Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bodri szavazati joga

Pozsonyi Ádám

2022.01.20. 12:00

Olvasom, hogy Spanyolországban elfogadták a törvényt, mely az állatokat legális családtagnak tekinti.

„A január 5-én érvénybe lépett rendelkezés fő célja, hogy amennyiben a családtagok szétválnak, az állatok jóléte is védve legyen a párok közötti jogi vita során. Ez azt is jelenti, hogy a spanyol bíróságnak ezentúl ugyanolyan komolyan kell vennie az állatok elhelyezését, mint bármely más családtagét, és el kell dönteniük, hogy ki kapja meg a felügyeleti jogot.”

Mint bármely más családtagét. Ezt aláhúznám, és kiemelném. Bodri joga pontosan ugyanannyi, mint a nagymamáé, vagy a gyereké?

„Ez a változás alapvetően javítja majd az állatok jólétét, miközben tiszteletben tartják az alapvető jogaikat is.”

A jogaikat. Az állatok jogait. Értem. Csak az nem világos, hogy ha ebben a szellemben gondolkodunk, hogy mondjuk meg azt majd Bodrinak, hogy „Helyedre!”.

Mondhatjuk neki majd azt, hogy „helyedre!”, „feküdj!”, meg „Lábhoz!”? A nagymamának nem mondhatjuk. De akkor Bodrinak meg hogy? És hogy szoktatjuk engedelmességre? Hisz az ellenkezik az egyenlőség szép eszméjével.

Nem arról van szó – mielőtt bárki félreértené -, hogy az állatokat bántsuk, ne szeressük, és nem gazember, aki bántalmaz egy érző lényt, de az ember nem egyenlő az állattal. Hogy ez mennyire nem a „jaj szegény cica, ne bántsuk, nyávog” dologról szól, hanem ideológiai háttere van, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy

Karácsony Gergely még főpolgármester-jelöltként, 2019 nyarán fogalmazta meg az úgynevezett Budapesti Állatvédelmi Charta létrehozását. Karácsony Szabó Rebekát, a Párbeszéd Magyarországért alapító tagját, Zugló jelenlegi alpolgármesterét nevezte ki állatvédelmi „ombudsmanná”.

„Már a programomban sokat beszéltem arról, hogy mennyire fontos, hogy védjük a velünk élő társállatokat, és javítsuk életfeltételeiket.” – mondta Karácsony Gergely.

Társállatok. Ízlelgessük a szót. Társállat. Vajon mire emlékeztet? Bár az elvtársak ugyan egyenlőséget hazudtak, és mindig voltak egyenlőbbek, de ez kétségkívül az alá és fölérendeltség kiiktatását szolgálja. Bodri nem a kutyád, hanem a társállatod. Az, hogy ez igazából Bodrinak sem tetszik, és Bodrinak igenis igénye van arra, hogy tudja, ki a gazdája, ki a falkavezér, és piszokul nem akar egyenlőséget, az sosem érdekelte az utópistákat. Az élet, a valóság, az utópistákat, a haladókat nem érdekli.

Mint ahogy azokat a jóemberkedő humanistákat sem, akik az állatok jogainak védelmében vadász leseket rongálnak meg, mint legutóbb Piliscsaba, Solymár és Budapest II. és XII. kerületének környékén.

Az elkövetők különböző módon tették tönkre a magasleseket. Volt, hogy egyszerűen felborították a fából készült építményeket, a létrák fokait kettévágták, vagy éppen a les padlózatát, illetve annak tartószerkezetét gyengítették meg úgy, hogy szinte észrevehetetlenül belefűrészeltek a fadeszkákba, tartógerendákba. Más esetben a lest tartó oszlopot teljesen átfűrészelték, majd a vágás helyét sárral gondosan betapasztották, hogy az láthatatlanná váljon, és aki rálép, nyakát szegje. Hogy emiatt emberek halhatnak meg, az részletkérdés. A jogok és az elnyomás elleni küzdelem a lényeg. Ne együnk húst, ha beledöglik is egy vadász vagy kiránduló, éljen az eszme!

A folyamat amúgy világosan lekövethető. Előbb a társadalmon belüli egyenlőtlenségek felszámolása, a férfi és nő – bár itt inkább a nem egyformaságot mondanám, hisz, aki komolyan gondolja, hogy a régi világban a nagyságos asszony el volt nyomva, és a szava nem számított, az egy gyermek élettapasztalatival rendelkezik -, majd felnőtt és gyerek közti. Majd jön a biológiailag normálisak, és a betegek és aberráltak közti egyenlőség. És most jön, kopogtat az ember és állat közti.

Tudják mi a végső cél? Az élő és élettelen közti különbség eltörlése. Jogot a köveknek!

Mellesleg, ha nem vehetek fel hitelt a kutyám nevében, akkor értelmetlen a törvény. Illetve kirekesztőnek is tartom, mivel a kaktuszomra nem vonatkoznak ezek a jogok.

És még szegény Caligulát ócsárolja a történelemkönyv a lóval. Mit tett a jó Caligula? Kinevezte a lovát konzulnak. Megelőzte a korát! Hisz az egy társállat. Miért ne lehetne konzul? Szobrot Caligulának, mint az állati jogok élharcosának! Szobrot, de rögtön!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

Nemcsak a törökök ellenzik a finnek és svédek NATO csatlakozását, az amerikai pénzügyminiszter szerint Oroszországnak kellene fizetnie a háború utáni helyreállítás költségeit.

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

Egy újabb republikánus kormányzó tiltotta ki a transznemű sportolókat a női versenyekről

A lépéssel Dél-Karolina lett a 16. állam, amely megtiltja a biológiai férfiak részvételét a női sportokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére