Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bíróság előtt a volt miniszter, mert LMBT-ügyben a Bibliából idézett

K. Gaál István

2022.01.28. 18:00

Jó, hát ilyen már tényleg nincs! Bepereltek egy volt minisztert – amúgy a titulus nem is érdekes –, mert merészelt homoszexuális-kérdésben úgy megnyilvánulni, hogy közben a Bibliából idézett.

Ez – egyelőre – nem nálunk történt, hanem a finneknél, ahol már tart is a per. Történt, hogy a volt belügyminiszter, a kereszténydemokrata Päivi Räsänen még 2019-ben posztolt egy részletet Pál apostol rómaiakhoz írt leveléből egy részletet.

„Ezért Isten szívük vágya szerint kiszolgáltatta őket a tisztátalanságnak, hadd gyalázzák meg saját testüket. Isten igazságát hamissággal cserélték fel, s inkább a teremtmény előtt hódoltak, mint a Teremtő előtt, aki mindörökké áldott. Ámen. Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét.” (Rómaiakhoz írt levél 1:24–27)

A politikus ezzel az idézettel kérdőre vonta a finn lutheránus egyházat – amelynek amúgy nem mellékesen ő is a tagja –, mert egy LMBT-rendezvényt támogatott. És ebből lett most a ribillió és a pereskedés.

Ez az egész ügy sok szempontból szánalmas és felháborító. Mert, amikor arról hallunk, hogy a rohadt LMBT – és még ki tudja, hány betű – a világ legjobb dolga, akkor nekünk keresztényeknek kuss a nevünk. Nem mondhatjuk el a véleményünket, nem érvelhetünk, nem szólalhatunk meg, mert akkor mi vagyunk a mocskos, rohadt kirekesztők, akik nem fogadjuk el, hogy lehet valaki más. Hozzájuk képest azonban, szerencsére mi vagyunk a teljesen mások.

Ezt azonban nem fogadják el, sőt mint látjuk már perre mennek, ha valaki úgy véli, hogy bibliai alapon nem fogadható el az LMBT propaganda. Még akkor sem – sőt talán akkor még kevésbé –, ha egy egyház is melléjük áll. Ez pedig a másik jelentős baj. Tudjuk, hogy északon sok minden más és láttunk már olyan meleg svéd papot, aki nem akarta összeadni a heteró párokat.

A helyzet az, hogy ismét itt egy példa arra, hogy vallási alapon a keresztények a legüldözöttebbek a világon. Minket lehet gúnyolni, fenyegetni és perelni is.

A tárgyalások sorozata már elkezdődött – a következő forduló február 14. – és egy elképesztően veszélyes folyamat indult be. Päivi Räsänen az ottani törvények szerint akár két év börtönt is kaphat, de simán eltilthatják attól, hogy hasonló posztokat közöljön a jövőben. A tét itt (illetve egyelőre még ott) az, hogy van-e valójában szólás- és vallásszabadság a fejlett Nyugaton (északon). Ha elítélik a politikust, akkor végünk van. Akkor nekünk tényleg be kell fognunk a szánkat és baromira szabad közösségi médiába sem írhatunk már semmit. Csak olvashatunk, majd arról, hogy az LMBT és a társaik mennyire haladóak, befogadóak és fantasztikusak.

A végén csak remélni tudjuk, hogy megkapják majd a tévelygésük megszolgált bérét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére