Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Bohár Dániel

2021.12.05. 12:00

Napra pontosan 17 évvel ezelőtt történt a rendszerváltás utáni magyar politika első és azóta is egyik legocsmányabb eseménye. 2004. december 5-én tartották azt a népszavazást, amelyen a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról lehetett dönteni. Ugyan a voksolók többsége az igen-re szavazott, de Gyurcsányék undorító kampánya a szavazásra jogosultak többségét távol tartotta.

17 évvel ezelőtt egy plakáttal és egy mosolygós családi fotóval kezdődött Bangóné Borbély Ildikó politikai karrierje az MSZP-ben. Most írhatnám, hogy keretes szerkezetet rajzol le, ugyanis a 2004-es gyalázattól eljutott a patkányozásig. Bangóné a mai napig nem bánta meg azt, hogy sok millió honfitársunk ellen hergelt az arcával és családjával. Sőt, kiderült az is, hogy elvileg nem is kapott pénzt ezért az egészért, csak annyit: valamelyik MSZP-s prominens menjen el hozzájuk egy disznóvágásra. Most erre mit lehet mondani? Milyen ember az, aki elárulja a nemzetét azért, hogy egy másik szocival vágjon disznót?

Mindenesetre Bangónénak kifizetődő volt a plakátszerep, hiszen 2014 óta az MSZP országgyűlési képviselője.

A 2004. december 5-ét megelőző rövid, de annál brutálisabb kampány mutatta meg először Gyurcsány Ferenc igazi arcát. A külhoni magyarok ellen szóló hergelést maga az akkori miniszterelnök vezette. Gyurcsány folyamatosan azzal riogatott, hogy a határontúli magyarok állampolgársága az adófizetőknek minden évben plusz 168 ezer forintot fog jelenteni és ha a referendum sikeres lesz, akkor még a hazai egészségügyi rendszer is össze fog dőlni, mert mindenki idejön majd. Azt az apróságot Ferencék elfelejtették, hogy ahogyan most, így akkor is az egészségügyi szolgáltatás nem állampolgárság, hanem TB befizetés után jár.

Gyurcsány annyira rápörgött a nemzetellenségre, hogy saját programot is íratott “Felelős döntés” címmel. A 16 oldalas dokumentumban statisztikákkal, adatokkal és interjúkkal próbálták alátámasztani igazukat.

A már akkor is magas intellektuális adottságokkal rendelkező Korózs Lajos pedig 800 ezer azonnali áttelepülőről beszélt, akik elveszik az itteni magyarok munkáját.

Az egész kampányt leginkább gazdasági síkon kezelték Gyurcsányék, hiszen látható volt, hogy az MSZP-SZDSZ akkor még csak két éve tartó kormányzása államcsőd közeli állapotba fogja terelni az országot. Ezt mondjuk jól érezték.

Gyurcsányék mocskossága olyan sebet ejtett a külhoni magyarságon, amelyet a legtöbben a mai napig sem felejtettek el.

A 2010-ben megválasztott Orbán-kormány első döntései között adta meg a lehetőséget a külhoni magyarságnak, hogy felvegyék az állampolgárságot. Ez valamilyen szintű gyógyír a sebekre, de a kommunisták kése olyan mélyre ért, amely teljesen soha nem heged be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Helyette inkább tartottak egy kis rögtönzött sajtótájékoztatót. Hiába, régen volt már 2017, már nem menő a fővárosi fiataloknak a lilákhoz csatlakozni.

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére