Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donáth Anna rádöbben

Pozsonyi Ádám

2021.02.11. 11:20

Jobb későn, mint soha. Ezt tartja a régi mondás.

Ezt akár mondhatnánk így is. Jobb akkor, amikor már nincs jelentősége. Háborogjunk akkor, amikor már valami elmúlt. Hallassuk szavunkat, amikor minket már nem érint.
Emeljük fel a mutatóujjunkat, s vágjunk szigorú arcot, ha a kötekedő utas már leszállt a járműről. Sopánkodjunk a lépcsőházban, hogy milyen hangos a már elköltözött szomszéd. Kürtöljük tele a sajtót, hogy valaki ezelőtt tizenöt évvel megfogta a hátsónkat. Ja, nem, ez egy másik történet. Ezt most hagyjuk.

Miről is jutott eszembe mindez?

A Momentum bájos ökle, Donáth Anna felemelte szavát a Facebook-cenzúra ellen. Idézzük sorait.

„Európai Facebook-törvényre van szükség: fizessen a Facebook a felhasználóknak és a médiának! Ideje európai szinten szabályozni a nagy technológiai cégeket. Ideje igazságos Facebook-törvényt hozni Európában. A Facebook mára szerves része az életünknek, és ezzel önmagában nincs is probléma, tényleg megkönnyíti a kapcsolattartást. Ami nincs rendben, az az, ahogyan működik. Hétköznapi felhasználóként gyakorlatilag semmilyen szinten nem tudjuk befolyásolni, hogy a Facebook éppen milyen tartalmakat pakol a falunkra – vagy éppen mit hallgat el.

A Facebook magáncégként dönt arról, hogy milyen tartalmak mehetnek és milyenek nem, ki posztolhat a felületén és ki nem. Figyelmen kívül hagyja a nemzeti alkotmányokat, az európai szabályozásokat és a társadalmi közmegegyezést a szólásszabadságról. És bármit is lépnek, nincs hova fordulnunk: sehol egy telefonszám, egy e-mail-cím, sehol egy normálisan működő ügyfélszolgálat. A jelenlegi működés csak azoknak a cégeknek jó, amelyeknek a Facebook eladja a felhasználók adatait. A mi adatainkat. (…) A Facebooknak fizetnie kell az adathasználatért a felhasználóinak!”

A fizetős részhez nem tudok hozzászólni, kicsit arra hajaz, mint a fizessenek az oltásért – ez Fekete-Győr András új agymenése –, de a felvezető szöveget akár egy normális ember – akarom mondani nemzeti, jobboldali beállítottságú – is írhatta volna. (Szegény Momentum, nagyon alacsony támogatottságot olvashattak ki a közvélemény-kutatásokból, ha mindig a fizetéssel jönnek.)

Igazság szerint ez a szöveg korrekt. És közben bicskanyitogató, hisz a kormánymédia már harsogja ezt egy ideje, de akkor nevetség tárgya volt. Amikor a közösségi oldalakról sorra tiltották le a jobboldali portálokat és szereplőket, valahogy soha nem olvastunk ilyesmit.

Persze akkor nem volt célszerű ezzel előjönni, amikor Donad Trumpot, az USA elnökét tiltották le minden fórumról – köztük a Facebookról is –, és döntötték el helyette, hogy elérheti-e a választóit, vagy sem. Még esetleg összezavarta volna a táborukat. Akkor bezzeg nem hangzottak el ilyen mondatok, mint „A Facebook magáncégként dönt arról, hogy milyen tartalmak mehetnek és milyenek nem, ki posztolhat a felületén és ki nem. Figyelmen kívül hagyja a nemzeti alkotmányokat, az európai szabályozásokat és a társadalmi közmegegyezést a szólásszabadságról”.

Akkor a Momentum – Fekete-Győr András – ezzel jött: „Véget ért az amerikai rémálom. Donald Trump négyéves rombolása után az amerikaiak döntöttek: Joe Biden az Egyesült Államok következő elnöke.

Súlyos négy éven vagyunk túl: Trump alatt az USA – Orbán Viktor legnagyobb örömére – szinte csendben nézte végig, ahogy Magyarország keleti diktátorok ügynökeinek fészke lett, orosz kémbankkal, kínai kémgyárral.

Ennek vége: a Biden-adminisztráció a következő négy évben a Momentum természetes szövetségese lesz. Más szinten, de ugyanazokért a célokért fogunk küzdeni.” (Bla-bla-bla.)

Én mint veterán, sokadik harmincnapos letiltott, elvárom tőle és a Momentumtól – sőt, felszólítom –, hogy majd jövőre, a választások idején is felemelje szavát a blokkolt kormánypárti médiumok, a letiltott magánprofilok és közszereplői oldalak védelmében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyőr a magyar focit szarozza, Karácsony pedig újabb hazudozásba kezdett

Fegyőr a magyar focit szarozza, Karácsony pedig újabb hazudozásba kezdett

Szurkolólázban ég az egész főváros, Biden Oroszországot fenyegeti és a baloldali szabotázs ellenére is sikeresen megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot.

A portugálok az utolsó tíz percben döntötték el, 3-0 az Európa-bajnoknak

84 percig tartotta magát a magyar csapat, majd a portugálok nem kegyelmeztek. Az eredmény nem tükrözi, hogy mi történt a meccsen. Jól harcoltatok srácok, büszkék vagyunk rátok!

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Ne vessen meg a kedves olvasó, de legutóbb nagyon odavoltam Gyurcsány parlamenti felszólalásától. Ha rajtam múlt volna, én is azt tanácsoltam volna neki, csak rajta, rajta, beszéljen részletesen arról, hogy kormányra kerülésük esetén ismét bevezetnék a fizetős egészségügyet. Jelezve, hogy tényleg a múlt akar visszatérni Magyarországra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére