Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az USA egyik déli állama Bidenék akarata ellenére csap le a migránsokra

Jog és Szabadság

2021.07.29. 15:00

Megérkeztek az első bevándorló fogvatartottak egy átalakított texasi börtönbe.

 

Egy texasi börtön hivatalosan megkezdte az immár állami szintű bűncselekményekkel megvádolható bevándorlók fogva tartását, miután a Biden-kabinetet rendszeresen keményen bíráló Greg Abbott kormányzó fokozott határbiztonsági erőfeszítései ellenére illegálisan átlépték az USA–Mexikó határt.

A texasi igazságügyi minisztérium közölte, hogy Val Verde megyében három embert tartóztattak le Abbott határvédelmi kezdeményezéseit követően. A fogvatartottak száma várhatóan gyorsan növekszik, a Val Verde megyei ügyész naponta körülbelül 50 bevándorló letartóztatására számít, augusztusig ez akár a napi 200-at is elérheti. A migráns fogvatartottakat bűncselekmény elkövetésével vádolták meg. A megyei tisztviselők korábban azt mondták, hogy az állami rendőrség megkezdi a határt átlépő bevándorlók letartóztatását, ami után azok akár egy évre is börtönbe kerülhetnek.

„Ha átkelsz a folyón, ahol majdnem mindenhol ki van függesztve a »tilos az átkelés« felirat, elfognak, és börtönbe visznek szabálysértés miatt” – mondta Lewis Owens Val Verde megyei bíró.

Owens elmondta, az első három migránst kedden állami börtönbe küldték, állami vádak alapján. Az elmúlt hetekben több száz rendészeti tisztet küldtek az államból és az országból a texasi–mexikói határra, hogy megkezdjék a letartóztatásokat. A polgári jogi csoportok megkérdőjelezték a lépést, mondván, hogy az államok nem tudják érvényesíteni a szövetségi bevándorlási törvényt.

A lépés az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Szolgálata szerint a határ egyes szakaszain zajló illegális átkelések fellendülése kapcsán is relevanciával bír. A republikánus, jobboldali Abbott egyébként a múlt hónapban katasztrofálisnak nevezte az állam határhelyzetét. Az ügyben eljáró bíró szerint a határőrök ebben az évben több mint 149 ezer bevándorlót fogtak el csak a Del Rió-i szektorban, a szövetségi statisztikák szerint ezzel a második helyen áll a Rio Grande-völgy után.

A migránsok fogva tartására kialakított Briscoe börtön átalakítása azonban egyes vélemények szerint ellentmondásosnak bizonyult. Miután júniusban az összes foglyot áthelyezték, több mint egy hónapig közel 150 börtönőr maradt egy üres egység megfigyelésére, miközben a tisztviselők azzal küzdöttek, hogy milyen változtatásokra van szükség a bevándorló fogvatartottak elhelyezéséhez. Eközben a börtönrendszer többi része veszélyesen létszámhiányos maradt.

Kritikusok szerint az sem világos, hogy a Briscoe börtön megfelel-e a texasi börtönökre vonatkozó minimumkövetelményeknek, amelyek gyakran nem egyeznek meg az állami börtönökével, mivel különböző személyi kört tartanak fenn. A texasi megyei börtönökben 29 fokos vagy alacsonyabb hőmérsékletet kell biztosítani, míg a nem megyei börtönök többségében – beleértve a Briscoét is – köztudottan hiányzik a légkondicionálás.

A tények azonban a fentieknek ellentmondanak, Abbott kormányzó a Lone Star hadműveletnek nevezett határ menti kezdeményezése alapján a texasi közbiztonsági minisztérium mintegy 1000 tisztjét – az állami rendőri erők negyedét – a határon vagy annak közelében lévő megyékbe küldte. Miután az illegális bevándorlás növekedését májusban katasztrofálisnak nyilvánította, a kormányzó júniusban arra figyelmeztetett, hogy a rendőrök állami vádak alapján letartóztatják az illegális határátlépőket, és arra utasította a börtönrendszert, hogy a börtönben tartózkodók mellett a bevándorlók számára is biztosítson helyet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére