Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bíróság előtt a volt miniszter, mert LMBT-ügyben a Bibliából idézett

K. Gaál István

2022.01.28. 18:00

Jó, hát ilyen már tényleg nincs! Bepereltek egy volt minisztert – amúgy a titulus nem is érdekes –, mert merészelt homoszexuális-kérdésben úgy megnyilvánulni, hogy közben a Bibliából idézett.

Ez – egyelőre – nem nálunk történt, hanem a finneknél, ahol már tart is a per. Történt, hogy a volt belügyminiszter, a kereszténydemokrata Päivi Räsänen még 2019-ben posztolt egy részletet Pál apostol rómaiakhoz írt leveléből egy részletet.

„Ezért Isten szívük vágya szerint kiszolgáltatta őket a tisztátalanságnak, hadd gyalázzák meg saját testüket. Isten igazságát hamissággal cserélték fel, s inkább a teremtmény előtt hódoltak, mint a Teremtő előtt, aki mindörökké áldott. Ámen. Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét.” (Rómaiakhoz írt levél 1:24–27)

A politikus ezzel az idézettel kérdőre vonta a finn lutheránus egyházat – amelynek amúgy nem mellékesen ő is a tagja –, mert egy LMBT-rendezvényt támogatott. És ebből lett most a ribillió és a pereskedés.

Ez az egész ügy sok szempontból szánalmas és felháborító. Mert, amikor arról hallunk, hogy a rohadt LMBT – és még ki tudja, hány betű – a világ legjobb dolga, akkor nekünk keresztényeknek kuss a nevünk. Nem mondhatjuk el a véleményünket, nem érvelhetünk, nem szólalhatunk meg, mert akkor mi vagyunk a mocskos, rohadt kirekesztők, akik nem fogadjuk el, hogy lehet valaki más. Hozzájuk képest azonban, szerencsére mi vagyunk a teljesen mások.

Ezt azonban nem fogadják el, sőt mint látjuk már perre mennek, ha valaki úgy véli, hogy bibliai alapon nem fogadható el az LMBT propaganda. Még akkor sem – sőt talán akkor még kevésbé –, ha egy egyház is melléjük áll. Ez pedig a másik jelentős baj. Tudjuk, hogy északon sok minden más és láttunk már olyan meleg svéd papot, aki nem akarta összeadni a heteró párokat.

A helyzet az, hogy ismét itt egy példa arra, hogy vallási alapon a keresztények a legüldözöttebbek a világon. Minket lehet gúnyolni, fenyegetni és perelni is.

A tárgyalások sorozata már elkezdődött – a következő forduló február 14. – és egy elképesztően veszélyes folyamat indult be. Päivi Räsänen az ottani törvények szerint akár két év börtönt is kaphat, de simán eltilthatják attól, hogy hasonló posztokat közöljön a jövőben. A tét itt (illetve egyelőre még ott) az, hogy van-e valójában szólás- és vallásszabadság a fejlett Nyugaton (északon). Ha elítélik a politikust, akkor végünk van. Akkor nekünk tényleg be kell fognunk a szánkat és baromira szabad közösségi médiába sem írhatunk már semmit. Csak olvashatunk, majd arról, hogy az LMBT és a társaik mennyire haladóak, befogadóak és fantasztikusak.

A végén csak remélni tudjuk, hogy megkapják majd a tévelygésük megszolgált bérét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére