Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajban ismerszik meg az ember

Bohár Dániel

2020.03.24. 13:15

Ameddig a világ minden táján azt látjuk, hogy a politikusok félreteszik pártlogikai gondolkodásukat a koronavírus elleni védekezés miatt, addig Magyarországon a hatalmi érdek mindent felülír. Az ellenzéki pártok hétfőn a parlamentben végleg leszerepeltek. Nem, ez nem költői túlzás, a nemmel szavazó képviselők az eddig meglévő apró bizalmat is teljes mértékben elvesztették.

Biztosan van mindenkinek az ismeretségi körében olyasvalaki, akivel többszöri egyeztetés során megbeszél valamit (találkozót, segítségnyújtást, bármi mást), és ez a valaki soha nem tartja az ígéretét (nem jön el, nem segít, sőt fel sem veszi a telefont). Őket egyszerűen csak megbízhatatlan embereknek szoktuk hívni. Na, a magyar ellenzéki képviselők az országunk megbízhatatlan ismerősei. Hiába a többszöri egyeztetés, hiába az engedmények, hiába az együttműködés, ők akkor is az ellenkezőjét csinálják mindig mindennek.

Megbízhatatlan emberekkel nem jó közösködni, viszont van olyan helyzet, amikor szükség van rá. A jelenlegi állapot ilyen (lett volna).

Miről is szól a vita?

Veszélyhelyzet van. Manapság percről percre kell komoly döntéseket hoznia a kormánynak. Éppen emiatt a kabinet azt szerette volna, hogy az Országgyűlés adjon felhatalmazást a koronavírus elleni küzdelemre, pontosabban, hogy a kormány rendeletek útján intézkedhessen, mivel ebben a helyzetben az idő a legfontosabb tényező, és emberéletek múlhatnak azon, hogy minden komoly döntéssel várni kell a teljes parlament összehívására.

Hétfőn arról döntött a parlament, hogy eltérhet-e a házszabálytól és már ezen a héten szavazhat-e a koronavírus-törvényről. Ehhez a döntéshez kellett volna a képviselők 4/5-e. Az eredményt ismerjük. Az engedmények ellenére is nemmel szavaztak az ellenzéki pártok.

Tehát nem magát a törvényt nem szavazták meg a baloldali képviselők, hanem esélyt sem adtak neki, hogy egyáltalán dönteni lehessen róla.

Az ellenzéki narratíva fő üzenete az volt, hogy a felhatalmazással Orbán Viktor most már tényleg kiépíti a diktatúrát („tejhatalmat”), ami nyilvánvalóan ostobaság, hiszen ahogy a törvény szövege is mutatja, a rendeletek csak a koronavírus elleni védekezésre szólhatnak.

A baloldali pártok képviselőinek nemmel szavazása azt eredményezi, hogy a kihirdetett veszélyhelyzet néhány napig hatályát veszti, ezzel jelentősen megnehezítve a járvány elleni védekezést egészségügyi és gazdasági szempontból egyaránt. Az jól látszik, hogy az ellenzéki pártoknak a magyar emberek élete sem drága, ha saját politikai pecsenyéjük sütögetéséről van szó.

Kedden biztosan nem szavazza meg parlament a koronavírus-törvényt, hiszen erre nincs lehetősége. Hétfőtől számítva 8 napnak kell eltelnie, hogy dönthessen az Országgyűlés a törvényről, ami jövő kedden meg is történhet.

Orbán Viktor nem azt kérte az ellenzéki képviselőktől, hogy szavazzák meg a törvényt, esetleg vállaljanak némi felelősséget. A magyar miniszterelnök azt szerette volna elérni, hogy legalább ebben a kérdésben alakuljon ki nemzeti konszenzus, és a magyar emberek által megválasztott képviselők pártállástól függetlenül végre egyszer ugyanúgy tegyenek valamit. Nem sikerült.

Biztos vagyok benne, hogy a jóérzésű emberekben ez a cselekedet sokáig fájó sebként fog égni. Gyurcsányék elszámították magukat.

Főleg úgy, hogy ők a kormányt folyamatosan diktatúrázzák a koronavírus-törvény és a rendeleti irányítás miatt, miközben azzal semmi bajuk nincs, hogy Karácsony Gergely nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést és rendeletekkel irányítja Budapestet időkorlát nélkül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem lesz hőség vasárnap, itt-ott zivatar is megzavarhatja a strandolást

Nem lesz hőség vasárnap, itt-ott zivatar is megzavarhatja a strandolást

Alapvetően jó idő lesz, de… Északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, de keleten, délkeleten estig napos idő lesz.

Ne toljunk ki magunkkal, nyaraljunk Magyarországon!

Nem véletlenül mondta Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában, hogy több Balaton, kevesebb Adria. S nemcsak a határnál való várakozás nehézségeire gondolt, hanem az egészség megóvására is.

A kávé körül

A kávé körül

Ráírtam egy ismerősömre tegnap, s ezt írta vissza messengeren.

Gyurcsány ölebe házőrző kutyát játszik Brüsszelben

Gyurcsány ölebe házőrző kutyát játszik Brüsszelben

A brüsszeli bürokraták által felbátorított DK volt szóvivője, most EP-képviselője, Rónai Sándor mondaná meg, hogy ki mehet el az uniós csúcsra és ki nem. Csak a mihez tartás végett: arról a Rónairól beszélünk, aki szerint a 2006-os rendőrattaknál durvább volt Varju László dulakodása az MTVA biztonsági őreivel. Na, ezt hívják aránytévesztésnek.

Könnyen megszivathatja a közös lista a baloldali pártokat

A politikai előrejelzések nem kedveznek a baloldal azon vágyának, hogy közös listával legyőzheti a Fideszt 2022-ben. A friss kutatás szerint, ha az ellenzék listája állna szemben a Fidesz-KDNP-ével, akkor a kormánypártok még több szavazatot is kapnának, mintha külön listán indulnának az ellenzéki pártok. Arról nem szólva, hogy a közös listával az arra felkerülő pártok saját jövőjüket kockáztatják.

A szoci Korózs megint követelőzik és nem sül ki a szeme

A szoci Korózs megint követelőzik és nem sül ki a szeme

A szocik sose emlékeznek arra, hogy amikor kormányon voltak, nem csináltak mást, csak legyalulták az emberek, köztük a szociális ágazatban dolgozók életkörülményeit. Bezzeg amikor nem kaptak bizalmat a választóktól, talán mert becsapták őket, akkor a jobboldali kormányon kérik számon azt, amivel ők sarcolták meg a dolgozókat. És nem sül ki a szemük, van hozzá bőr a képükön.

Megint helyre kellett tenni Jakab Pétert

Megint helyre kellett tenni Jakab Pétert

A megtisztelő feladat ezúttal Menczer Tamásé volt.

Gőzerővel érzékenyítik a gyerekeket az iskolákban

Gőzerővel érzékenyítik a gyerekeket az iskolákban

Az már nem újdonság, hogy az LMBT ideológia követői megpróbálják behálózni a gyerekeket, és a saját elképzelésük szerint okítani őket. Most ebbe a körbe lépett be a Black Lives Matter mozgalom, aminek a hozadéka az lett, hogy a gyerekeket a rasszizmusról és a fehér felsőbbrendűségről tanítják különböző oktatófilmek vagy tanórák keretében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére