Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden nem állíthatja be magát hívő katolikusnak

Jog és Szabadság

2021.02.18. 17:45

Joseph Naumann, Kansas City érseke szokatlan keménységgel vádolja a „hitehagyott” elnököt.

Joe Biden amerikai elnöknek tudomásul kell vennie, hogy az abortusz támogatása ellentmond katolikus hitének – mondta Joseph Naumann, Kansas City érseke egy friss interjúban. Az egyházi méltóság a katolikus püspökök pro-life tevékenységeivel foglalkozó bizottság elnöke.

A média gyakran említi Biden elnököt hívő katolikusként, azonban meg kell jegyeznünk, hogy Joe Biden kritikákat fogalmazott meg a katolikus egyház által kifejezetten ellenzett „politikák” kapcsán. Naumann azt javasolta, hogy maga Biden is őszintébb megközelítést alkalmazzon saját hitét illetően. Néhány hete arról beszélt, hogy sajnos az elnök „tökéletes példája a vallásilag és etikailag következetlen kultúrának: azt állítja, hogy hiszi, hogy az emberi élet a fogantatásnál kezdődik, és személyesen ellenzi az abortuszt, miközben mindent megtesz annak érdekében, hogy elősegítse és intézményesítse az abortuszt nemcsak az USA-ban, hanem a világban is.

Az érsek az interjúban kijelenti, hogy „az elnöknek be kell fejeznie, hogy hívő katolikusként definiálja magát, és tudomásul kell vennie, hogy az abortuszról alkotott nézete ellentétes a katolikus erkölcsi tanítással” – mondta Naumann. „Őszintébb megközelítés lenne, ha azt mondaná, hogy nem ért egyet az egyházzal ebben a fontos kérdésben, és hogy az egyház tanításával ellentétesen cselekedett” – tette hozzá az érsek. A katolikus egyház tanítása szerint az abortusz „bűncselekmény az emberi élet ellen”, „súlyos bűnnek minősül”, és az abortuszt végző személyt automatikusan kiközösítik a katolikus egyházból.

„Amikor azt mondja, hogy hívő katolikus, mi, püspökök vagyunk felelősek azért, hogy kijavítsuk!” – tette hozzá. „Noha az emberek politikai hatalmat és felhatalmazást adtak az elnöknek, azt nem képes meghatározni, mi az, hogy katolikusnak lenni, és mi a katolikus erkölcsi tanítás.” A Kansas City-i érsek elmondta, hogy Biden „bitorolja a püspökök szerepét, és összezavarja az embereket” azzal, hogy úgy tesz, mintha a hű katolikusok támogatnák az abortuszt.

„Amikor a katolikusok megkapják az Eucharisztiát, tudomásul veszik Jézus valódi jelenlétét és az egyház tanításaiba vetett hitüket is” – hangsúlyozta az érsek. „Biden elnök nem hisz az egyháznak az élet szentségéről szóló tanításaiban, és nem szabad olyan helyzetbe hoznia a papot, amikor el kell döntenie, engedélyezi-e neki az Eucharisztia fogadását. Tudnia kellene ezt, hiszen 78 éve él keresztényként.”

Hírek szerint ugyanakkor az elnök utasította az Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériumát (HHS), hogy vizsgálja felül a X. cím alatt lévő családtervezési jogszabályokat, és várhatóan visszavonja Donald Trump „Protect Life Rule” című cikkét, amely megtiltotta, hogy a családtervezési program pénzeszközeit olyan szervezetek tevékenységeire fordítsák, amelyek elősegítik az abortuszokat, vagy történetesen azok elvégzésében segédkeznek.

Fotó: Catholic News Agency

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kiderült, hogy fog működni a védettséget igazoló applikáció

„Aki a koronavírus elleni védőoltását megkapta, oltottságát – az oltási igazolvány mellett – elektronikus applikációval is igazolhatja majd” – nyilatkozta a Koronavírus Sajtóközpont a Magyar Nemzetnek.

A bankárlapban Karácsony Gergely már átvágta a kerítést

A bankárlapban Karácsony Gergely már átvágta a kerítést

Karácsony Gergely főpolgármester minipártja simán beengedte volna a migránsokat.

Kásler Miklós videóban köszönte meg az ápolók munkáját

Az emberi erőforrások minisztere megköszönte a magyar egészségügyben dolgozó több mint 80 ezer ápoló munkáját az ápolók nemzetközi napján.

Néhány napon belül elérhető lesz az elektronikus védettségi igazolvány

Néhány napon belül elérhető lesz az elektronikus védettségi igazolvány

Elkészült a védettségi igazolvány applikációja, amelyet napokon belül le lehet tölteni, és a nyári utazások során is nagy segítséget nyújthat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére