Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Bohár Dániel

2021.12.05. 12:00

Napra pontosan 17 évvel ezelőtt történt a rendszerváltás utáni magyar politika első és azóta is egyik legocsmányabb eseménye. 2004. december 5-én tartották azt a népszavazást, amelyen a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról lehetett dönteni. Ugyan a voksolók többsége az igen-re szavazott, de Gyurcsányék undorító kampánya a szavazásra jogosultak többségét távol tartotta.

17 évvel ezelőtt egy plakáttal és egy mosolygós családi fotóval kezdődött Bangóné Borbély Ildikó politikai karrierje az MSZP-ben. Most írhatnám, hogy keretes szerkezetet rajzol le, ugyanis a 2004-es gyalázattól eljutott a patkányozásig. Bangóné a mai napig nem bánta meg azt, hogy sok millió honfitársunk ellen hergelt az arcával és családjával. Sőt, kiderült az is, hogy elvileg nem is kapott pénzt ezért az egészért, csak annyit: valamelyik MSZP-s prominens menjen el hozzájuk egy disznóvágásra. Most erre mit lehet mondani? Milyen ember az, aki elárulja a nemzetét azért, hogy egy másik szocival vágjon disznót?

Mindenesetre Bangónénak kifizetődő volt a plakátszerep, hiszen 2014 óta az MSZP országgyűlési képviselője.

A 2004. december 5-ét megelőző rövid, de annál brutálisabb kampány mutatta meg először Gyurcsány Ferenc igazi arcát. A külhoni magyarok ellen szóló hergelést maga az akkori miniszterelnök vezette. Gyurcsány folyamatosan azzal riogatott, hogy a határontúli magyarok állampolgársága az adófizetőknek minden évben plusz 168 ezer forintot fog jelenteni és ha a referendum sikeres lesz, akkor még a hazai egészségügyi rendszer is össze fog dőlni, mert mindenki idejön majd. Azt az apróságot Ferencék elfelejtették, hogy ahogyan most, így akkor is az egészségügyi szolgáltatás nem állampolgárság, hanem TB befizetés után jár.

Gyurcsány annyira rápörgött a nemzetellenségre, hogy saját programot is íratott “Felelős döntés” címmel. A 16 oldalas dokumentumban statisztikákkal, adatokkal és interjúkkal próbálták alátámasztani igazukat.

A már akkor is magas intellektuális adottságokkal rendelkező Korózs Lajos pedig 800 ezer azonnali áttelepülőről beszélt, akik elveszik az itteni magyarok munkáját.

Az egész kampányt leginkább gazdasági síkon kezelték Gyurcsányék, hiszen látható volt, hogy az MSZP-SZDSZ akkor még csak két éve tartó kormányzása államcsőd közeli állapotba fogja terelni az országot. Ezt mondjuk jól érezték.

Gyurcsányék mocskossága olyan sebet ejtett a külhoni magyarságon, amelyet a legtöbben a mai napig sem felejtettek el.

A 2010-ben megválasztott Orbán-kormány első döntései között adta meg a lehetőséget a külhoni magyarságnak, hogy felvegyék az állampolgárságot. Ez valamilyen szintű gyógyír a sebekre, de a kommunisták kése olyan mélyre ért, amely teljesen soha nem heged be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Olajozottan megy a felvételi

Olajozottan megy a felvételi

Azt írja az újság, hogy félmillió forint segít átlendülni a felvételi vizsga okozta nehézségeken.

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében, és nem fog belesodródni a háborúba – mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök szerint az infláció egy közellenség, le kell törni az inflációt, majd azt mondta: úgy számol, hogy február-március körül csökkenni fog az infláció, decemberre pedig egy számjegyű lesz.

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére