Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

CNN = a hírtelevíziózás pöcegödre

Bohár Dániel

2020.04.10. 17:30

Sokáig hittem, hogy a magyar balliberális médiánál kártékonyabb, gusztustalanabb, aljasabb tevékenységet nem folytat senki kerek e világon, aztán megtekintettem a CNN sztárriporterének Christiane Amanpournak Szijjártó Péterrel készült interjúját.

Televíziós újságíró vagyok immár 10 éve. Az elmúlt évtizedben egyetlen pillanatra sem engedtem meg magamnak, hogy felkészületlenül beszélgessek valakivel. A riporternek képben kell lennie, bármilyen helyzetbe is kerül. Ez a feladata, ezt várja el tőle a néző, hiszen egy tv-s a közönségért dolgozik. Egy újságíró egész egyszerűen nem teheti meg, hogy hazudjon, hiszen azzal minden hitelét elveszti a publikuma felé. Az más kérdés, hogy a riporter is ember, így hibázhat, de a hibáért minden esetben bocsánat kéréssel tartozik. Én így gondolkodom erről a szakmáról. Úgy tűnik idealista alkat vagyok, hiszen a nagynevű CNN ezen szakmai elvek töredékét sem alkalmazza.

Az sem igaz, amit kérdez!

Christiane Amanpour, a CNN amerikai hírtelevízió egyik arca, sztárja, a nagybetűs riportere. Amanpour a politikai újságírás egyik világszinten is meghatározó alakja, olyan akinek a véleményére nemcsak a nézők, de még a politikusok is adnak. Magyar kontextusba helyezve (a régi) Kálmán Olgához lehetne hasonlítani. Több szempontból is. Legalább annyira független és nagyjából ugyanannyit hazudik. Kálmán Olga sokáig független/objektív újságírónak adta ki magát, majd gond nélkül belépett a DK-ba. Amanpour is független/objektív, annyi a különbség, hogy ő még mindig “riporter”, de simán lehetne az amerikai demokraták egyik politikusa is. A nagynevű televíziós interjút készített Szijjártó Péter külügyminiszterrel.

A beszélgetésről elöljáróban annyit: nem volt olyan kérdés, amiben ne lett volna hazugság.

“Mit szól hozzá, hogy úgy szerepelnek a címlapokon, mint az első olyan ország, amelynek demokráciáját a koronavírus irtotta ki?”

Ebben az esetben még nem teljesen Amanpour hazudik, hanem a Washington Post, amire hivatkozik.

“Az Önök parlamentjét beszüntették, szóval ez egy nagyon nagy különbség. Erre Ön azt állítja, hogy Európában az összes demokratikus ország hasonlóan cselekszik.”

Állítja Amanpour, ami nyilvánvaló hazugság, hiszen maga Szijjártó Péter mondja el a CNN riporterének, hogy csak ő személy szerint ötször szólalt fel csak ezen a héten a magyar Országgyűlésben. Miután a külügyminiszter ezt a tényt ismerteti az újságíróval, ő csak ennyit tesz hozzá:

“Oké, ez újdonság.”

Az véletlenül sem jut eszébe, hogy az orbitális hazugságért elnézést kérjen és kiemelje a nézőinek, hogy napokig valótlanság terjedt a CNN-en.

“Hadd kérdezzem meg, hogy milyen rendelkezéseket nem tudnak bevezetni, figyelembe véve az Önök nagyarányú többségét a kormányzatban és a parlamentben. Például a transzgenderség el nem fogadása – ami most történt – is ebbe a rendkívüli jogkörbe esett, ami egyébként a járvány kezeléséhez szükséges. Ezért aggódnak az emberek, mert úgy gondolják, hogy ezt a válságot arra akarják használni, hogy rendeleti kormányzáson alapuló autokráciát alakítsanak ki. Ez nem új. Nem most történt. Kérem, erre válaszoljon Külügyminiszter úr.”

Amanpour is tökéletesen műveli a magyar balliberális sajtó összemosó manipulálását. Ő és a magyar libsi újságírók sem képesek felfogni, hogy a járványkezelése mellett a parlament más javaslatokat is tárgyalhat. Ezek természetesen függetlenek egymástól, hiszen legtöbbjüket akkor találták ki, amikor még szó sem volt a koronavírusról. A transzgender kérdés pedig természetesen a legfontosabb a CNN-nek. Mi más is lehetne?

A teljes beszélgetést egyébként érdemes megtekinteni. Tanulságos és teljesen érthetővé válik, hogy Donald Trump miért kezeli fake news médiumként a CNN-t.

 

Christian Amanpour kérdéseknek álcázott hamis állításokat fogalmazott meg. Ez a teljesítmény bármelyik újságíró iskolában elégtelen eredményt jelentene az első évfolyamon is.

Akkor miért teszi ezt a CNN riportere – tehetnénk fel a kérdést?

Szakmai szempontból alkalmatlan. Felkészületlen. Ostoba. Nincsen képben. Egyik válasz sem helytálló, éppen ellenkezőleg. Amanpour nagyon is profi, már ha a profit most abban a kontextusban értelmezzük, hogy professzionálisan képes manipulálni a nézőit. A CNN riportere nem újságíró, nem szakmai szereplő, hanem egy aljas propagandista. Nem érdeklik a tények, nem érdeklik a válaszok, csakis a saját agymosott liberális világképe és a megrendelőinek öröme.

Christian Amanpour ugyanazt műveli, amit a magyar balliberális propagandagépet tagjai csak angol nyelven. A kérdéseit akár magyar ellenzéki portálok is feltehették volna, sőt az sincs kizárva, hogy ők diktálták le őket.

Ebben az egészben az az iszonyatosan gusztustalan, gyomorforgató és etikátlan, hogy ők magukat a szakmaiság non plus ultrájának tartják. Pedig szó sincs erről. Aljas, számító, hazug provokátorokról van szó, akik mindent meg akarnak semmisíteni, ami nem ők.

Most már tényleg eljött az ideje annak, hogy leszámoljunk a liberálisok – szakmaiság álcája mögé bújó – hazug világképével.

Nem ők a szakma, nincs náluk semmilyen igazság és fogalmuk sincs arról, hogyan működik a világ. Mire alapozom ezt? Az életre, ami folyamatosan megcáfolja őket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére