Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Clooney mindent tud!

Pozsonyi Ádám

2020.11.24. 12:00

„Az utóbbi napokban George Clooney a magyarországi közbeszéd egyik legforróbb témájává vált, de nem az új filmje, a The Midnight Sky miatt irányult rá a figyelem, hanem mert egy arról szóló interjú végén Orbán Viktort hozta fel példaként a világban tapasztalható dühre és gyűlöletre.”

Ez a hír jelent meg az ellenzéki sajtóban. Vagyis – akarom mondani – nem jelent meg, hiszen tudjuk, hogy Magyarországon ellenzéki sajtó nem létezik. Hisz pont erről is szól, és erre is utal a nem létező független sajtóban most megjelent cikk, amely a Telex nevű lap hasábjain olvasható, amely a kormánypárti médiabirodalom része.

Ja, nem. Hisz itt Orbánt szidják, akkor nem lehet az orbáni propagandabirodalom része, de akkor hogy jelenhetett meg, és mi is az a Telex?

Hagyjuk, ne feszegessük. Nézzük inkább, mit írtak (nem írtak) Telexék (nem Telexék).

„A színész ezután Magyarországon a kormányközeli média kereszttüzébe került, az Origótól a közmédiáig arról lehetett olvasni, hogy Clooney csak azért támadta a magyar miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és fiával, Alex Sorossal, »nyilván őt is a befolyásuk alatt tartják Sorosék«.

Clooney most reagált a vádakra, illetve hosszabban is beszélt a magyarországi helyzetről. (…) mondandójának a lényege, hogy a Soros befolyásáról szóló vád hazugság, Soros Györggyel egyszer találkozott egy menekültválságról szóló ENSZ-tanácskozáson az amerikai elnökkel együtt, a fiával pedig egy davosi eseményen futott össze. Ezután a színész felidézi, hogy a Soros család jelentős támogatást nyújtott a szegények és a menekültek oktatására és jogi megsegítésére a világban.”

Értjük. Soros jó. Ellenben Orbán rossz. Mert hát mi is van itt, Magyarországon? Ezt nézzék, itt most nálunk éppen ez van:

„az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat.” (Stb., stb., stb.)

Nézzenek ki az ablakon! Ugye, hogy ez van? A világhírű színész mondatai – amelyeket csak úgy fejből mond, mindenféle külső súgás nélkül –, ugye, hogy teljes mértékben illeszkednek a helyzetre? Hihetetlen ez a pali. Mekkora tudás és ismerethalmaz! Én itt, ahogy ülök az íróasztalomnál, és kinézek az ablakon, és ahogy itt Párizs fényeit látom a félig leengedett redőny mögött, a rohamrendőrség már épp felvonult, de láthatóan nem mer intézkedni a Párizs belvárosát megszállt migránsok ellen. Ja, igen, hisz a hatóságok nemrég kiürítették a főváros legnagyobb migránstáborát. A Nemzeti Stadion közelében lévő táborban áldatlan állapotok voltak már régóta, ezért szánták el magukat erre a lépésre a szervek. (Jaj, már megint ez a stadionmánia. Orbán nem bír magával. Mindenhová kell neki egy stadion. Ezt mondjuk most nem említette Clooney, de reméljük, hogy bepótolja legközelebb.)

Tessék? Hogy Párizs nem Magyarország fővárosa, és nem itt őrjöngenek a belvárosban, és nem itt vonult fel a rohamrendőrség? Hát, de itt kellett lennie, hisz Clooney – és a Telex is – Orbán Viktort hozta fel példaként a világban tapasztalható dühre és gyűlöletre. Hol másutt lenne akkor? És hát Soros támogatja a migrációt, ami jó, és Orbán ellenzi, ami rossz.

Bár a világhírű színész Magyarországgal és magyar helyzettel kapcsolatos ismeretei némileg elnagyoltnak tűnnek, hiszen azt írja a – betiltott, nem létező – Telex által idézett szövegben, hogy először a nyolcvanas évek elején járt itt, amikor Magyarország „még mindig a Szovjetunió része volt”.

Hát igen. Magyarország a Szovjetunió része volt, Párizs Magyarország fővárosa, itt, nálunk tombol az utcán a gyűlölet, és az ellenzéki sajtó el van hallgattatva, kész csoda, hogy megjelenhetett ez az írás, mely pontos, felkészült, láthatóan tudásra épül, és nem sugallatra hangzott el.

Bár az eredeti angol nyelvű közleményt nem sikerült kitenni a Telexnek, pedig máskor minden piti kis külföldi celeb eredeti Insta-posztját lihegve nyalják körül széles nyelvvel.

Az Index ezzel a címmel hozza a színész közleményét: „George Clooney: Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt”.

Először fordul elő életemben, hogy egyetértek egy liberális celebbel.

Még csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy a híres színész tenyerére miért nincs filccel odaírva, hogy Free SZFE? Ez hiba. Ezt legközelebb mindenképp korrigálni kell.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére