Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék ismét mutyiznak, vagy csak megint nem értenek hozzá?

M. Kovács Róbert

2020.04.20. 16:30

Napokon át hirdette a balliberális média, hogy a Gyurcsány-kormány egykori egészségügyi minisztere által vezetett Kelen magánkórház milyen nagy arányban talált koronavírus-fertőzötteket a tünetmentesen tesztelt páciensek között. A DK pedig azt kezdte követelni a kormánytól, hogy vállalja át a magánintézetekben elvégzett tesztek költségét. De minek is?! Megmutatjuk, mennyire nem ér semmit a magánkórház „negatív” teszteredménye.

Hogy a baloldal megint csak összevissza beszél, vagy csak ismét a mutyi a legfontosabb számukra, azt mindenki maga döntse el. Az viszont biztos, hogy Gyurcsány Ferenc és minden vazallusa azt szajkózza a koronavírus-járvány kirobbanása óta, hogy „tesztelni, tesztelni, tesztelni”, mert a kormány nem tesztel eleget. Még akkor is, ha egyébként a WHO magyarországi irodavezetője is elismerte a Klubrádiónak adott interjújában, hogy a magyar járványvédelem megfelelő, sőt: az elvártnál többet tesztelnek.

De azért a napokban megint jött a szokásos balliberális felhördülés: te jó ég, a hivatalos szervekkel ellentétben sokat tesztelő magánintézmény, a Kelen Kórház 424 tesztelt alany között 24 fertőzöttet talált, akik szinte egytől egyig tünetmentesek voltak – utalva ezzel ismét csak arra, hogy bizony „vétkes hanyagság” nem tömegesen tesztelni az állampolgárokat.

A tömeges tesztelés fontosságát alátámasztani hivatott hangzatos szalagcímeket megelőző napon a Gyurcsány-párt szóvivője, Barkóczi Balázs kezdte követelni a kormánytól online sajtótájékoztatóján, hogy „mivel elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány képtelen a tömeges tesztelés feltételeinek megteremtésére (...), emiatt az elmúlt hetekben teljes iparág épült a magánlaborokban végzett tesztekre (…), akkor legalább fizesse ki a magánlaborokhoz fordulók költségeit.”

Itt már azért kezd eléggé büdös lenni a dolog, hiszen másnap elkezdődött a Kelen Kórház promotálása a balliberális médiumokban. Az intézményről azt érdemes tudni, hogy Székely Tamás, a második Gyurcsány-kormány 2008-ban kinevezett egészségügyi minisztere vezeti. Mint emlékezetes: a 2007-es vizitdíj bevezetése idején Székely az Országos Egészségügyi Pénztár főigazgatója volt, miniszteri kinevezése utáni szinte első intézkedése pedig az volt, hogy visszavonatta az úgynevezett pénztári törvényt, amivel bedöntötték az 500 millió forintból országszerte felállított egészségpénztárakat, amelyek a magánbefektetők egészségbiztosításba bevonását voltak hivatottak szolgálni.

Mindegy, ez végül is biztosan csak egy mellékszál…

A lényeg: a Kelen Kórház teszteredményeinek felmutatásával sorra kezdték bizonygatni az ellenzéki médiumok, hogy ha több lenne a teszt, több fertőzöttről lehetne tudomása a járványügynek. Ezzel komoly reklámot csapva a Székely vezette magánintézménynek, ahol az intézmény honlapja szerint 15 ezer forintba kerül az elsődleges koronavírusteszt elvégzése, majd (ahogy azt Müller Cecília mindig elmondja: egy eredmény nem eredmény…) a második teszt elvégzéséért már „csak” 12 ezer forintot kell fizetni.

Vagyis 27 ezer jó magyar forintért bárki megtudhatja, hogy ha megfertőződött. De csak azt. Azt biztosan nem, hogy az eredménye negatív. Megszereztük a Kelen Kórház egyik teszteredményét, amelyből kiderül: hogy akinek az értékelése negatív, az

• vagy nem fertőzött,
• vagy a lappangási időszakban hordozza a vírust,
• vagy a betegség korai szakaszában tart.

Merthogy a kórházban elvégzett „Clungene® COVID-19 IgG/IgM Rapid Test (WB/S/P)-ICOV4212 Immunkromatográfiás assay teszt” a vírus elleni immunreakcióként termelődő ellenanyag jelenlétét vizsgálja a szervezetben, ami nem mutatható ki sem a lappangási időszakban, sem a betegség kezdeti időszakában (27 ezerért!), mert a szervezet még nem termelt elég ellenanyagot ahhoz, hogy jelenléte kimutatható legyen.

Vagyis hiába szajkózza a baloldal a tesztelés fontosságát, saját érveikkel követnek el harakirit. Hiszen ezek szerint a tünetmentes (a lappangás vagy a betegség kezdeti szakaszában járó) betegek között ugyanúgy nem zárható ki a fertőzés a Kelen Kórház tesztjével sem, mint tesztelés nélkül, vagyis egy lépéssel sem kerültünk közelebb ahhoz, hogy kizárjuk, ha valaki hordozza és terjeszti is a fertőzést. De akkor most mi van? Pont az, amit az országos tisztifőorvos a kezdetek kezdete óta, helyenként az ellenzéki sajtó gúnyos kacaja közepette állít: az elvégzett teszt (27 ezerért is…) csak hamis biztonságérzetet ad. Az egyetlen megoldás: otthon kell maradni.

Igaz, akkor a tesztelő magánintézmények bevétel nélkül maradnak. Akkor meg végképp nem jutnak pénzhez, ha ilyen teszteredményekért az állam nem hajlandó fizetni. Mert remélem, hogy nem hajlandó...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére