Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az USA egyik déli állama Bidenék akarata ellenére csap le a migránsokra

Jog és Szabadság

2021.07.29. 15:00

Megérkeztek az első bevándorló fogvatartottak egy átalakított texasi börtönbe.

 

Egy texasi börtön hivatalosan megkezdte az immár állami szintű bűncselekményekkel megvádolható bevándorlók fogva tartását, miután a Biden-kabinetet rendszeresen keményen bíráló Greg Abbott kormányzó fokozott határbiztonsági erőfeszítései ellenére illegálisan átlépték az USA–Mexikó határt.

A texasi igazságügyi minisztérium közölte, hogy Val Verde megyében három embert tartóztattak le Abbott határvédelmi kezdeményezéseit követően. A fogvatartottak száma várhatóan gyorsan növekszik, a Val Verde megyei ügyész naponta körülbelül 50 bevándorló letartóztatására számít, augusztusig ez akár a napi 200-at is elérheti. A migráns fogvatartottakat bűncselekmény elkövetésével vádolták meg. A megyei tisztviselők korábban azt mondták, hogy az állami rendőrség megkezdi a határt átlépő bevándorlók letartóztatását, ami után azok akár egy évre is börtönbe kerülhetnek.

„Ha átkelsz a folyón, ahol majdnem mindenhol ki van függesztve a »tilos az átkelés« felirat, elfognak, és börtönbe visznek szabálysértés miatt” – mondta Lewis Owens Val Verde megyei bíró.

Owens elmondta, az első három migránst kedden állami börtönbe küldték, állami vádak alapján. Az elmúlt hetekben több száz rendészeti tisztet küldtek az államból és az országból a texasi–mexikói határra, hogy megkezdjék a letartóztatásokat. A polgári jogi csoportok megkérdőjelezték a lépést, mondván, hogy az államok nem tudják érvényesíteni a szövetségi bevándorlási törvényt.

A lépés az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Szolgálata szerint a határ egyes szakaszain zajló illegális átkelések fellendülése kapcsán is relevanciával bír. A republikánus, jobboldali Abbott egyébként a múlt hónapban katasztrofálisnak nevezte az állam határhelyzetét. Az ügyben eljáró bíró szerint a határőrök ebben az évben több mint 149 ezer bevándorlót fogtak el csak a Del Rió-i szektorban, a szövetségi statisztikák szerint ezzel a második helyen áll a Rio Grande-völgy után.

A migránsok fogva tartására kialakított Briscoe börtön átalakítása azonban egyes vélemények szerint ellentmondásosnak bizonyult. Miután júniusban az összes foglyot áthelyezték, több mint egy hónapig közel 150 börtönőr maradt egy üres egység megfigyelésére, miközben a tisztviselők azzal küzdöttek, hogy milyen változtatásokra van szükség a bevándorló fogvatartottak elhelyezéséhez. Eközben a börtönrendszer többi része veszélyesen létszámhiányos maradt.

Kritikusok szerint az sem világos, hogy a Briscoe börtön megfelel-e a texasi börtönökre vonatkozó minimumkövetelményeknek, amelyek gyakran nem egyeznek meg az állami börtönökével, mivel különböző személyi kört tartanak fenn. A texasi megyei börtönökben 29 fokos vagy alacsonyabb hőmérsékletet kell biztosítani, míg a nem megyei börtönök többségében – beleértve a Briscoét is – köztudottan hiányzik a légkondicionálás.

A tények azonban a fentieknek ellentmondanak, Abbott kormányzó a Lone Star hadműveletnek nevezett határ menti kezdeményezése alapján a texasi közbiztonsági minisztérium mintegy 1000 tisztjét – az állami rendőri erők negyedét – a határon vagy annak közelében lévő megyékbe küldte. Miután az illegális bevándorlás növekedését májusban katasztrofálisnak nyilvánította, a kormányzó júniusban arra figyelmeztetett, hogy a rendőrök állami vádak alapján letartóztatják az illegális határátlépőket, és arra utasította a börtönrendszert, hogy a börtönben tartózkodók mellett a bevándorlók számára is biztosítson helyet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay Péter már hűséget esküdött Gyurcsány Ferencnek

Márki-Zay Péter már hűséget esküdött Gyurcsány Ferencnek

Még hogy nem létezik Gyurcsány–Márki-Zay paktum.

„A nemzeti kisebbségek kérdése nem belügy”

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott felhívta a figyelmet, hogy a 47 tagállamot számláló Európa Tanács hat hónapig tartó magyar elnökségének egyik legfontosabb prioritása a nemzeti kisebbségek védelmének ügye.

A lengyel alkotmánybíróság harca Brüsszellel – tényleg jöhet a polexit?

A lengyel alkotmánybíróság harca Brüsszellel – tényleg jöhet a polexit?

Egy tekintélyes német alkotmánybíró szerint az EU önkényesen vált politikai unióvá.

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Az ellenzék legújabb üdvöskéje, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező, de azért a baloldali összefogásban induló Márki-Zay Péter volt tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ahogy ezt az ő oldaluktól megszokhattuk, nem volt mentes böszmeségektől a beszélgetés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére