Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cseh Katalin utolsó Momentuma

Bohár Dániel

2021.07.21. 12:00

Ha kiderül, hogy igaz, amit az Anonymous-álarcos alak állít a videóiban, és tényleg helyes a bennfentes.hu következtetése, akkor Cseh Katalinnak nem a politikai pályafutása ér véget, hanem szabadon eltöltött élete is. 4,8 milliárd forint állítólagos lenyúlásáért ugyanis börtön jár.

 

„A magyar embereknek és a magyar gazdaságnak szüksége van az uniós forrásokra, éppen ezért minden lehetséges eszközzel meg kell védenünk azt a kormányzati korrupciótól.”

Ezek a mondatok Cseh Katalintól származnak. Ember legyen a talpán, aki össze tudja számolni, hogy a Momentum európai parlamenti képviselője hányszor beszélt a korrupcióról ehhez hasonló kontextusban.

Erre mi történik?

Kiderül, hogy leginkább tőle kellene megvédeni az uniós forrásokat, legalábbis a bennfentes.hu cikkéből erre lehet következtetni.

Az oknyomozó portálhoz motoros futár vitt el két videót, amelyben egy álarcos alak lebuktatást ígért, de csak annyit árult el, hogy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert el egy politikus és családjának, haverjainak cége, illetve egy kétszínű politikai aktorról van szó, aki kettős játékot játszik, és úgy csinál, mintha egy lenne közülünk, közben meg egyáltalán nem. A bennfentes.hu ezek után hosszú kutatómunkával kiderítette, hogy a leírás Cseh Katalinra illik a leginkább, ugyanis a momentumos politikus korábban ügyvezetője volt egy olyan nyomdának, amely sikeresen csapolta meg az uniós forrásokat.

Összesen majdnem 300 millió forintot szereztek, ami azért is különösen érdekes, mert eközben Cseh Katalin folyamatosan arról beszélt az Európai Parlamentben, hogy függesszék fel az uniós támogatások folyósítását Magyarországnak.

A bennfentes.hu megtalálta azt is, hogy mire gondolhatott az álarcos alak a fennmaradó 4,5 milliárdnyi támogatás alatt, és az oknyomozó munka arra enged következtetni, hogy itt egy olyan cégháló bontakozik ki, amely sportot űzhetett, és űzhet a mai napig, az uniós források kiszivattyúzásából.

Ha Cseh Katalinnak valóban köze van ehhez az egészhez, akkor nem csupán politikai pályafutása ér véget, hanem szabad élete is, és ő lehet az első momentumos politikus, akit vezetőszáron láthatunk.

Cseh amúgy elkezdte a magyarázkodást, hogy „Fidesz”, „propaganda” és a többi. Azt írta közösségi oldalán:

„Az pedig egyértelműen kiderül a cégiratokból, hogy én évekkel ezelőtt, jóval azelőtt, hogy politikai pályára léptem, lemondtam a cégvezetésről.”

A bennfentes.hu által bemutatott cégadatokból az derül ki, hogy az uniós és állami támogatásokat nyerő nyomdának Cseh Katalin 2018 januárjáig volt az ügyvezetője. Cseh politikai pályafutása viszont 2015-ben kezdődött, a Momentum elődjének számító Momentum Mozgalom Egyesületben. Sőt 2017-től már a Momentum elnökségének tagja volt, miközben a nyomdát irányította. Tehát Cseh Katalin hazudik.

Hogy mennyit hazudott még a múltban, az a következő napokban vélhetően kiderül.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Exlex állapot a Jobbikban, nincs még bejegyezve az elnökcsere

Exlex állapot a Jobbikban, nincs még bejegyezve az elnökcsere

Exlex állapot alakult ki a Jobbikban, miután a párt élén történt elnökcserét hivatalosan még nem jegyezték be, így a lemondott Jakab Péternek már nincs, a július elején megválasztott Gyöngyösi Mártonnak pedig még nincs aláírási joga, emiatt a párt nem lehet jelölőszervezet az elkövetkező időszakban várható időközi választásokon – írta szerdai lapszámában a Magyar Nemzet.

Az Európa-ligában folytatja az FTC

Az Európa-ligában folytatja az FTC

A Ferencváros hazai pályán 3:1-es vereséget szenvedett a Qarabagtól a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4:2-es összesítéssel alulmaradt a párharcban.

Nagyon komoly kockázatokkal járhat a zaporizzsjai atomerőmű lövetése

Nagyon komoly kockázatokkal járhat a zaporizzsjai atomerőmű lövetése Ukrajna orosz csapatok kezére került déli részén – jelentette ki kedden Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére