Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Békemenet után

Pozsonyi Ádám

2021.10.24. 14:15

Na, akkor ezt elmesélem.

Nem szeretek tömeg közé menni. Még akkor se, ha a tömeg azt képviseli, amit én. Még akkor se, ha egyetértek vele. Ez igazság szerint egyfajta művészi alap lelkiség. Nem gőg, dehogy. Nem elitizmus. Ez vele jár, enélkül a lelki alkat nélkül nem létezne művészet, lévén a művészet az egyénről szól. Nem véletlen, hogy a középkor egy szakaszában nem létezett mai értelemben vett művészet, az inkább egyfajta illusztrálása volt egy világképnek. Anonymus sem írta oda a munkájához a nevét. P. mester. Ennyit tudunk. Az egyén, az ego előtörése hozta el a mai értelemben vett művészetet, az más kérdés, hogy most a végpontnál tartunk, a másik oldalnál, hisz a nagyvárosok utcai falfirkálóinál már csak a szignó létezik, az ego, az alkotás maga gyakran el is marad.

Az a művészet, amiben semmi nem tükröződik vissza az alkotóból, nem művészet, ahol pedig csak az alkotó van, és a közösség nem látja meg benne saját magát, nem ismer magára senki más az alkotón kívül, az meg értelmetlen és értéktelen. Mindig az arany középút.

Na, de be is csukom a kincses kalendáriumot, elég a bölcselkedésből, nem is erről akartam beszélni. Szóval nem szeretem a tömeget, de tegnap úgy éreztem, ott a helyem. Most ott kell lenni. Mindenkinek. És a megerősítést, hogy jól döntöttem, nem csak a beszéd, meg az ott tapasztalt élmények erősítették meg.

A legmeghatározóbb élmény a visszaút volt. A végső katarzist a hazafelé szereztem meg.

A 8E járat amúgy sem egy utasoktól elhanyagolt, félig üres járat, főleg így, hogy a haza tartók egy része is utazott. Állunk az egyik kapaszkodónál, szorongunk, néz az ember ilyenkor ki a fejéből, nem gondol semmire, épp ezért a mellettünk lezajlott jelenet korai szakaszát nem is követtem. Csak a fortissimo után csodálkoztam rá.

Idős úr ül az egyik széken, mellette a neje, az úr lába előtt egy tábla, fehér, rajta felirat „STOP GYURCSÁNY!”. A békemenetről hozhatták magukkal. Az idős pár mellett (fölött) harmincas párocska. Fickó hangja gúnyos, támadó, arrogáns: „Minek viszi ezt öreg? (Pár trágár kifejezés.) Azt gondolja, ettől Gyurcsány megijed? Maga is beszopja a propagandát? Az Orbán talán jobb? Vén hülye.

Az úr eleinte válaszolgatott, a felesége meg sem szólalt, de a fickó egyre dühösebben támadta. Lopás, Orbán, szánalmas, majom, hogy néz ki, stb.

Úr hallgat, s néz az ablak felé. Mit tegyen? Kétméteres prolival mit tehet?

Fickó tovább pattog, mire a háta mögött egy középkorú férfi bekapcsolódik, és rendre inti a hangoskodót. Az felé fordul, s elkezd fenyegetőzni. (Na, gyere, szállj le. Nem félek az ilyentől, stb.) A férfi gondolom, nem akar verekedni, így elhallgat. Suttyó felénk fordul, az arcunkba, és így szól. „Sok Orbánista barom! Hát nincs igazam?”

A kesztyűt van, amikor fel kell venni. Az ember nem hagyja. Nem hagyhatja. Még akkor sem, ha egy agresszív proli. Nem megyünk le a szintjére, de nem is engedjük.

„Nincs. És ezt fejezze be.”

Majdnem egyszerre mondtuk. és mondtam (mondtunk) más dolgot is, szó szerint nem tudnám, és nem is kell idézni, de a fő vonulat az volt, hogy nem szégyelli – nem szégyellik, mert suttyónak a suttyó párja semmivel nem volt halkabb és szerethetőbb – hogy idős embereket sértegetnek a buszon?

„Közöd?” „Leszállsz velem?” „Sok a rúzs!” (Ezt ugye nem nekem mondták.). „Nem ugatsz!” (stb.)

Új szereplő jelenik meg. A busz elejéről, közvetlenül a vezető mögül, bajszos bácsi jó, és hozzá szól. Rajta kokárda. Kifejti a véleményét, és beszél az illemről, meg a tisztességről, mire fentebbi stílusban kap választ, most már ordítva. Az idős pár ott a táblával eközben felkászálódik, és szomorúan, megfélemlítve az ajtó felé oson, és le a buszról. A „STOP GYURCSÁNY” szomorúan vonszolódik utána a földön.

Összefogás. Ez volt az első szó, ami eszembe jutott, mikor mi is leszálltunk. Mert mi összefogtunk. Én egy író-művész vagyok. Az úr, aki először szólt bele, tán egy fizika tanár. A táblás bácsi a nejével lehet, hogy nyugdíjas házfelügyelő, és a bajszos illető a kokárdával tán a helyi gazdakör jeles embere, és a kocája díjat nyert egy kiállításon.

Mindegy, hogy nekem a kedvenc albumom a brit The Stranglers zenekartól a La Folie 1981-ből, a bácsi a magyar nótára esküszik, a fizikatanárnak meg bérlete van az operában, és soha nem hallgatna thrash metalt, vagy poszt punkot.

Itt most fontosabb dolgok vannak, sőt, egyedül egy dolog a fontos, a közös nevező. Mert ezek nem jöhetnek vissza. Mert, ha ezek visszajönnek, ha ezeket beengedjük a hatalomba, ezek lincselni fognak. Ahogy 2006-ban, amikor a tömeg közé lőttek, és ahogy tegnap, ez a DK-hívő párocska ütött rúgott, és akasztott volna, ha megteheti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Internácizmus: nyílt fajgyűlölet az USA-ban

Internácizmus: nyílt fajgyűlölet az USA-ban

A Black Lives Matter nevű, visszataszító, fajgyűlöleten alapuló terrorszervezet tovább borzolja a kedélyeket, most épp arra szólítják fel a lakosságot, hogy 2021. november 26 és 2022. január 1-je között „kizárólag fekete tulajdonú vállalkozásoktól vásároljanak”. A bőrszín alapú diszkriminációt zászlajára tűző szervezet ezzel már elérte a nemzeti szocialisták szintjét, az egyetlen különbség abban rejlik, hogy nem nacionalista helyett globalista szervezettel állunk szemben. Így született meg az emberi jogok kiteljesedéséről prédikáló XXI. században az „internácizmus”.

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Voltaképpen csak idő kérdése volt, hogy Márki Zay Péter mikor mondja ki a saját szájával, amit enélkül is mindenki eddig is kézenfekvőnek tartott. Márki Zaj most közösségi oldalán videóban mondta el, hogy mindenben egyetért Gyurcsánnyal.

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Napra pontosan 17 évvel ezelőtt történt a rendszerváltás utáni magyar politika első és azóta is egyik legocsmányabb eseménye. 2004. december 5-én tartották azt a népszavazást, amelyen a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról lehetett dönteni. Ugyan a voksolók többsége az igen-re szavazott, de Gyurcsányék undorító kampánya a szavazásra jogosultak többségét távol tartotta.

Önkéntesség Világnapja

Önkéntesség Világnapja

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából Orbán Viktor kilenc új képet töltött fel Facebook-oldalára az adventi készülődésről. Egy önálló videót pedig a Bazilika környékén zajló adventről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére