Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dobrev perel

Pozsonyi Ádám

2021.10.28. 13:30

 

Ezelőtt tíz – pontosabban kilenc – évvel egy bizonyos Adam Lanza nevezetű 20 éves amerikai fickó megérkezett egykori általános iskolájába (Sandy Hook Általános Iskola, Newtown, Connecticut), és máig rejtély, hogy miért, de lövöldözni kezdett. Hat-hét éves gyerekek lettek a célpontjai. Korábban már kezelték mentális problémákkal, de soha nem mutatott hajlamot erőszakos viselkedésre. 52 éves anyukája volt a fegyverrajongó, lőtérre is ő vitte el rendszeresen a két gyerekét, bár jobb lett volna, ha ezt kissé hanyagolja, ugyanis Adam Lanza azon a reggelen négy lövéssel megölte az alvó édesanyját, majd fogta a fegyvert, és szépen elindult az iskolába.

Öt percig tartott az ámokfutás – az első osztályos gyerekek a padok alá bújtak félelmükben –, de ez sajnos nem sok védelmet nyújtott. Amikor Adam Lanza már nem érzékelt mozgást az egyik tanteremben, átballagott a másikba, ahol agyonlőtte a tanítványait testével védelmező tanítónőt is, majd maga ellen fordította a fegyverét, és tüzelt.

Ez történt 2012. december 14-én.

Aztán eltelt pár év, és egy 2019-es cikkben olvasom, hogy egy édesapa megnyert egy pert, amit egy szerzőpáros ellen indított. Az apa az összeesküvés-elméletekben hívő James Fetzert és Mike Palaceket perelte be, akik azt írták könyvükben, hogy az az iskolai lövöldözés, amelyben az apa 6 éves fia, Noah is meghalt, voltaképp nem is történt meg. A szerzők azt is állították könyvükben, hogy a fiú halotti bizonyítványa hamisítvány. A könyv Senki nem halt meg Sandy Hookban címmel jelent meg.

A történetnek itt még nincs vége, ugyanis a Sandy Hook-sztori elindult a maga útján, és hiába vannak felvételek, fotók, dokumentumok, szemtanúk, egy társadalmi és elmebeli réteg számára az már bekerült az összeesküvés-elméletek közé, és onnan ki nem radírozza senki. Három évvel ezelőtt az egyik szülő – a 49 éves Jeremy Richman – öngyilkos lett. A haladó sajtó ezt írta, szó szerint: „Richman és neje egyike volt azoknak a szülőknek, akik pert indítottak Alex Jones, az Infowars nevű, összeesküvés-elméleteket és egyéb szélsőjobboldali őrületeket terjesztő álhírcsatorna műsorvezetője ellen. Jones szerint ugyanis a Sandy Hook-i mészárlás valójában hoax volt, színészekkel játszották el az eseményeket.”

És hogy mi történik most? Mi történik itt, Magyarországon, és ez mennyiben állítható párhuzamba az akkori amerikai eseményekkel, illetve a mészárlás utóéletével?

Nos, olvasom a hírt, hogy „DK: Bepereljük az MTVA-t, amiért tényként kezelik az Elkxrtuk összeesküvés-elméletét”.

A haladó sajtó szerint „a DK közleményében azt írja, »az állami rádió propagandistái láthatóan csont nélkül hitték el a Fidesz propagandafilmjében, az Elkxrtuk-ban foglalt összeesküvés-elméletet«, ehhez pedig hozzátették, hogy bár »az alternatív valóságon alapuló diktatúrák sajátja, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a múlt, az a tény mindenen túlmegy, hogy a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett«. Végül közölték, hogy a történtek miatt »a Demokratikus Koalíció természetesen beperli az MTVA-t«.”

Nos, alig telt el több idő, mint az USA-beli gyerekmészárlás óta, és egy társadalmi és elmebeli réteg számára a kardlapozás, a lovasroham, a fejmagasságban leadott célzott lövés, az ártatlan járókelők ujjainak eltörése, a véres arcok már bekerültek az összeesküvés-elméletek közé. Ők nem hiszik. Nem is úgy volt. Ha történt is valami, megérdemelték, és különben is Orbán áll mögötte.

Hiába vannak fotók, élő felvételek, dokumentumok, szemtanúk, vannak, akik számára az nem is volt, vagy nem úgy volt. Bár ezeket a 444 minden bizonnyal nem nevezné szélsőjobboldali összeesküvés-hívőknek.

Kíváncsi leszek, vajon perel-e Dobrev. Megéri-e neki? Mert hátha a per során még több terhelő bizonyíték kerülne elő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabó Tímea és a CIA – megint üzent Anonymus

Szabó Tímea és a CIA – megint üzent Anonymus

Gansperger Gyula: „Sorosnak ezek az emberei bizonyos dolgokat tudnak mozgatni. De a teteje a Gordon.” Azok a beszélgetésrészletek, amelyeket Anonymus hétfőn, illetve ma reggel küldött el az Origo szerkesztőségének, a korábbiakhoz hasonlóan szintén a Városháza értékesítéséről folyó egyeztetéseken hangzottak el, ám nagyrészt a hazai baloldal külföldi kapcsolatrendszeréről és finanszírozásáról szólnak. A legfrissebb hanganyag a tárgyalás kötetlenebb beszélgetéseit tartalmazza, amikor Gansperger Gyula, Bajnai Gordon harcostársa a magyar baloldal és a külföldi gazdasági és politikai érdekkörök összefonódásáról tár fel újabb megdöbbentő részleteket.

Rittenhouse visszaszólt az NBA woke-sztárjának

Rittenhouse visszaszólt az NBA woke-sztárjának

Kyle Rittenhouse visszaszólt LeBron Jamesnek a tweetje miatt, amelyben kigúnyolta az emberölési perében tett vallomását, mielőtt minden vádpontban felmentették volna.

Magyar-izraeli sportkapcsolatok: Hajós Alfrédtól a Beitar magyar gólgyárosáig

Valószínűleg csak a sportszakmában járatosak előtt ismert, hogy a hazai sportélet kiteljesedésében milyen fontos szerepet játszott a magyarországi zsidóság. A tények jobb megismeréséhez nyújt segítséget a „Game Changers”, a magyar-izraeli sportkapcsolatokat bemutató kiállítás a Hidegkuti-stadionban a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya és az izraeli nagykövetség szervezésében.

Íme Márki-Zay újabb hazugsága, Cseh Katalin cégügyeihez köthető házkutatást tartottak

Íme Márki-Zay újabb hazugsága, Cseh Katalin cégügyeihez köthető házkutatást tartottak

A Douglas Magyarország karácsonyi LMBTQ-reklámmal érzékenyít, megválasztották Olaf Scholzot Németország kancellárjának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére