Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Déja vu

Bohár Dániel

2019.12.11. 14:05

A pillanat, az érzés, amit már átéltünk.

2015 szeptemberében ostrom alatt állt a magyar határ. Ez volt az az év, amikor több mint 1 300 000 migráns érkezett az Európai Unióba, a duplája az egy évvel korábbi adatoknak. A balkáni útvonalnak köszönhetően Magyarország érintett volt a soha nem látott migrációs válságban. 2015 szeptemberében és októberében már naponta 8000 idegen lépte át a magyar határt.

És akkor ott van a röszkei csata. A képsorok, amelyek minden ember retinájába beleégtek. 2015. szeptember 15-én hatályba lépett a jogi és műszaki határzár. A magyar kormány kőkemény migrációs politikájába az illegális bevándorlók nem igazán törődtek bele és egy utolsó nagy rohamot vezényeltek országunk határára Röszkénél. Az összecsapásban több száz ember megsérült. A migránsok közül többen is saját gyermeküket használták élő pajzsként, a békésnek egyáltalán nem nevezhető idegenek köveket dobáltak a magyar rendőrökre és honvédekre, akik professzionálisan végezték a munkájukat. A Röszke és Horgos közti zavargás egyik főszereplője Ahmed Hamed, vagy ismertebb nevén Ahmed H. volt.

A röszkei csata, a Keleti pályaudvar környéki felfordulás, és az M1-es autópályán vonuló migránsok által okozott áldatlan állapotok uralták Magyarországot, amelyek a kerítés felépítése után megszűntek. Egy darabig.

2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is állandó volt a migrációs nyomás Magyarország déli szakaszán, azonban az illegális határátlépések kísérlete már nagyságrendekkel kisebb volt, mint az említett 2015-ös évben. 2019 év végére azonban ismét megváltozott a helyzet. Miközben ezeket a sorokat írom, éppen Magyarkanizsán, a Vajdaságban vagyok. A Szerbia északi részén található magyarlakta település évek óta a migránsok egyik legfontosabb gócpontja, innen indulnak el a magyar határ irányába. Néhány percet beszélgettem a település migránsügyi válságstábjának vezetőjével (igen, szükség van itt ilyenre), aki elmondta, hogy az utóbbi 3 hét eseményei egyre jobban emlékeztetik a 2015-ös évre. 2015-ben Magyarkanizsa központja tele volt bevándorlókkal, most újra ez a helyzet, sőt a migránsoknak már bejáratott menedékeik vannak, ahol meghúzzák magukat. Ilyen például a régi vasútállomás épülete és a város szélén található erdő. A 8000 lakosú Magyarkanizsán állandó jelleggel körülbelül 600 bevándorló tartózkodik, ami a lakosság számához mérve sok. Nem csoda, hogy a település lakói belefáradtak az állandó félelembe, amit az idegenek okoznak.

A bevándorlók Magyarkanizsán összegyűlnek, majd elindulnak Horgos és Martonos irányába a magyar határhoz. Mindent bevetnek, hogy átjussanak a kerítésen. Van, aki csónakot vásárol egy magyarkanizsai üzletben és a Tiszán próbálkozik. Akad, aki alagutat ás, más átvágja a határzárat, de van olyan is, aki megpróbálja átmászni azt.

A tavalyi évben átlagosan 17 illegális bevándorlót fogtak meg a magyar rendőrök vagy honvédek, ez a szám az idei évben már 37, és ami a rémisztő az egészben, hogy ez a 20-as emelkedés az elmúlt 3 hétben történt, vagyis volt olyan nap, amikor 110 ember akadt fent a magyar határvédelmi szerveken. Tavaly 17, most 110 – érezzük a különbséget?!

Ne csak az átlagolt számokat nézzük! Tavaly összesen 6000 illegális határsértést regisztráltak a magyar szervek, ez a szám idén november végig 13 200 és ennek a számnak is a többsége az utóbbi pár hétben.

A migrációs nyomás tehát fokozódik a déli határon, a déja vu érzése nemcsak nálam jelentkezett, aki annak idején sokat járt a határtól délre, hanem a magyarkanizsai emberekben is. A migrációs helyzetre vetített globális folyamatokat elnézve pedig érezhető, hogy készül valami. Múlt héten már beszámoltam a boszniai tapasztalataimról. Látjuk, hogy nem sokkal jobb a helyzet Szerbiában se, ahogy válságos a görög szigetek helyzete is, ahol bevándorlók százezrei torlódtak fel. Arról pedig nem is beszélve, hogy Törökországban jelenleg 4 000 000 ember vár arra, hogy nyissák meg a kapukat és indulhasson Európa irányába.

A számokat és folyamatokat elnézve nem túl fényes a jövő a bevándorlást tekintve – ezt mindenki láthatja, aki képes összetett gondolkodásra. Ennek ellenére Gréczy Zsolt a parlamentben csak nyeglén visszakérdezett: van fokozódó migránsnyomás?

Security Check Required

null

Nemcsak Gréczynek, hanem az egész Demokratikus Koalíciónak jelezném, hogy igen! Van! Szóval Gyurcsány kezdhet megágyazni, 2015 után újra be tud fogadni szíreket és afgánokat. Persze szigorúan csak a fotók, illetve a nemzetközi sajtó kedvéért. Ja, lehet, hogy most már egy vlog is készül belőle.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Egy úttörő ír kutatócsoport ment utána DNS-tesztek és anyakönyvi kivonatok tucatjaival, hogy vajon mennyire volt gyakori a megcsalás a városiasodás hajnalán.

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

Újabb lépés a teljes cenzúra felé: a Soroshoz köthető Avaaz egyesíti az erejét néhány másik szervezettel, hogy közösen kilobbizzák a YouTubenál, hogy a videómegosztón tiltva legyenek a „nem megfelelő ideológiájú” tartalmak, és büntetve legyenek azok készítői.

„Modern hazafiság” – A polgárőrök is segítenek a határvédelemben a migráció ellen

„Modern hazafiság” – A polgárőrök is segítenek a határvédelemben a migráció ellen

A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei, akik részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország közbiztonsága jó – közölte a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Miniszterek koszorúztak a hejcei katasztrófa áldozatainak emlékművénél

Miniszterek koszorúztak a hejcei katasztrófa áldozatainak emlékművénél

A tizennégy évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben.

Az embercsempészeket akarják megfékezni a berlini biztonsági csúcson

Az embercsempészeket akarják megfékezni a berlini biztonsági csúcson

Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be Berlinben a vasárnapi nemzetközi Líbia-konferencia miatt, amelyre a német fővárosba várják mások mellett a francia, a török és az orosz elnököt, a brit kormányfőt és az amerikai külügyminisztert.

Imák az üldözött keresztényekért

Imák az üldözött keresztényekért

Az apostolok cselekedeteire összpontosít a ma kezdődő ökumenikus imahét – emelte ki a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére