Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak egy maradhat

Bohár Dani

2020.02.26. 18:30

Nem gondoltam volna, hogy gyerekkorom egyik kedvenc sorozata 2020-ban ismét visszaköszön a Jobbik politikai ámokfutásának képében.

Tudom, a legtöbbeknek az 1986-os Christopher Lambert és Sean Connery nevével fémjelzett Hegylakó volt az igazi. Szerettem a filmet is, de igazán a sorozatra pörögtem rá gyerekként.

„Végül csak egy maradhat, és az nem te leszel!”

Mondta Connor MacLoad, aztán lesújtott méretes kardjával.

Végül csak egy marad, és az te leszel – mondhatnánk ma Jakab Péternek.

A Jobbik újraértelmezte a macloadi üzenetet, hiszen egy párt életében nem az a legfőbb cél, hogy végül egyetlen tagja maradjon, sőt éppen ellenkezőleg. Az egykor szebb napokat megélt politikai formáció mégis bomlásnak indult. Nem most, már két évvel ezelőtt.

A jobbikosok 2018-ban sokáig tagadták, hogy feszültség lenne a párton belül. Ma már tudjuk, hogy hazudtak. Két évvel ezelőtt Toroczkai László vezetésével elhagyta a pártot Volner János, Apáti István, Fülöp Erik, majd Dúró Dóra is. A kiszakadt jobbikosok új pártot alapítottak, ez lett a Mi Hazánk Mozgalom. A Jobbik a mai napig tagadja, hogy pártszakadás történt. El kell keserítenem őket. Az volt.

A lejtmenet folytatódott. A tagság folyamatosan morzsolódott le, sokak gyomra nem vette be a gyurcsányi ölelést. A legújabb Jobbik-válság pedig jelenleg is zajlik. Januárban Jakab Pétert választották a párt új elnökének. Jakab, a botránypolitizálás egyik élharcosa, a Jobbik legbaloldalibb képviselője, egyáltalán nem konszenzusos személy. Alkalmatlan a párton belüli feszültségek feloldására, eddigi tevékenysége inkább azt bizonyítja, hogy tovább szítja azokat.

Múlt héten Bencsik János döntött a kilépés mellett. Hétfőn négy önkormányzati képviselő. Kedden a Jobbik utolsó erdélyi szervezete is a távozott. Majd ugyanezen a napon bejelentette Szávay István is a kilépést. Szávaynak azután kellett lemondania képviselői mandátumáról, miután azzal hencegett, hogy megvert egy zsidó nőt. Szávay nem távolodott el a Jobbiktól, a háttérben folytatta a munkát.

Érdemes tudni, hogy a Jakab Péter által emlegetett Szávay klán létező fogalom. Szávay István a Jobbik születésétől kezdve a párt mellett volt. A kívülállók közül kevesen tudják, de kiváló stratéga. A Jobbik kezdeti időszakában az egyetemeket járva figyelte, majd szervezte be a fiatal tehetségeket. Több jobbikos országgyűlési képviselő neki köszönheti a karrierjét, ahogy a jobbikos médiumokban is vannak emberei, illetve a párt alapítványában is. Szávay István nagyhal jobbikos berkeken belül. Az ő kilépése nem egyetlen kilépés. Szávayt többek követni fogják hamarosan, erre mérget vehetünk.

Akik ezt követően is a pártban maradnak, végleges esküt tesznek Gyurcsány Ferenc, a hatalom és a pénz mellett. Hiszen ne legyenek illúzióink, az egykor elvek mentén, viszonylag sikeresen politizáló párt mára a balliberális tömb egyik törpealakulata lett. Mi az egyetlen dolog, ami ezt látva is maradásra tud bírni valakit? A pénz. 2022-ig amennyit tudnak, ki is lapátolnak.

’22 után pedig csak egy marad, de őket ismerve, inkább egy sem.

OLVASTAD MÁR?

Saját korlátozásokkal védik magukat a turistacélpontnak számító települések

Szentendrén lezárják a belvárost az ünnepekre, Zebegényben behajtani tilos táblákkal tartják távol az autós turistákat, Velencén a tóparti parkolókat zárják le, és úgy tudjuk, Verőce és Nagybörzsöny is védeni tervezi magát a felelőtlen kóricálókkal szemben.

A rémhírek aranykora

A rémhírek aranykora

Nem véletlenül hazudnak. Számukra a hamis információ a termék, amellyel nem tájékoztatni, hanem manipulálni akarnak. 

Operatív törzs: szűrnek minden idősotthonban élőt és ellenőrzik a szabályok betartását is

Egyetlen nap alatt 11 halálos áldozatot követelt a járvány, közülük négyen egyetlen idősotthon lakói közül kerültek ki, ezért Müller Cecília az ilyen intézmények azonnali ellenőrzését rendelte el. A Mentőszolgálat szakemberei folyamatosan szűrik az ott élőket, mert az ilyen otthonokban végzetes következményekkel járhat a járvány terjedése.

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Minden korábban meghozott családpolitikai intézkedés érvényben marad annak ellenére, hogy a kormánynak jelentős összegeket kellett átcsoportosítani a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezés érdekében – erősítette meg Novák Katalin, az Emmi ifjúsági és családügyi államtitkára.

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Magyarország éves jövedelmének mintegy 20 százalékát fordítja a koronavírus elleni védekezésre, ezzel a kormány minden ötödik forintot a családok és a vállalkozások támogatására szán – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-videójában a pénzügyi akciócsoport megbeszélését követően.

Lemondásában beismerte az EU járványügyi tehetetlenségét az Európai Kutatási Tanács elnöke

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke – erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán.

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Ennyit arról, hogy Magyarországon nincs demokrácia és az ellenzéki városvezetőket elnyomja a kormány...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére