Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden nem állíthatja be magát hívő katolikusnak

Jog és Szabadság

2021.02.18. 17:45

Joseph Naumann, Kansas City érseke szokatlan keménységgel vádolja a „hitehagyott” elnököt.

Joe Biden amerikai elnöknek tudomásul kell vennie, hogy az abortusz támogatása ellentmond katolikus hitének – mondta Joseph Naumann, Kansas City érseke egy friss interjúban. Az egyházi méltóság a katolikus püspökök pro-life tevékenységeivel foglalkozó bizottság elnöke.

A média gyakran említi Biden elnököt hívő katolikusként, azonban meg kell jegyeznünk, hogy Joe Biden kritikákat fogalmazott meg a katolikus egyház által kifejezetten ellenzett „politikák” kapcsán. Naumann azt javasolta, hogy maga Biden is őszintébb megközelítést alkalmazzon saját hitét illetően. Néhány hete arról beszélt, hogy sajnos az elnök „tökéletes példája a vallásilag és etikailag következetlen kultúrának: azt állítja, hogy hiszi, hogy az emberi élet a fogantatásnál kezdődik, és személyesen ellenzi az abortuszt, miközben mindent megtesz annak érdekében, hogy elősegítse és intézményesítse az abortuszt nemcsak az USA-ban, hanem a világban is.

Az érsek az interjúban kijelenti, hogy „az elnöknek be kell fejeznie, hogy hívő katolikusként definiálja magát, és tudomásul kell vennie, hogy az abortuszról alkotott nézete ellentétes a katolikus erkölcsi tanítással” – mondta Naumann. „Őszintébb megközelítés lenne, ha azt mondaná, hogy nem ért egyet az egyházzal ebben a fontos kérdésben, és hogy az egyház tanításával ellentétesen cselekedett” – tette hozzá az érsek. A katolikus egyház tanítása szerint az abortusz „bűncselekmény az emberi élet ellen”, „súlyos bűnnek minősül”, és az abortuszt végző személyt automatikusan kiközösítik a katolikus egyházból.

„Amikor azt mondja, hogy hívő katolikus, mi, püspökök vagyunk felelősek azért, hogy kijavítsuk!” – tette hozzá. „Noha az emberek politikai hatalmat és felhatalmazást adtak az elnöknek, azt nem képes meghatározni, mi az, hogy katolikusnak lenni, és mi a katolikus erkölcsi tanítás.” A Kansas City-i érsek elmondta, hogy Biden „bitorolja a püspökök szerepét, és összezavarja az embereket” azzal, hogy úgy tesz, mintha a hű katolikusok támogatnák az abortuszt.

„Amikor a katolikusok megkapják az Eucharisztiát, tudomásul veszik Jézus valódi jelenlétét és az egyház tanításaiba vetett hitüket is” – hangsúlyozta az érsek. „Biden elnök nem hisz az egyháznak az élet szentségéről szóló tanításaiban, és nem szabad olyan helyzetbe hoznia a papot, amikor el kell döntenie, engedélyezi-e neki az Eucharisztia fogadását. Tudnia kellene ezt, hiszen 78 éve él keresztényként.”

Hírek szerint ugyanakkor az elnök utasította az Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériumát (HHS), hogy vizsgálja felül a X. cím alatt lévő családtervezési jogszabályokat, és várhatóan visszavonja Donald Trump „Protect Life Rule” című cikkét, amely megtiltotta, hogy a családtervezési program pénzeszközeit olyan szervezetek tevékenységeire fordítsák, amelyek elősegítik az abortuszokat, vagy történetesen azok elvégzésében segédkeznek.

Fotó: Catholic News Agency

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tucker Carlson a magyar határvédelmet méltatta

Tucker Carlson a magyar határvédelmet méltatta

Az amerikai sztárriporter ma látogatást tett a szerb-magyar határon húzódó kerítésnél melyről riportot is készített a Fox News nézőinek.

Tokió 2020 – Újabb magyar arany: Tótka Sándor volt a leggyorsabb

Tokió 2020 – Újabb magyar arany: Tótka Sándor volt a leggyorsabb

Tótka Sándor hajnali háromnegyed öt tájékán szerzett olimpiai bajnoki címe verte ki a korán kelők szeméből az álmot, aki a kajakozók 200 méteres távján győzött. Igaz, az olimpiától álmatlanságban szenvedők két-három órával korábban a nyíltvízi úszó, Rasovszky Kristóf 10 kilométeres távon szerzett ezüstjének is örülhettek. Csakúgy, mint Csipes Tamara pedig ezüstérmet nyert, a nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóf pedig ugyancsak második lett a tokiói olimpia csütörtöki versenynapján.

Szánthó Miklós: Mondjunk igent a gyermekvédelemre!

Mondjunk igent a gyermekvédelemre! Szavazzanak nemmel a genderideológiára! – kezdte csütörtöki Facebook bejegyzését Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója.

A baloldal továbbra is hallgat és falaz Cseh Katalinnak

A baloldal továbbra is hallgat és falaz Cseh Katalinnak

A baloldal még mindig hallgat Cseh Katalin és családja pénzügyeiről, amelyben ugye az a legvisszataszítóbb, hogy miközben a hölgy momentumosként azon dolgozott, hogy megfúrja a Budapesten rendezendő olimpiát, aközben éppen az olimpia megrendezéséhez pályázott uniós forrásra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére