Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bokros „tandíjbevezető” Lajos szerint Romániában jobb élni

K. Gaál István

2022.06.03. 12:00

 

Bokros Lajos egy ökör…

Mondjuk ebben az állításban nincs semmi újdonság, mert ezzel nagyjából eddig is tisztában voltunk, de a volt pénzügyminiszter most nyilatkozott egy olyat, amivel felhívta erre a figyelmet. Azt mondta a nemzeti megszorító, hogy Románia szerinte kellemesebb és élhetőbb ország, mint Magyarország.

Ezzel a mondattal nem is az a baj, hogy elhangzott, hanem az, hogy Bokros Lajosnak fogalma sincs arról, hogy milyen az élet Bukarestben. Ráadásul az állítása mögött nincs is igazi szándék, vagyis ő maga sem költözne oda, hiszen pontosan tudja, hogy amit mond, az nem igaz. Ezzel csak heccelni akar minket, vagyis az összes józan gondolkodású magyart. Ilyet épeszű magyar ember nem mond. És nem azért, mert tudja, hogy milyen a helyzet tőlünk keletebbre, hanem azért nem, mert Románia vörös posztó.

Ezt az országot nem hozzuk pozitív példaként, vagy ha igen, akkor is csak térképészetileg kerülhet ide, hiszen ott minden, ami jó, vagy követendő, esetleg irigylésre méltó, az Erdélyben vagy a Székelyföldön van. Semmiképpen sincs semmi példaértékű a Kárpátokon túl, maximum a tenger, de abból meg a horvát jobb.

 

Szóval Bokros „tandíjbevezető” Lajos kimondta a fentebb idézetteket, hogy felbosszantson minket. Immár abba a kiöregedett politikai celeb kategóriába tartozik, aki mögött nincs semmi, csak a fényesnek nem nevezhető múlt, de nagyon szeret szerepelni. Természetesen vannak rá vevők, esetünkben a kiváló kommunista Bolgár „úr” György, aki itta a levitézlett pénzügyes szavait és talán örömében el is morzsolt egy könnycseppet, amikor Románia szóba került.

Amúgy a jó Lajosunk arról is beszélt, hogy bezzeg Romániában nem számolták fel a jogállamot. Nyilván mondta mindezt azért, mert szerinte nálunk viszont már túl is vagyunk ezen az eseményen. Ez részint egy hülyeség, mert nálunk olyan jogállam van, hogy le a kalappal, másrészt pedig Romániára ez nem feltétlenül igaz. Sorolhatnánk azokat a szomorú példákat, amelyek arról szólnak, hogy miként sérültek a kisebbségi jogok a románoknál az elmúlt években, de itt most nincs elegendő hely erre.

Bokros sem tud mondani semmit igazán, csak politikai celebként szeretne magának pár perc hírnevet az ilyen kijelentésekkel. Szóval meg is volnánk, lehet tovább haladni.

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére