Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Unesco a gyerekeink torkán is a genderelméletet nyomná le

Fodor-Horváth Zsófia

2019.06.22. 18:38

A következmény bármi lehet.

A napokban nagy port kavart a hír, mely szerint az UNICEF aktív támogatója az UNESCO „Átfogó Szexuális Nevelés Programjának”. Az UNESCO programja szerint a gyerekeknek 5-8 éves korukra átfogó ismeretekkel kell rendelkezniük a genderelméletről, tudniuk kell, hogy mi a különbség a biológiai és a társadalmi nem között. A genderelmélet alapjai szerint, bár a kromoszómák alapján biológiailag egyelőre férfi és nő különíthető el tisztán, a társadalmi neme alapján bárki érezheti magát bárminek, ezáltal a lehetőség is jár, hogy a biológia által kapott nemen változtathassunk.

Tisztázzunk pár dolgot.

A szexuális nevelés nem ördögtől való dolog. A szexről és nemiségről beszélni világszerte hosszú időn keresztül csak pironkodva lehetett, azzal pedig, hogy tabutéma lett a szexualitás, csak a fals információk, kételyek terjedtek a fiatalok között. Abban a családban, ahol nem lehet beszélni a szexről, vagy misztifikálják a nemiség témáját, az a bizalmi légkör sem tud kialakulni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyerek merjen kérdezni a szüleitől, ha valami gondja van, vagy ha egyszerűen csak kíváncsi.

A megfelelő szexuális tudatosság fontos a mindennapi emberi működésünkhöz, elengedhetetlen a higiénia szempontjából, de még a szexuális abúzus vagy az abortuszok megelőzése miatt is fontos.

A szexuális nevelés tehát fontos, és vannak módszerek arra, hogyan neveljünk tudatos felnőttet gyermekeinkből egészen pici kortól – az ideológia csöpögtetése nélkül. Az UNESCO szexuális nevelés programja ez utóbbit nem tudta kihagyni programjából.

Az UNESCO programjával az a gond, hogy az alapvető szexuális tudatosság mellett azt is meg akarja taníttatni a gyerekekkel, hogy miről mit kellene gondolniuk. Épp elég baj, hogy a genderelmélet áltudományossága ellenére egyetemi szinten oktatott anyag, de egy egyetemistának még meg van a lehetősége, hogy válasszon: ő ezt akarja tanulni.

De egy kisgyerek azt tanulja meg, amit a szülei tanítanak neki, aztán a szocializációja során, amit a kortársak, tanárok. Ha pedig az e szerint a program szerint történik, az baj: mert a mindennapi tényekkel együtt a genderideológiát is megtanítják neki, persze tényeknek álcázva – ha akarja, ha nem.

Az 5-8 éves kor ráadásul a legszenzitívebb periódus a gyerek életében, ami a nemi identitásának kialakulását illeti. Ez az az időszak, amikorra a nemi identitás megszilárdul – ha minden jól megy –, a gyerek identifikáció révén azonosul az azonos nemű szülővel.

Mivel a genderelmélet még fiatal „tudomány”, nincsenek megbízható adatok arra vonatkozóan, hogy mi történik akkor, ha ebben az érzékeny időszakban a gyerek olyan egzakt kijelentések környezetében nő fel, hogy „bármi lehet belőle”, „van, aki kisfiúnak születik, de felnőttkorára nő lesz belőle”, arról nem beszélve, hogy ha ez neki nem tetszene, akkor is az elfogadásra kényszerítik. Ezért az UNESCO irányelvei korántsem biztos, hogy követendőek.

Az UNESCO – és a támogatásával az UNICEF is – visszaél azzal a helyzetükkel, hogy az emberek megbíznak bennük. Rengeteg jó ügy mellett foglaltak már állást, évtizedeken keresztül harcoltak a gyermekek jogaiért. Az emberek ezért megbíztak bennük, még akik furcsállják is a szexuális nevelésre vonatkozó irányelveiket, azt gondolhatják: ők biztos tudják.

Pedig egy szervezetet – legyen bármekkora is – csak emberek alkotnak.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Fodor-Horváth Zsófia, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Zsugorodnak a madarak a klímaváltozás miatt

Zsugorodnak a madarak a klímaváltozás miatt

Az éghajlat melegedése miatt csökken a madarak testmérete, miközben nő a szárnyfesztávolságuk – derült ki a témában készített eddigi legnagyobb tanulmányból.

„A migráció a legnagyobb biztonsági kihívás Európában”

„A migráció a legnagyobb biztonsági kihívás Európában”

A migráció a legnagyobb biztonsági kihívás Európában, illetve az, hogy a Nyugat-Balkánra nem hárul kellő figyelem – jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettes Pozsonyban ahol beszédet mondott az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) éves miniszteri konferenciáján csütörtökön.

Győri késelés: a 17 éves támadó a tanári székben ülve várta meg a rendőröket

Késelés történt egy győri iskolában: egy diák többször megszúrt egy tanárnőt csütörtök délben. A rendőrség az ügyben emberölési kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt közölte, hogy kész minden támogatást megadni a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek. Az M1-nek a diák osztálytársai azt nyilatkozták, hogy a késelő lobbanékony természetű.

Továbbra is az Szegedi Tudományegyetem a legzöldebb magyar felsőoktatási intézmény

Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a legzöldebb felsőoktatási intézmény Magyarországon, a fenntarthatósági szempontok alapján készült GreenMetric világrangsorban a 74. helyen végzett – tájékoztatta az SZTE közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Magyarország hatékony uniós fellépést szorgalmaz a pénzmosás és a terrorizmus ellen

Magyarország hatékony uniós fellépést szorgalmaz a pénzmosás és a terrorizmus ellen

A pénzmosás és a terrorizmus elleni egységes és hatékony fellépés az Európai Unió minden tagállamának közös érdeke, de Magyarország továbbra sem támogatja a hatáskörök indokolatlan elvonását a nemzeti hatóságoktól – hangsúlyozta Varga Mihály az EU pénzügyminisztereinek (Ecofin) csütörtöki ülésén a tárca közleménye szerint. A tárcavezető szerint egy újabb, uniós intézmény létrehozása előtt tisztázni kell annak szerepét és azt, hogy valós megoldást jelentene-e az európai polgárok biztonságának javítására.

Úgy növekszik a magyar gazdaság, hogy már az IMF sem győzi prognózisokkal

Az IMF tovább javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági bővülésére vonatkozó előrejelzését: a 2019-est 4,9 százalékra, a 2020-ast pedig 3,5 százalékra emelte a novemberben várt 4,6 és 3,3 százalékról.

Elveszik az osztrák állampolgárságot az Iszlám Állam terroristájától

Az Iszlám Állam terroristája, Azad G. elveszíti osztrák állampolgárságát – jelentette be határozatát a bécsi főpolgármesteri hivatal csütörtökön. A döntés még nem jogerős.

Nem bírnak magukkal, Merkelék ismét a betelepítési kvótákhoz nyúlnának

Nem bírnak magukkal, Merkelék ismét a betelepítési kvótákhoz nyúlnának

Annak ellenére, hogy a kötelező szót nem használják a nyilvánosságra hozott dokumentumban, egyértelmű, hogy a rendszer minden uniós országra kötelező érvényű lenne.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére