelenleg őrizetben tartják és kihallgatják. Nemrég, november 5-én jelent meg a bíróságon, miután veszélyeztetéssel, bántalmazással, családon belüli erőszakkal, letartóztatással szembeni ellenállással vádolták. Wisconsin állam igazságügyi minisztériumának háttérellenőrzése szerint a 39 éves férfi bűnügyi múltja 1999-ig nyúlik vissza.

A Rittenhouse-ítélet felháborodást és tiltakozást váltott ki az aktivisták és a média képviselői részéről szerte az Egyesült Államokban. A tüntetők szombaton a Jesse Jackson tiszteletes vezette chicagói megmozduláson a „kommunista forradalmat” éltették. New Yorkban a tüntetők Brooklynban és Manhattanben gyűltek össze, azzal a felszólítással, hogy „égessék porig a körzetet”.

A rendőrség az oregoni demonstrációkat hivatalosan „lázadásnak” nyilvánította, mivel a tüntetők tárgyakkal dobálták meg a rendfenntartókat, és lerombolták a megyei igazságügyi központ bejárati kapuját.

Eközben a Demokrata Párt egyik tisztviselője Illinois második legnépesebb megyéjében azt tweetelte, hogy „Kyle Rittenhouse áldozatainak vére a wisconsini polgárok, még a gyerekek kezén is ott van” – röviddel azután, hogy Brooks az emberek közé hajtott a wisconsini karácsonyi felvonuláson.

Mary Lemanski, az illinoisi DuPage megye Demokrata Pártjának közösségimédia-igazgatója tweetjét a hétfőn éjfél utáni közzétételt követően törölték, és azóta lemondott posztjáról.

Ezt a tweetet Lemanski számos más bejegyzése követte, amely a vasárnapi waukeshai vérengzést – amelynek során legalább öten meghaltak, és több tucat ember megsebesült – gúnyos megjegyzésekkel illette.

„Valószínűleg csak önvédelem volt” – írta Lemanski egy azóta törölt Twitter-üzenetében, amely a „Wisconsin” és a „KyleRittenhouse” hashtageket tartalmazta. „Szomorú vagyok, amikor valaki meghal. Én hiszek a karmában, és ezt gyorsan meg is kapták Wisconsin polgárai. Ki mint vet, úgy arat, Wisconsin” – írta a Twitteren.

„Senki sem törődött velem úgy, mint most, egész életemben. Anyukám órákig egyedül hagyott a játékaimmal. 20 éve adok ki zenéket, de senki nem foglalkozott vele. Miért törődnek az emberek hirtelen egy hülye megjegyzéssel? Nem hiszem el, hogy 15 percnyi hírnevemet ennek a szarnak köszönhetem” – írta Lemanski egy tweetben hétfőn kora reggel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére