Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donáth Ferenc aggódik

Pozsonyi Ádám

2021.08.17. 11:20

A haladókkal az a legfőbb baj, hogy nem a valóságban élnek. Az egészséges gondolkodású – és lelkületű – ember elfogadja a valóságot annak, ami, és igyekszik úgy taktikázni, hogy a körülmények neki kedvezzenek. A túlélés a biológiai létezés elsődleges célja.

Pistike – még ha rossz gyerek is – úgy áll hozzá a fizika dolgozathoz, hogy vagy tanul rá és felkészül, vagy ha nem, akkor puskázik, ír valami jól hangzó halandzsát, vagy beoson a körzeti orvoshoz, a vajszívű Etelka nénihez, és elhaló hangon makog valamit, hogy fáj a torka és szédülései vannak. És Etelka néni lehet, hogy megszánja, és ad egy igazolást szerdára, hogy nem kell bemennie.

De a haladó (progresszív, felvilágosult stb.) nem ezt teszi. Ő kijelenti, hogy a fizika dolgozat igazságtalan (elnyomás), harcot indít ellene, vagy csak egyszerűen kijelenti: Fizika dolgozat nincs. A fizika dolgozat nem létezik. Majd becsukja a szemét, és hátradől.

Aztán pislog a karó láttán.

Az összes jelszavuk ilyen valóságidegen handabanda.

„Szabadság, egyenlőség, testvériség” (Ebből az első kettő eleve kizárja egymást, lévén, ha szabadság van, akkor azt mindenki arra fogja felhasználni, hogy érvényesüljön, miáltal azonnal nem lesz egyenlőség. Ha meg erőszakkal kényszerítünk ki egyenlőséget, akkor nincsen szabadság. Eme gordiuszi csomót a haladók úgy oldották meg, úgy vágták át, hogy kijelentették, hogy egyenlőség van, majd bebörtönözték, aki észrevette, hogy nincs.) „Népek barátságának hónapja”. „Éljen jövőnk, békénk és függetlenségünk záloga, a szocialista tábor országainak testvéri szolidaritása!” „Te is más vagy, te sem vagy más!” „Az idegen szép” „A meleg büszkeség hete”. Stb.

A fizika dolgozat nincs! A fizika dolgozat nem létezik!

A Migration Aid – az egyik legismertebb és legkárosabb hazai álvalóság gyártó handabanda portál – a most kialakult afgán helyzet láttán is körmölt egy kis glosszát.

„Azok az országok – beleértve Magyarországot is -, akiknek a politikusai ezrével toloncoltattak vissza afgán menekülteket az országba egészen a közelmúltig, arra való hivatkozással, hogy Afganisztán biztonságos, most nem győzik elég gyorsan evakuálni saját állampolgáraikat. Így bízzunk meg abban, a politikusaink mennyire előrelátóan képesek szemlélni a világ eseményeit.

20 év elteltével, feltehetően a következő 72 órában, Afganisztán ismét teljes egészében a tálibok terrorszervezetének uralma alá kerül. Tízezreket kellene evakuálni ennyi idő alatt, de így is biztosan ezrek lesznek, akik visszamaradva valamelyik tömegsírban fogják végezni. Százezrek, talán milliók próbálnak majd elmenekülni az országból.”

Pistike, ha már beadta a dolgozatát, mert ha van egy kis esze, arra már rájöhetett, hogy ha nem adja be, vagy üresen adja be, az tuti bukta, tehát legcélszerűbb valamit mégiscsak írni, és úgy talán meglesz a kettes, erre esetleg megjegyezhetné: Ki a rossebet érdekel az afgánok helyzete? Egy évezredek óta külön fejlődő kultúra, saját ügyük, mi nem is értjük, oldják meg. Nem csak, hogy nem dolgunk pátyolgatni őket, de semmi jogunk nincs beleokoskodni.

Minket egyetlen dolog érdekel: Itt minél kevesebb legyen belőlük. Pont. És minket az egész afgán helyzet egy dologban érint: Mennyivel nő a migrációs nyomás Európán, illetve Magyarországon?

Donáth Ferenc (a Nagy Imre társaság elnöke, akinek apja még Apró Antal mellett hirdette évtizedekig, hogy a fizikadolgozat elnyomás, és a testvére László, mint evangélikus lelkész hirdeti, hogy fizikadolgozat nincs) a következő dörgedelmet fűzte hozzá a Migration Aid posztjához:

„Magyarország megint zárt kapukkal, és fegyveresekkel fogja elkergetni a menekülteket?”

És a haladó tábor alatta lelkendezik. Igen, az emberek ebből erkölcsi kérdést csinálnak, hamut szórnak a fejükre és szégyenkeznek! És meg akarják oldani!

Ebből is látszik, hogy az európai – és a magyar ember is – túlságosan jól él, túl nagy biztonságban, kényelemben, ezek falat alkotnak körülötte, és kizárják a valóságot. Akinek baja van, az a saját dolgával törődik. Ha fáj a fogad, rohadtul nem érdekelnek az avantgárd pinceszínházak állami támogatásai, és hogy a földszint kettőben lakó idős hölgy összeveszett a lányával.

Ilyesmivel csak akkor foglalkozik valaki, ha nincsenek fájdalmai, piszok jó dolga van, közvetlen veszély nem fenyegeti, és ráér megoldani mások búját-baját, sőt, jó dolgában abban a tévhitben él, hogy ez neki kötelessége is. Ráadásul meg van győződve arról is, hogy amit ő jónak tart, amit ő helyesnek, az más szerint is helyes, jó, és követendő út, és az afgán is akkor boldog, ha lájkolhat a facebookon, vagy aláírhat egy emberjogi kérdőívet valami LMBTQ tüntetésen.

A fizika dolgozat nincs! A fizika dolgozat nem létezik!

„Magyarország megint zárt kapukkal, és fegyveresekkel fogja elkergetni a menekülteket?”

Nos, kedves Ferenc, nos, kedves haladók, elárulhatom, ebben bízik most minden tisztességes ember. Imádkozzunk érte!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére