Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajban ismerszik meg az ember

Bohár Dániel

2020.03.24. 13:15

Ameddig a világ minden táján azt látjuk, hogy a politikusok félreteszik pártlogikai gondolkodásukat a koronavírus elleni védekezés miatt, addig Magyarországon a hatalmi érdek mindent felülír. Az ellenzéki pártok hétfőn a parlamentben végleg leszerepeltek. Nem, ez nem költői túlzás, a nemmel szavazó képviselők az eddig meglévő apró bizalmat is teljes mértékben elvesztették.

Biztosan van mindenkinek az ismeretségi körében olyasvalaki, akivel többszöri egyeztetés során megbeszél valamit (találkozót, segítségnyújtást, bármi mást), és ez a valaki soha nem tartja az ígéretét (nem jön el, nem segít, sőt fel sem veszi a telefont). Őket egyszerűen csak megbízhatatlan embereknek szoktuk hívni. Na, a magyar ellenzéki képviselők az országunk megbízhatatlan ismerősei. Hiába a többszöri egyeztetés, hiába az engedmények, hiába az együttműködés, ők akkor is az ellenkezőjét csinálják mindig mindennek.

Megbízhatatlan emberekkel nem jó közösködni, viszont van olyan helyzet, amikor szükség van rá. A jelenlegi állapot ilyen (lett volna).

Miről is szól a vita?

Veszélyhelyzet van. Manapság percről percre kell komoly döntéseket hoznia a kormánynak. Éppen emiatt a kabinet azt szerette volna, hogy az Országgyűlés adjon felhatalmazást a koronavírus elleni küzdelemre, pontosabban, hogy a kormány rendeletek útján intézkedhessen, mivel ebben a helyzetben az idő a legfontosabb tényező, és emberéletek múlhatnak azon, hogy minden komoly döntéssel várni kell a teljes parlament összehívására.

Hétfőn arról döntött a parlament, hogy eltérhet-e a házszabálytól és már ezen a héten szavazhat-e a koronavírus-törvényről. Ehhez a döntéshez kellett volna a képviselők 4/5-e. Az eredményt ismerjük. Az engedmények ellenére is nemmel szavaztak az ellenzéki pártok.

Tehát nem magát a törvényt nem szavazták meg a baloldali képviselők, hanem esélyt sem adtak neki, hogy egyáltalán dönteni lehessen róla.

Az ellenzéki narratíva fő üzenete az volt, hogy a felhatalmazással Orbán Viktor most már tényleg kiépíti a diktatúrát („tejhatalmat”), ami nyilvánvalóan ostobaság, hiszen ahogy a törvény szövege is mutatja, a rendeletek csak a koronavírus elleni védekezésre szólhatnak.

A baloldali pártok képviselőinek nemmel szavazása azt eredményezi, hogy a kihirdetett veszélyhelyzet néhány napig hatályát veszti, ezzel jelentősen megnehezítve a járvány elleni védekezést egészségügyi és gazdasági szempontból egyaránt. Az jól látszik, hogy az ellenzéki pártoknak a magyar emberek élete sem drága, ha saját politikai pecsenyéjük sütögetéséről van szó.

Kedden biztosan nem szavazza meg parlament a koronavírus-törvényt, hiszen erre nincs lehetősége. Hétfőtől számítva 8 napnak kell eltelnie, hogy dönthessen az Országgyűlés a törvényről, ami jövő kedden meg is történhet.

Orbán Viktor nem azt kérte az ellenzéki képviselőktől, hogy szavazzák meg a törvényt, esetleg vállaljanak némi felelősséget. A magyar miniszterelnök azt szerette volna elérni, hogy legalább ebben a kérdésben alakuljon ki nemzeti konszenzus, és a magyar emberek által megválasztott képviselők pártállástól függetlenül végre egyszer ugyanúgy tegyenek valamit. Nem sikerült.

Biztos vagyok benne, hogy a jóérzésű emberekben ez a cselekedet sokáig fájó sebként fog égni. Gyurcsányék elszámították magukat.

Főleg úgy, hogy ők a kormányt folyamatosan diktatúrázzák a koronavírus-törvény és a rendeleti irányítás miatt, miközben azzal semmi bajuk nincs, hogy Karácsony Gergely nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést és rendeletekkel irányítja Budapestet időkorlát nélkül.

OLVASTAD MÁR?

Olaszországban egy nap alatt feleannyi új fertőzött, akár május elejére véget érhet a járvány

Olaszországban egy nap alatt feleannyi új fertőzött, akár május elejére véget érhet a járvány

Negyedik napja csökken a lombardiai új fertőzöttek száma, és országos szinten is már csak 1648 új fertőzöttet regisztráltak.

Németországban koronavírussal fertőzött migránsoktól rettegnek

Németországban koronavírussal fertőzött migránsoktól rettegnek

Polkorrekt nyilatkozat – két „férfi” miatt egy német város összes buszát fertőtlenítették.

Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és a halottak száma

A Johns Hopkins egyetem és kórház hétfő déli adatai szerint eddig több mint 143 ezer amerikainál mutatták ki a fertőzést, a halottak száma pedig meghaladja a 2500-at.

Szükség van az összefogásra

A Fidesz frakcióvezetője és a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra kérte az ellenzéket, hogy a koronavírus-járvány leküzdésének ügyében fogjanak össze a kormánypártokkal.

Feljegyzések koronavírus idején

Feljegyzések koronavírus idején

Az úgy kezdődött, hogy a gyerek majdnem cigánykereket hányt örömében, amikor kiderült, a jelek szerint vége a tanévnek (na, jó, távoktatás zajlik, de legalább magunknak ne hazudjunk: ennek a tanévnek de facto vége, bár virtuálisan még tart). Aztán eltelt néhány nap, és a gyerek bevallotta: pokolian hiányoznak neki a barátai. Meg a bandázás, a közös programok. Szóval, hiányzik neki minden, amit évközben bármikor űzhetett volna, és valamennyire űzött is, de most, hogy szobafogságra kényszerül, utólag valóságos szabadságcunaminak tűnik számára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére