Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Blanka vajon aláírta már?

Pozsonyi Ádám

2019.05.16. 14:52

Ez a petíciósdi egyes-egyedül a Blanka-klónok problémája. Tényleg, vajon ő aláírta már?

Arról, hogy az érettségi „piszok nehéz” volt, én a villamoson értesültem.

Gyanútlanul kapszkodom, s az elnyomott grönlandi feministák helyzetén mélázva bambulok magam elé, mikor egyszercsak mellettem valaki elkezd nyafogni az érettségi miatt.

„Jaaaaaj, ez olyan sok, nem lehet ennyit megtanulni. De most komolyaaan!”

Meg az egész nagyon nehéz, nagyon sok, ő ezt meg azt nem tanulta, nem emlékszik rá, és különben is...

Szerencsére pont közeledtem a célom felé, úgyhogy nem hallgattam tovább, leszálltam a járműről.

Az elnyomott grönlandi feministák teljesen kimentek a fejemből. Az ilyen minek akar egyetemre menni? Mert az érettségi célja zömmel ez lenne.

Aztán hazaérve láttam, hogy – haladóék szavajárását alkalmazva – felrobbant az internet.

Petíció indult annak érdekében, hogy országos szinten csökkentsék a matematikaérettségi ponthatárait. A petíció elindítója, Pósa Anikó azzal indokolta a kezdeményezést, hogy az idei matematika írásbeli vizsga nehézsége meghaladja a középszintet.”

Megkérdeztem egy rokonomat, akit a téma épp személyében érint, hogy tényleg nehezebbre lőtték-e be a középszintű matekérettségi szintjét a megszokottnál.

Azt mondta, hogy nem.

A középszintnek megfelelő volt, egy barátnője is ezt mondta, aki középszintűt csinált. (Ez a távoli rokonom emelt szintű vizsgát tett.)

Kérdeztem, hogy akkor mi lehet a felháborodás oka?

Azt mondta – szó szerint idézem –, hogy „most valamiért nagyon hangosak a buta diákok”.

Összefoglalnám a dolog lényegét.

Hogy egy hasonlattal éljek: a libsik ingyen akarnak nemesi címet. Márpedig azért a középkorban valamit le kellett tenni az asztalra. De ők nem akarnak csatában kitűnni, nem akarják levágni öt muszlim betolakodó fejét, nem akarnak egy üzenettel lóháton pár óra alatt Budára érni, nem akarják megmenteni a trónörökös életét, ők szeretnék lógatni a lábukat, és elbújni a vész elől.

De a kutyabőr az kell.

Mert a haladár már csak ilyen. A plecsni kell, de teljesítményt felmutatni nem akar, és igazság szerint fel van háborodva, hogy bele kell tennie a munkát, hogy küzdeni kell, hogy macera van a dologgal, s mivel az egyenlőségben hisz, azt szeretné, ha az a plecsni mindenkinek járna.

De közben meg mégis pedálozik valami címért, s nem érti, hogy mindenféle cím lényege, hogy az csak a kiválasztottaknak jár. Aranyérem, szépségkirálynői cím, férj vagy feleség titulus, nemesi cím, katonai kitüntetés, érettségi, diploma, mind járjon bárkinek bármire alanyi jogon.

Ez természetesen nem lehetséges, mert az élet törvényeivel ellenkezik, de azért a haladás csak őrli a dolgokat, s így azt érik el, hogy egy adott cím vagy rang tekintélyét, minőségét lenullázzák.

Száz éve egy gimnáziumi érettségi rangot jelentett, nem pedig picsogó hülyék nyafogásának a tárgya volt. Egy faluban jó, ha két ember rendelkezett vele, a diploma meg az összlakosság töredékének volt birtokában.

Ma az érettségi alig ér valamit, és a picsogó hülyék még azért is haragszanak, hogy egyáltalán létezik követelmény, mert szerintük az iskolai végzettség emberi jog.

Mint az étel, a lakhatás, az alapjövedelem meg a migráció. (Meg a szépség, a siker, a boldogság stb.)

De mivel – mint mondottuk – az élet nem így működik, így megjelent az emelt szintű érettségi fogalma, mert valahogy mégiscsak különbséget kell tenni a dolgok közt, és a világ mindig is úgy fog működni, hogy különbségekre és különbözőségekre épül.

A haladárok legnagyobb bánatára.

De nem baj, legalább mindig lesz valamiért harcolniuk. Ez legyen számukra elégtétel.

Szóval – mint megtudtam – a picsogók petíciót indítanak.

Petíció: (főnév) A tiszteletet felváltani kívánó mindenféle agresszió fedőneve. Legtöbbször azon libsik és (állítólag) elnyomottak kedvenc küzdősportja, akik másban (és/vagy semmiben) sosem voltak sikeresek.

Ez korunkban nagyon megy. Most épp Alain Delon életműdíját akarják megbojkottálni (megpetíciózni). Az ő estében minden bizonnyal nemcsak az a gond, hogy másként gondolkodik – aminek a tiszteletére mellesleg mindig hivatkoznak –, hanem minden bizonnyal szebb és sikeresebb náluk, és ez aztán nagyon felháborító és egyenlőségellenes.

Szóval, hogy képben legyen mindenki, ez a petíciósdi egyes-egyedül a Blanka-klónok problémája.

Tényleg, vajon ő aláírta már?

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Falusi Vajk, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Horváth Zsófia, Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Arányait tekintve a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában

Arányait tekintve a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában

Kétharmad

A Fidesz-KDNP a máltai kormánypárt mellett az egyetlen olyan politikai erő Európában, amely 50% feletti eredményt ért el az EP-választáson.

Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Amerika, London, Párizs

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) majdnem 50 százalékot ért el, az ellenzék közel tíz százalékkal maradt le.

Az Index az 52 százalékos Fidesz-győzelem ellenére bukást jövendöl

Az Index az 52 százalékos Fidesz-győzelem ellenére bukást jövendöl

Kinyílott a pitypang

A vágyvezérelt újságírás iskolapéldáját mutatta be az Index egyik munkatársa, aki a rekordrészvétel és fideszes győzelem ellenére úgy látja, Orbán Viktor csalódott lehet, mert nem kapott elegendő támogatást.

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Amerika, London, Párizs

A német bevándorlásellenes párt, az AfD minden tartományban javított a 2014-es EP-választási eredményéhez képest, sőt két helyen nyert is.

Szinte az EU összes tagállamában a jobboldal nyerte az EP-választást

A nagyobb uniós országok közül csak Spanyolországban nem tudott győzni a jobboldal, összesen 21 tagállamban nyert jobboldali párt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére