Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Boldogságtérkép

Pozsonyi Ádám

2022.04.16. 12:00

Olvasom egy friss hírben, hogy azt mondja: „Megjelent az Ipsos közvélemény-kutató globális boldogságtérképe, amely szerint Európában található a legboldogabb nemzetet a világon. Magyarország a három legboldogtalanabb nemzet között szerepel – derül ki az rtl.hu beszámolójából.”

 

Erre most nagy szükség volt. A magyar lakosság annyira sóvárogta, annyira kellett neki, mint egy falat kenyér. A családapa esetleg arra gondolt, hogy jön a húsvét, és a húgom jön át a gyerekével, és majd körülüljük az asztalt, de nem fogunk örülni a gyerek diplomájának, és majd Endre bátyámra is rászólunk, hogy ne mondjon vicceket, mert mi boldogtalanok vagyunk. Hisz megírta az újság. Vagyis az internet.

 

„Az Ipsos közvélemény-kutató globális boldogságtérképének elkészítéséhez 30 ország lakóit kérdezte meg arról, hogy mennyire tartják magukat boldognak, ez hogyan változott, továbbá mit tartanak a boldogság forrásának. A százalékos skáláról az olvasható le, hogy a lakosság hány százaléka tartja magát »nagyon« vagy »inkább« boldognak. A végeredmény szerint Hollandia (86 százalék) a legboldogabb ország, míg második helyen Ausztria (85 százalék), a harmadik helyen pedig holtversenyben Kína és Nagy-Britannia végzett.”

Valahogy fura nekem, hogy azok az országok a legboldogabbak, az a kultúra és szemléletmód, amely kitalálta a safe space fogalmát, s mely a legismertebb videómegosztóról gyakorlatilag eltüntette a nem tetszik gombot. Úgy tűnik, boldognak lenni itt kötelező, és a vigyor az arcodra van rajzolva krétával.

 

„A felmérés szerint Törökország rendelkezik a legkevésbé boldog lakossággal (42 százalék), míg Argentínában egy fokkal boldogabbak (48 százalék). Ezeket az országokat előzi Magyarország 51 százalékkal, hazánk lakosságának 13 százaléka egyáltalán nem tartja magát boldognak.”

Kimegyek a piacra. Vagy bekukkantok a kocsmába. Ott ül Géza úr. Ügyesen sodorja a cigarettát. Páratlan, az ember csak nézi. Valahogy úgy érzem, hogy boldogabb, mint mondjuk az a holland, akire rálőtt a rendőrség tavaly év végén egy korlátozások elleni tüntetésen.

Vagy itt van Annuska néni, a szomszédunk, négy gyerek anyja, és kilenc unoka nagyanyja. Lefogadom, boldogabb, mint az az osztrák, akinek hazájában a legutolsó felmérések szerint robbanásszerűen emelkedik a muszlim hívők aránya, és 2050-re elérheti a 19 százalékot. Vagy itt van Gábor barátom, más néven „Kedélyes úr”. Ő bakelit lemezeket gyűjt. A múlt relikviáit gyűjtögeti, ellentétben a felmérésben élen járó haladó nemzetekkel, kik igyekeznek megszüntetni mindazt, ami a múltból még hátra maradt.

 

Boldogság. Mi kell a boldogsághoz?

Safe space, Ukrajnás háttérkép – kissé különös, hogy ők is boldogabbak – és minél több LMBTQ civil szervezet semmiképp.

Dalárda! Ez az, ami hiányzik! A Szent Flórián Tűzoltó Egylet Dalárdája a Karnagy úr vezetésével. Tag még a Kántor úr is, aki karpaszományos őrmester egyébiránt, no és a Jegyző úr. Rendszeresen fellépnek a Szüreti Bálban és a fontosabb társadalmi eseményeken. Minden vasárnap a mise után megisznak egy laza fröccsöt a templom melletti vendéglőben, ahol zóna-pörkölt is kapható – a tanító úr kedvence –, s a cigányprímás húzza esténként a „nótát”. Mert akinek nincs nótája, annak szíve sincs.

Hogy ez így hányadik helyezés, arról fogalmam sincs, de nem is érdekel.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére