Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajban ismerszik meg az ember

Bohár Dániel

2020.03.24. 13:15

Ameddig a világ minden táján azt látjuk, hogy a politikusok félreteszik pártlogikai gondolkodásukat a koronavírus elleni védekezés miatt, addig Magyarországon a hatalmi érdek mindent felülír. Az ellenzéki pártok hétfőn a parlamentben végleg leszerepeltek. Nem, ez nem költői túlzás, a nemmel szavazó képviselők az eddig meglévő apró bizalmat is teljes mértékben elvesztették.

Biztosan van mindenkinek az ismeretségi körében olyasvalaki, akivel többszöri egyeztetés során megbeszél valamit (találkozót, segítségnyújtást, bármi mást), és ez a valaki soha nem tartja az ígéretét (nem jön el, nem segít, sőt fel sem veszi a telefont). Őket egyszerűen csak megbízhatatlan embereknek szoktuk hívni. Na, a magyar ellenzéki képviselők az országunk megbízhatatlan ismerősei. Hiába a többszöri egyeztetés, hiába az engedmények, hiába az együttműködés, ők akkor is az ellenkezőjét csinálják mindig mindennek.

Megbízhatatlan emberekkel nem jó közösködni, viszont van olyan helyzet, amikor szükség van rá. A jelenlegi állapot ilyen (lett volna).

Miről is szól a vita?

Veszélyhelyzet van. Manapság percről percre kell komoly döntéseket hoznia a kormánynak. Éppen emiatt a kabinet azt szerette volna, hogy az Országgyűlés adjon felhatalmazást a koronavírus elleni küzdelemre, pontosabban, hogy a kormány rendeletek útján intézkedhessen, mivel ebben a helyzetben az idő a legfontosabb tényező, és emberéletek múlhatnak azon, hogy minden komoly döntéssel várni kell a teljes parlament összehívására.

Hétfőn arról döntött a parlament, hogy eltérhet-e a házszabálytól és már ezen a héten szavazhat-e a koronavírus-törvényről. Ehhez a döntéshez kellett volna a képviselők 4/5-e. Az eredményt ismerjük. Az engedmények ellenére is nemmel szavaztak az ellenzéki pártok.

Tehát nem magát a törvényt nem szavazták meg a baloldali képviselők, hanem esélyt sem adtak neki, hogy egyáltalán dönteni lehessen róla.

Az ellenzéki narratíva fő üzenete az volt, hogy a felhatalmazással Orbán Viktor most már tényleg kiépíti a diktatúrát („tejhatalmat”), ami nyilvánvalóan ostobaság, hiszen ahogy a törvény szövege is mutatja, a rendeletek csak a koronavírus elleni védekezésre szólhatnak.

A baloldali pártok képviselőinek nemmel szavazása azt eredményezi, hogy a kihirdetett veszélyhelyzet néhány napig hatályát veszti, ezzel jelentősen megnehezítve a járvány elleni védekezést egészségügyi és gazdasági szempontból egyaránt. Az jól látszik, hogy az ellenzéki pártoknak a magyar emberek élete sem drága, ha saját politikai pecsenyéjük sütögetéséről van szó.

Kedden biztosan nem szavazza meg parlament a koronavírus-törvényt, hiszen erre nincs lehetősége. Hétfőtől számítva 8 napnak kell eltelnie, hogy dönthessen az Országgyűlés a törvényről, ami jövő kedden meg is történhet.

Orbán Viktor nem azt kérte az ellenzéki képviselőktől, hogy szavazzák meg a törvényt, esetleg vállaljanak némi felelősséget. A magyar miniszterelnök azt szerette volna elérni, hogy legalább ebben a kérdésben alakuljon ki nemzeti konszenzus, és a magyar emberek által megválasztott képviselők pártállástól függetlenül végre egyszer ugyanúgy tegyenek valamit. Nem sikerült.

Biztos vagyok benne, hogy a jóérzésű emberekben ez a cselekedet sokáig fájó sebként fog égni. Gyurcsányék elszámították magukat.

Főleg úgy, hogy ők a kormányt folyamatosan diktatúrázzák a koronavírus-törvény és a rendeleti irányítás miatt, miközben azzal semmi bajuk nincs, hogy Karácsony Gergely nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést és rendeletekkel irányítja Budapestet időkorlát nélkül.

OLVASTAD MÁR?

Egy nap alatt 684-gyel emelkedett a brit halálos áldozatok száma

Egy nap alatt 684-gyel emelkedett a brit halálos áldozatok száma

Az állami egészségügyi szolgálat tájékoztatása szerint eddig 3605-en haltak meg Nagy-Britanniában a Covid-19 járványban. A pénteken bejelentett 684 haláleset az eddigi legnagyobb napi halálozási szám az országban.

Benne van a pakliban, hogy Emmanuel Macron is elkapta a koronavírust

Benne van a pakliban, hogy Emmanuel Macron is elkapta a koronavírust

A Valeurs actuelles francia konzervatív heti hírmagazin információi szerint négy koronavírusos fertőzött személy is van a köztársasági elnök hivatalában, így elképzelhető, hogy a francia államfő is elkapta a vírust – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Hálásak a magyarok az egészségügyben dolgozóknak

A koronavírus-járvány terjedésének lassításában kulcsszerepe van az egészségügyi rendszer helytállásának, az orvosok, ápolók és mentősök áldozatos munkájának. A Századvég megvizsgálta, hogy a magyarok hogyan vélekednek a hazai egészségügy járványhelyzetben nyújtott teljesítményéről.

Szijjártó: továbbra is mindent megteszünk a magyarok egészségének megvédéséért

Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy a magyar emberek egészségét és életét megvédjük, a határon kívül rekedt magyarokat hazahozzuk és a magyar gazdaságot mielőbb újraindítsuk – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter.

Lyukra futott hajléktalanügyben a baloldali sajtó

Lyukra futott hajléktalanügyben a baloldali sajtó

Nem meglepő, hogy megint a társadalom perifériájára szorult rétegek helyzetét veszi elő a baloldali sajtó, csak hogy egy újabb hangzatos cikkben folytassák a pánikkeltést, a kormány elleni uszítást. A 24.hu most a hajléktalanszállók túlterheltségéről írt, amit aztán a 444 is átvett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig cáfolt. Van kérdés?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére