Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bodri szavazati joga

Pozsonyi Ádám

2022.01.20. 12:00

Olvasom, hogy Spanyolországban elfogadták a törvényt, mely az állatokat legális családtagnak tekinti.

„A január 5-én érvénybe lépett rendelkezés fő célja, hogy amennyiben a családtagok szétválnak, az állatok jóléte is védve legyen a párok közötti jogi vita során. Ez azt is jelenti, hogy a spanyol bíróságnak ezentúl ugyanolyan komolyan kell vennie az állatok elhelyezését, mint bármely más családtagét, és el kell dönteniük, hogy ki kapja meg a felügyeleti jogot.”

Mint bármely más családtagét. Ezt aláhúznám, és kiemelném. Bodri joga pontosan ugyanannyi, mint a nagymamáé, vagy a gyereké?

„Ez a változás alapvetően javítja majd az állatok jólétét, miközben tiszteletben tartják az alapvető jogaikat is.”

A jogaikat. Az állatok jogait. Értem. Csak az nem világos, hogy ha ebben a szellemben gondolkodunk, hogy mondjuk meg azt majd Bodrinak, hogy „Helyedre!”.

Mondhatjuk neki majd azt, hogy „helyedre!”, „feküdj!”, meg „Lábhoz!”? A nagymamának nem mondhatjuk. De akkor Bodrinak meg hogy? És hogy szoktatjuk engedelmességre? Hisz az ellenkezik az egyenlőség szép eszméjével.

Nem arról van szó – mielőtt bárki félreértené -, hogy az állatokat bántsuk, ne szeressük, és nem gazember, aki bántalmaz egy érző lényt, de az ember nem egyenlő az állattal. Hogy ez mennyire nem a „jaj szegény cica, ne bántsuk, nyávog” dologról szól, hanem ideológiai háttere van, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy

Karácsony Gergely még főpolgármester-jelöltként, 2019 nyarán fogalmazta meg az úgynevezett Budapesti Állatvédelmi Charta létrehozását. Karácsony Szabó Rebekát, a Párbeszéd Magyarországért alapító tagját, Zugló jelenlegi alpolgármesterét nevezte ki állatvédelmi „ombudsmanná”.

„Már a programomban sokat beszéltem arról, hogy mennyire fontos, hogy védjük a velünk élő társállatokat, és javítsuk életfeltételeiket.” – mondta Karácsony Gergely.

Társállatok. Ízlelgessük a szót. Társállat. Vajon mire emlékeztet? Bár az elvtársak ugyan egyenlőséget hazudtak, és mindig voltak egyenlőbbek, de ez kétségkívül az alá és fölérendeltség kiiktatását szolgálja. Bodri nem a kutyád, hanem a társállatod. Az, hogy ez igazából Bodrinak sem tetszik, és Bodrinak igenis igénye van arra, hogy tudja, ki a gazdája, ki a falkavezér, és piszokul nem akar egyenlőséget, az sosem érdekelte az utópistákat. Az élet, a valóság, az utópistákat, a haladókat nem érdekli.

Mint ahogy azokat a jóemberkedő humanistákat sem, akik az állatok jogainak védelmében vadász leseket rongálnak meg, mint legutóbb Piliscsaba, Solymár és Budapest II. és XII. kerületének környékén.

Az elkövetők különböző módon tették tönkre a magasleseket. Volt, hogy egyszerűen felborították a fából készült építményeket, a létrák fokait kettévágták, vagy éppen a les padlózatát, illetve annak tartószerkezetét gyengítették meg úgy, hogy szinte észrevehetetlenül belefűrészeltek a fadeszkákba, tartógerendákba. Más esetben a lest tartó oszlopot teljesen átfűrészelték, majd a vágás helyét sárral gondosan betapasztották, hogy az láthatatlanná váljon, és aki rálép, nyakát szegje. Hogy emiatt emberek halhatnak meg, az részletkérdés. A jogok és az elnyomás elleni küzdelem a lényeg. Ne együnk húst, ha beledöglik is egy vadász vagy kiránduló, éljen az eszme!

A folyamat amúgy világosan lekövethető. Előbb a társadalmon belüli egyenlőtlenségek felszámolása, a férfi és nő – bár itt inkább a nem egyformaságot mondanám, hisz, aki komolyan gondolja, hogy a régi világban a nagyságos asszony el volt nyomva, és a szava nem számított, az egy gyermek élettapasztalatival rendelkezik -, majd felnőtt és gyerek közti. Majd jön a biológiailag normálisak, és a betegek és aberráltak közti egyenlőség. És most jön, kopogtat az ember és állat közti.

Tudják mi a végső cél? Az élő és élettelen közti különbség eltörlése. Jogot a köveknek!

Mellesleg, ha nem vehetek fel hitelt a kutyám nevében, akkor értelmetlen a törvény. Illetve kirekesztőnek is tartom, mivel a kaktuszomra nem vonatkoznak ezek a jogok.

És még szegény Caligulát ócsárolja a történelemkönyv a lóval. Mit tett a jó Caligula? Kinevezte a lovát konzulnak. Megelőzte a korát! Hisz az egy társállat. Miért ne lehetne konzul? Szobrot Caligulának, mint az állati jogok élharcosának! Szobrot, de rögtön!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére